Ќе им ја уништат инфраструктурата, ќе им ја збришат морнарицата, ќе им ги редуцираат воените капацитети и ќе им ги намалат капацитетите се производство на нафта.Навистина како тоа мислиш дека би одело тоа за САД, тоа враќањето во камено доба на Иран?
Не мора реферат/елаборат, во два збора, како САД воено ќе ги поразат Иран?
Немаат потреба од инвазии, окупации и слично.Nastrana faktot sto atomska drzava Iran ne e vo interes na ni edna segasna atomska sila (vkluckuvakji Rusija) ja bi bil zadovolen ako gi sprecat odnosno sabotiraat nivnite ambici za atomska bomba. Drugoto e nice to have. Nema potreba od bombardiranje Iran osven neli ako kinisaat po Izrael i tie im vratat. Od razni pricini napad na SAD kon Iran ne e realen odnosno tie avanturisticki dela kako napad na Irak ili Afganistan se minato.
Како мислиш дека е можно да прават повеќедневни „кампањи со бомбардирање“?Ќе им ја уништат инфраструктурата, ќе им ја збришат морнарицата, ќе им ги редуцираат воените капацитети и ќе им ги намалат капацитетите се производство на нафта.
Лесно остварливо со неколку-дневна или неделна кампања бомбардирање.
Ќе? како заев да го слушам, ами ако е така лесно за неколку дневна кампања што чекаат?Ќе им ја уништат инфраструктурата, ќе им ја збришат морнарицата, ќе им ги редуцираат воените капацитети и ќе им ги намалат капацитетите се производство на нафта.
Како и во секоја војна во која учествуваат.Како мислиш дека е можно да прават повеќедневни „кампањи со бомбардирање“?
Со авијација?
Не посочив дека Иран веднаш ќе го нападне Израел, штом (Иран) склопи а-бомба. Поверојатна е токму другата можност-дела Израел ќе му прати „печурка„ на Иран (како што велат некои пророци во Црквата, но на страна тоа).Иран нема да го нападне Израел со нуклеарно оружје. Освен во одбрана... Зошто би се самоубиле?
Тоа е западна пропаганда дека ако Иран развиел нуклеарно оружје, дека одма ќе фрлале нуклеарки на Израел (и дека САД сакаат да го уништат Иран за Иран да не го уништи Израел). Приказни за рајата.
Кои случувања, ќе им го погодат носачот со балистичка ракета?Добро, фала. Толку ме интересираше... Фактот дека не се замараш колку е сето тоа изводливо, и дали е можно, самото тоа кажува колку ги разбираш случувањава.
Astonishingly, only sixty-three Americans were killed in a ground operation that most analysts expected would cause thousands of U.S. casualties.
Oва го зборат више пола мој животен век. Ајде, следните американски генерации може конечно ќе се окуражат да го сторат тоа.Ќе им ја уништат инфраструктурата, ќе им ја збришат морнарицата, ќе им ги редуцираат воените капацитети и ќе им ги намалат капацитетите се производство на нафта.
Две печурки одма ќе ја завршат војната. Една у Лвов, друга у Киев. Украина за еден ден ќе капитулира.Што не е изводливо, да им пратат Б-2ки над Техеран?
Да испратат стотици крстосувачки ракети?
Да им извршат SEAD?
Што не ти е јасно?
Па не дека не е тоа муабетот 2-3 години во темана. Да пребарувам нуклеарки, печурки во темата за Украина ќе падне форумот пак. Сега сте само од спротивната страна со истите аргументи и муабетиOва го зборат више пола мој животен век. Ајде, следните американски генерации може конечно ќе се окуражат да го сторат тоа.
Две печурки одма ќе ја завршат војната. Една у Лвов, друга у Киев. Украина за еден ден ќе капитулира.
Тоа ти е муабетот.
Све поише ми личи дека и твоиве постови се како мали Џокица замишља рат.
Па не се тоа никакви аргументи. Без разлика кај си ги слушал.Па не дека не е тоа муабетот 2-3 години во темана. Да пребарувам нуклеарки, печурки во темата за Украина ќе падне форумот пак. Сега сте само од спротивната страна со истите аргументи и муабети
Цвеќиња им цветаат моментално па не можат да капитулираат?Па не дека не е тоа муабетот 2-3 години во темана. Да пребарувам нуклеарки, печурки во темата за Украина ќе падне форумот пак. Сега сте само од спротивната страна со истите аргументи и муабети
Poradi sto Iran i Rusija se prirodni neprijateli? Znaes sto e priroden neprijatel? Toa se Evreite so Arapite, Turcite so Ermencite, Kinezite so Japoncite ili Indijcite so Pakistancite. Nema neresliv problem megu Rusija i Iran, posebno ne vo vakva geopoliticka konstelacija.Русија и Иран се природни непријатели.
Имаат нерешени конфликти таму на и под Кавказот, ривали во снабдување на енергенси итн.
САД со своите политики успеа да ги донеси да сега се помагаат едни со други.
Во не така далечно минато, кога САД им лупаа санкции на Иран, Русите со задоволство ги поддржуваа истите.
Нормално, работите фатија друга насока после Сирија/Украина, но не значи дека откога тие проблеми ќе се решат, работите нема да се вратат по старо.
Затоа реков, во некои други услови, Русија со задоволство би искористила прилика да удри по Иран.
Иран ќе војува преку Хезболах, да, тоа е точно, но Хезболах ни оддалеку не е Иран. До толку што дури и како најблизок сојузник или подадена рака на Иран, не можат истите да ги снабдат со тешко вооружување.
Хезболах е моќен, држава во држава, но не е ни оддалеку предизвик за Израел.
Моментално Израел е воено најмоќната на Блискиот Исток и пошироко. Да делеа копнена граница со Иран, до сега Иран ќе беше направен парче, како што беше случај со соседите на Израел последниов пола и повеќе век.
Нема многу што може да направи Иран во врска со Израел освен да лае.