Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?


  • Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
340
Поени од реакции
500
Со мал google search можеше да провериш и да видиш дека сликите се стари од 2022ра, и дека видеото е лажно, ама ти одлучи да бидеш идиот и шупак како другар ти Шекислав така да браво мајмуне, еве ти банана.

Проблемот кој твојата тајфа го има е што не може да објасните зашто увото не му е разнесено.таков калибар на куршум не само што ке направи дупка туку на меко ткиво како уво има да експлодира парче нема да остане од тоа уво.



Trump says bullet "pierced the upper part of my right ear" when shots were fired at Pennsylvania rally


Ова ви е вториот проблем,од видеата се гледа дека агентот кој прв ја анализира раната без притискање на истата чудесно престанува да крвари и додатно нели наместо одма да го евакуираат од тоа место они го држеа на сред подиум позираат фото сесија без да знаат дали има втор или трет кој го држи на нишан.

Ако беше вистина дека го погодил куршум во уво ко што и самиот Трамп тврди требаше многу повеке крв да има бидејки прострелна рана на било кое место не запира да крвари толку лесно и тоа не е она што ви е најпроблематично за да го објасните туку најпроблематично е што тој куршум требаше да му го разнесе увото на парчиња.
Автоматски споено мислење:

Автоматски споено мислење:

 
Последно уредено:

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
340
Поени од реакции
500


 
Последно уредено од модератор:
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.056
Поени од реакции
3.595
Mozebi kursumot voopsto ne go pogodilo uvoto na tramp, tuku pominalo ekstremno blisku i od trienjeto na vozduhot mu se raskrvarilo uvoto :icon_lol:
 

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.402
Поени од реакции
12.133
Овие па уште со теорите дека местенка било. Абе умрени дегени, цивилна жртва има, луѓе донации тераат на гофоудме и други платформи. Ама некој забеган сперматозоид зел куршуми пастира, ти во живо ако имаш куршум фатено. Абе најнизок стадиум на човештво сте, дури и шипанзоно е попаметно.

Нема спас од вас, не Трамп абе кој сака нека дојде на власт. Противречни сте на сета човечка еволуција.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
12.851
Поени од реакции
14.249
Мн јак збор ми е "conservative/to conserve (да зачува)".

Што всушност зачувуваат, имаат ли некакви принципи и црвени линии позади кои цврсто стојат? Бидејќи како и да ја вртиш конзервативец ти е либерал од пред 5-15 години. Не зборам само за Америка туку општо за сите "демократии", пример кај нас ВМРО е СДС од пред 5+ години.

Сакале да признаеме или не, (нео)либералите/социјал-демократите или како сакаш наречи ги се тие кои се главната движечка сила која го обликува општеството и носи промени без разлика колку и да се ретардирани тие промени. Они нудат нешто ново, се борат за тоа, го имплементираат и другите ги следат.

Конзервативец пред 40+ години бил против педери целосно, денес се гордее дека транвестит бил на негова страна. Дури и искрено се среќни кога некој ќе ги одбрани и пофали, макар тоа било и проститука бидејќи со декади се демонизирани и ова им е можност да покажат дека се фини луѓе (не дека не се).

Али ти чим уште од старт треба да се докажуваш дека не си расист, хомофоб, ксенофоб, итн ти си на губитничката страна.

Либерал на пример не пати од такво нешто бидејќу културата е на негова страна. Бајден може јавно да каже "ако гласаш за Трамп ти не си црнец" и тоа да не е скандал и пак мнозинството црнци да го гласаат.
 
Член од
1 октомври 2023
Мислења
638
Поени од реакции
1.981
Uzivajte u blamov na liberalnive i sharenive. Novo dno dopiraat, so brzina na svetlina bushat nadolu. Za nekoja godina ke pocne svetot da se vrakja vo normala a sa ovie ke se gradat novi institucii.
Vidi ja samo kako ispeglano laze, tonalitet, body language, vidi kako uste ne pravat budali. Samo kursum za site ovie.
 

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.402
Поени од реакции
12.133
Чудо или трагедија ќе биде ако го остават Бајден. Камала превзема :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom