Сум испробал повеќе IPTV листи што препродаваат луѓе и има стварно премногу канали и одвреме на време гледам вака по некогаш тв она што нема на операторот а сакам да го гледам ама колку тоа се тв канали на легален начин ставени во листата? Колку тоа е на легален начин продажба? Друго нема овде премотување, снимање, работат на црно без фирми и во секој момент на продавачот или продавачите може да им текне да престане или да ги фатат за нелегална продажба а со тоа ти престанува и листата.ЦЦ немаат милост провајдерите еј, ги молзат корисниците со предплата еден куп пари месечно се даваат по квази провајдери со квалитет на слика како во 18 век . Ги обрзуваат со две-годишни договори им ја цицат крвта до последен ден. Квалитет и понуда на програмите = 0
Откажав и ОНЕ и Телеком, се префрлив на proskytv.net луѓето ми посветија внимание за сетирање на iptv апликацииите што се за на ТВ, купив три акаунти за 12 месеци за три телевизори и ми дадоа голем попуст, подршката ја имаат 24/7 . Квалитетот на програмите им е 60fps и имаат и 4К HDR/UHD. А не во ОНЕ звонам и таа таму што се јавува нема врска од живот вика забриши ја картичката пак пикни ја внатре во телевизорот ? На што личи бе тоа да ја бришам картичката на два дена со марамче ! ?
Така да вакви IPTV листи не треба да се споредуваат со било кој легален оператор.