Parapetnava od potpisov VIVAX (MIDEA) ne prestanuva so prijatni iznenaduvanja.
Sosema slučajno otkriv deka nadvorešniot ventilator (koj e invertorski upravuvan i ima kontiunirana regulacija na vrtežite) na ladenje i odvlažuvanje (normalno na greenje e mokro saćeto i ne može) koga ja gasite klimata toj zastanuva i počnuva da vrti obratno na minuta dva so što ja izduvuva nalepenata prašina.
Ova stoi vo brošurata na MIDEA, znači nema laženja i falbi.
Na DRY mod se mesti T i odi vo auto mod fanot, dolniot otvor se zatvara, duva samo od gorniot, može da se odbere modot pirkanje i 1% na fanot, ne raboti ECO modot i ograničuvanje na procesorot.....
Ostana ušte da proveram dali greačite na tacna i kompresor se navistina PTC greači kako što stoi vo brošurata, ako e taka togaš toa e idealno rešenie, koga ima mraz rabotat so polna snaga, kako što se topi mrazot i se zagreva tacnata otporot raste, snagata se namaluva i so toa ekonomičnosta se zgolemuva. O tom potom zdravje bože na zima.
Ko što gleam sosema e opravdana povisokata cena na klimata.
Ušte nešto, MIDEA tesno i uspešno sorabotuva so TOSHIBA neli, ovde kaj ovoj model e baš vidlivo i so kulturata na rabota na ladenje (za greenje ne znam), samo odberi T i stavi fan na AUTO i samata si se regulira, raboti i so 75W koga će se približi do baranata T.