Другарче..во Скопје е бетер..едно малечко ветерче и...од рек во цела МакедонијаVo Skopje ne e taka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Другарче..во Скопје е бетер..едно малечко ветерче и...од рек во цела МакедонијаVo Skopje ne e taka
Taka ako gledas otide i do Belgrad, ako svrti otide do Solun..Sofija…Tirana.Другарче..во Скопје е бетер..едно малечко ветерче и...од рек во цела Македонија
Zosto ja rabotis vo Dry mode ? Zosto ne ja rabotis vo Cool mode ?Bitola, 14.07.2024 god,nadvoresna temperatura 37-38c bez da ja gree sonce vo senka smestena nadvoresnata edinica
Setirana na 24c vo mod na odvlaznuvanje i odrzava 24,5c ,so vlaznost vnatre vo prostorot 42% so temperatura na izduv od 7-8c
Izduv 525m3/h fiksen mod na odvlaznuvanje.
Prostor okolu 150m3 vo kuka prizemje.
Potrosuvacka 500-600W
Popladne paga temperaturata nadvor okolu 30-32c i potrosuvackata paga na 300-320w.
Preku nokta i na 270w sum ja videl koga paga pod 30c temperaturata.
Denonokna potrosuvacka okolu 7-8kw na vakvi temperaturi.
Isklucivo ja rabotam samo vo mod na odvlaznuvanje.
Ocekuvam da bide uste potoplo pa mozi i ke trosi do 10kw za 24h
Toshiba
Shorai Edge RAS-B24J2KVSG-E / RAS-24J2AVSG-E
Vo Dry izmenuvacot vnatresen raboti so ponizok izduv pod tocka na rosiste,na 7-9c temperatura,a vo drug mod temperaturata 12-13c na izduv e povisoka i ne odvlaznuva,i mi se kreva vlaznosta 55-% i mi smrdi vo prostorot.Vaka mi e po prijatno i raboti so pomal izduv i ne mirisa.Zosto ja rabotis vo Dry mode ? Zosto ne ja rabotis vo Cool mode ?
повели читај самTaka ako gledas otide i do Belgrad, ako svrti otide do Solun..Sofija…Tirana.
smrdi vo prostorot.
Nigde ne napisav deka Toshibite smrdat vo rabota.Rekov ako pogresno ja setiras mozi da ne go odvlaznuva vozduhot i da smrdi vo prostorot.Znaci i Tosibite smrdat koga ladat a ne samo onie najeftinite on off klimi
Kaj mene pri Dry modot moze da se podesi i temperaturata,i mozam izduvot da go steluvam da duva so temperatura od 4 pa ce do 16 selzi,Ова ми е малце нејасно.
Кај мене на Даикинот кога е во мод одвлажнување се губат степените.
Не можи да се сетира температура...
Пробав на двете клими па и на Виваксот. Исто е...
Прегледај го приврзокот 423820
Прегледај го приврзокот 423821
Прегледај го приврзокот 423822
Parapetnava od potpisov VIVAX (MIDEA) ne prestanuva so prijatni iznenaduvanja.
Sosema slučajno otkriv deka nadvorešniot ventilator (koj e invertorski upravuvan i ima kontiunirana regulacija na vrtežite) na ladenje i odvlažuvanje (normalno na greenje e mokro saćeto i ne može) koga ja gasite klimata toj zastanuva i počnuva da vrti obratno na minuta dva so što ja izduvuva nalepenata prašina.
Ova stoi vo brošurata na MIDEA, znači nema laženja i falbi.
Na DRY mod se mesti T i odi vo auto mod fanot, dolniot otvor se zatvara, duva samo od gorniot, može da se odbere modot pirkanje i 1% na fanot, ne raboti ECO modot i ograničuvanje na procesorot.....
Ostana ušte da proveram dali greačite na tacna i kompresor se navistina PTC greači kako što stoi vo brošurata, ako e taka togaš toa e idealno rešenie, koga ima mraz rabotat so polna snaga, kako što se topi mrazot i se zagreva tacnata otporot raste, snagata se namaluva i so toa ekonomičnosta se zgolemuva. O tom potom zdravje bože na zima.
Ko što gleam sosema e opravdana povisokata cena na klimata.
Ušte nešto, MIDEA tesno i uspešno sorabotuva so TOSHIBA neli, ovde kaj ovoj model e baš vidlivo i so kulturata na rabota na ladenje (za greenje ne znam), samo odberi T i stavi fan na AUTO i samata si se regulira, raboti i so 75W koga će se približi do baranata T.
Aj razmisli, na greenje kako može da ima prašina na saćeto, neli e 90 % od rabotenjeto vo zima ili mokra ili smrznata....Nadvoresniot Ventilator Mislam deka i vo mod na greenje so vrtenje duvanje vo obraten pravec ja izduvuva prasinata na nadvoresnata edinica ( no koga ke ja pustis na greenje spodeli info )
Ме изнасмеа со големиве букви како реклама топшоп ми дојдеPROBAJTE!