Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Не е овде до парите, туку до вољата и знаењето. Вардар е доволно бренд за да некои спортски компании би инвестирале, па и и би дизанирале унифициран дрес за разлика од оваа пингпонгарска опрема купена на кило за некој да профитира нешто.

не е приоритет ова.

ама еве ајде дај најди некој што ќе инвестира и ќе дизајнира дрес и све што викаш неколку недели пред да почне сезоната и јас се нафаќам да ги донесеме во вардар. ајде да видиме колку е тоа едноставно што го збориш...

пс. најголем проблем е комуникацијата во моментот. миленко е еден и нема реално екипа од окулу а комити обратно имаат екипа ама неможат да најдат спонзори. ако тоа го решат ќе има многу појак вардар затоа е битно да се работи заедно а не само да се критикува... ова важи за 2те страни и миленко мора да се прибере и да престани да им прави стресови на одредени членови.

не е приоритет ова.

ама еве ајде дај најди некој што ќе инвестира и ќе дизајнира дрес и све што викаш неколку недели пред да почне сезоната и јас се нафаќам да ги донесеме во вардар. ајде да видиме колку е тоа едноставно што го збориш...

пс. најголем проблем е комуникацијата во моментот. миленко е еден и нема реално екипа од окулу а комити обратно имаат екипа ама неможат да најдат спонзори. ако тоа го решат ќе има многу појак вардар затоа е битно да се работи заедно а не само да се критикува... ова важи за 2те страни и миленко мора да се прибере и да престани да им прави стресови на одредени членови.
Ништо чудно до полусезона да му прекипе на некој и шамари да јаде пурамен ако си тера по негово и глуми шериф и понатака.

Последно уредено:
Реално никад не сме имале некој саглам дрес, ок у 90-ти оној Милан класика ама и он со Еко шопинг центар:)).

Ништо чудно до полусезона да му прекине на некој и шамари да јаде пурамен ако си тера по негово и глуми шериф и понатака.

има дана за мегдана...

тоа би било најлошто нешто што може да се случи ама не значи дека не треба да биде исклучено како опција дали дур е сеуште на функција или ПОДОЦНА.

цело време повикувам на тоа да се обединиме и да ја сфатиме ситуацијата во која што сме... од ИКС причини он е избран да го среди клубот пред се финансиски и да ја одблокира сметката... проценето е дека он тоа може да го заврши најбрзо и најефтино. ваљда сфаќаш зошто...

ние треба да се фокусираме назад на групата и кога ќе дојдат новите газди полека да се повлечеме од раководењето на клубот.

I pingpongarski klub stanavme. "Sitnici" sto dobro ukažuvaat na kaj plovi ovoj brod.
Ne znam što treba, i koga ke doziveeme ao merak ednas da kupime dres sto liči na nešto. Ova e skvernavenje, ekipi od selski turniri imaat bolje oprema pa i marketing...

Vardar ima potencijal da ima najdobar marketing vo drzavata i ramo do ramo so site golemi klubovi okolu, bidejki od toa sto znam stvarno ima decki koi ja znaat rabotata i vnimavaat i se zamaraat so detalji na oko nebitni no u sustina premnogu bitni za ozbilnosta na eden klub. Po ova sto go gledam se vodi bitka pomegu profesionalno rabotenje vo toj segment od edna i ulicarkso turnirsko ponasanje kakvo veke se poretko ima i vo ekipi od najnizok rang od druga strana. Zasto e toa taka, nenamerno, od neznaenje ili so zla podla namera ke vidime ponataka. Zasto tamu ne e ispratena media ekipata da vadi sliki i videa od sekoj trening kao sto toa go pravat od Skopje, da ni gi priblizat novite igraci so kratki intervjua, da ima celodnevna aktivnost od kampot na Vardar, bidejki jasno e deka narodot t.e onoj del koj se zamara so Vardar (a ne e mal brojot) go saka toa. Vaka na navivacite na Vardar im ostanuva da citaat tekstualni prenosi od Milenko i da nagadjaat kakva pura ke izvadi na sledniot natprevar, jer Dinamo i Svonsi zasluzuvaat nekoj ekstra kvalitet ne? Ovakvi raboti se svojstveni za Jane Tica ili Pinda i nivnite klubovi, a problemot e vo toa sto i tie go nadmnale toa i vo nivnite klubovi se raboti poozbilno. Ete za par denovi ke imaat unikatna moznost da otidat na gosti kaj eden ogromen klub duri i vo Evropski ramki i vo zivo ke se uverat kako funkcionira eden takov klub i deka nisto ne se ostava na slucajnosta. Ke se zaprepastat na kakvi sitnici se vnimava, i kaj niv a i kaj Svonsi koj utakmicata ke ja pokriva so 15 luge od Media Tim koi se del od nivnata ekspedicija. A na druga strana ke imame covek so otkopacana kosula do treto dugme, izguzvani pantoloni i masna kosa. E tolkava e otprilika i razlikata izmegu nas i tie dva kluba...

Реално никад не сме имале некој саглам дрес, ок у 90-ти оној Милан класика ама и он со Еко шопинг центар:)).
Никад, баш никад, и тие на лотто се купувани на кило. Се земало се што е на лагер а да е црвено црно, ако немало, се носело и плаво бело, како некои случаеви во 80ти,90ти.Тешка мизерија сме биле одсекогаш, и ова не го зборам за да ширам негативна енергија, туку е факт. Не мора да одиме подалеку, видете само во регионов, клубовите имаат нови дресови секоја сезона, брендирани, без разлика во каква финансиска состојба се. Жељо и Сараево се такмичат кој ќе извади по перверзен дрес, Зрински исто, Риека, Марибор, Војводина...

Никад, баш никад, и тие на лотто се купувани на кило. Се земало се што е на лагер а да е црвено црно, ако немало, се носело и плаво бело, како некои случаеви во 80ти,90ти.Тешка мизерија сме биле одсекогаш, и ова не го зборам за да ширам негативна енергија, туку е факт. Не мора да одиме подалеку, видете само во регионов, клубовите имаат нови дресови секоја сезона, брендирани, без разлика во каква финансиска состојба се. Жељо и Сараево се такмичат кој ќе извади по перверзен дрес, Зрински исто, Риека, Марибор, Војводина...
Знам бе, затоа и спомнав. Дефинитивно заслужуваме убав претставителен дрес. Затоа пак ќе кажам, за сите прашања кои не мачат потребна е голема прес конференција на која ќе бидат поставени сите прашања а се надевам и дека ќе бидат дадени одговори. Не знам што да кажам, затоа треба да биде дефинирано прашањето како се одлучува за тоа кој дрес ќе биде, и најважно кој одлучува. Тоа прашање можат да го дискутираат и постават и Комити, а ние овде пред тастатура можеме само гомна да јадеме и да сањаме за нашиот идеален дрес.

За вкусови не се расправа, друже.
Мене оној од hummel ми беше најубав, иако фирмата асоцира на ракомет и само данската репрезентација игра со нивни дресови (колку што знам).
Тој од Lotto и една пругаста верзија на Reusch исто ми беа убави.
Erima е реномирана фирма овде во Германија, доста фудбалски тимови се опремени од нив. Сум гледал нивен каталог, немаат нималку лоши дизајни. Но овој за нас лично не ми се допаѓа.

Ј

Мислам дека е редно да излезат на прес и да кажат какви се целите и идната визија на клубот. Исто треба да се каже колкав е официјалниот буџет за оваа сезона. Знаеме колку е предвидено да вложи спонзорот, ама да се каже официјално колкав е буџетот. Исто запознаен ли е некој од вас колкави плати ќе земаат појачувањата. Закариќ и Чосиќ не верувам дека поради големината на името на Вардар се дојдени. Друго прашање е на какво ниво е во моментот Закариќ со оглед дека последни клубови му биле Задар кој последниве години е заглавен во пониските лиги во Хрватска и некој грчки клуб кој не ни знаев до вчера дека воопшто постоел. Неговото минато и педигре никој не го оспорува, ама ќе видиме во каква форма е и колку е паднат квалитативно во поглед на најдобрите денови. Така и оној Армин Хоџиќ дојде во Шкупи и сите очекуваа да биде добро појачување, за на крајот да не покаже ништо и да си замине како тотално промашување. Исто сметам дека треба да се засили средниот ред, по можност со домашен играч. Друго прашање што ме мачи е каде е играчот од Уганда или се откажаа од него?
Да не сакаш да откријат и кој број гаќи носат? Кој клуб ти открива јавно плати на играчи? Па и буџет.

Да не сакаш да откријат и кој број гаќи носат? Кој клуб ти открива јавно плати на играчи? Па и буџет.

Ако работат транспаретно треба да се каже. Многу клубови кажуваат колку ќе биде буџетот за наредната сезона и најавуваат какви цели имаат за новата сезона. Што е тука чудно? Ајде за платите често после промоцијата на играчите им даваат информации на новинарите, ретко директно да ја известат јавноста за тоа. Изгледа пак сакаат да работат без никаква концепција и да нема никаква транспарентност.

Кој се тие двајца МК играчи што треба да потпишат? Некој да не знае нешто.

Ако работат транспаретно треба да се каже. Многу клубови кажуваат колку ќе биде буџетот за наредната сезона и најавуваат какви цели имаат за новата сезона. Што е тука чудно? Ајде за платите често после промоцијата на играчите им даваат информации на новинарите, ретко директно да ја известат јавноста за тоа. Изгледа пак сакаат да работат без никаква концепција и да нема никаква транспарентност.

нема ништо од тоа, одлучено е дека новоматик ќе си има член во уо што тоа ќе го контролира.

правилна одлука кога ќе се земат во предвид околностите.

нема ништо од тоа, одлучено е дека новоматик ќе си има член во уо што тоа ќе го контролира.

Знам за тоа и во ред е да има некој кој го контролира. Ама дури и на Балканот посериозните клубови пред сезоната најавуваат. На пример една Војводина изнесе соопштение дека од оваа сезона буџетот се зголемува за 7 милиони и ќе изнесува 17 милиони евра. За вакво нешто зборувам. Никој не им бара да изнесат финансиски извештај за секое потрошено евро. Или пак за тоа кои им се целите и каква визија имаат. Ништо не слушнавме од никого.

Знам за тоа и во ред е да има некој кој го контролира. Ама дури и на Балканот посериозните клубови пред сезоната најавуваат. На пример една Војводина изнесе соопштение дека од оваа сезона буџетот се зголемува за 7 милиони и ќе изнесува 17 милиони евра. За вакво нешто зборувам. Никој не им бара да изнесат финансиски извештај за секое потрошено евро. Или пак за тоа кои им се целите и каква визија имаат. Ништо не слушнавме од никого.

невозможно барање е тоа за оваа сезона од повеќе причини. во иднина кога ќе си имаме стабилен газда верувам дека тоа може и треба да стане практика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom