Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Posle 5 godini prestoj vo Germanija mozhite site da si podnesite za Drzhavjanstvo. I go vrajchate Bugarskito.
Makedonskoto si go chuvate
Со новите закони на Германија,да тоа е точно дека ќе може но ме интересира од агол на Македонец кој се пишува за етнички Бугар со цел да земе пасош дали понатаму во иднина би ја корегирал таа грешка и би го поништил бугарскиот пасош и би го повратиле матичен македонски пасош.

Па добро бе, и синот ли зема да го шета на екскурзијата низ САД. До таму ли дојдоа мршојадциве политички...
Од сиромаштијата само нека зимаат. Карма ис а бич.

Ја очекував барем да се глуми некоја скромност некое време. Овие влегоа од одма во вмро- 2013 mode , со целото тоа курчење што ги красеше.
За на Ковачевски ќерката до клетви ја донесоа работата кога ја понесе во Рим.

ако навистина чекате ме интересира дали ако со тек на време се стекнете со друг странски пасош би се откажале од бугарскиот и би си го побарале македонскиот пасош назад?
Господине, јас имам 2 пасоша, бугарскиот ќе ми биде трет !
Од бугарски би се откажал само за Македонски, за Северномакедонски не.

Господине, јас имам 2 пасоша, бугарскиот ќе ми биде трет !
Од бугарски би се откажал само за Македонски, за Северномакедонски не.
тоа ми се допаѓа,бугарскиот го земаш со цел да имаш влез во ЕУ и чим земаш друг ЕУ пасош ми е ок и прифатливо

Ова е најјака шизофренија до сега. Бугарски пасош/државјанство се добива ако некој од предците твои на официјален документ се потпишале ко Бугари, за да потомокот нивни кука по Југославија (во која не бил ни роден веројатно)... Што не идеш у Немачка со мк пасош ако си способен, м? Што ќе ти е бугарскиот пасош?

Ова е најјака шизофренија до сега. Бугарски пасош/државјанство се добива ако некој од предците твои на официјален документ се потпишале ко Буугари, за да потомокот нивни кука по Југославија (во која не бил ни роден веројатно)... Што не идеш у Немачка со мк пасош ако си способен, м? Што ќе ти е бугарскиот пасош?
Драг, Змеј господине, дали сте слушнале за поимот, да сте од мешана фамилија?
Живеев во странство 3години со мк пасош, се вратив короната кога беше, кога веќе толку те интересира
и не никој од предците не се потпишал дека е Бугарин, кој е СПОСОБЕН, ќе се снајде, позз
П.С. Од се што напишав на темата само човек со IQ на просечна собна температура ќе заклучи дека “кукам“ за Југославија

Последно уредено:
Па добро де, оди и сега со мк пасош, си бил способен, си се снашол, што ќе му е бугарски пасош на способен човек?

Па добро де, оди и сега со мк пасош, си бил способен, си се снашол, што ќе му е бугарски пасош на способен човек?
За да може да отворам јавна куќа во Холандија, ајмо КУРВЕЕЕ

За да може да отворам јавна куќа во Холандија, ајмо КУРВЕЕЕ
ако имаш навистина бугарско потекло како што спомнавте од страна на еден родител ние немаме ништо против тоа напротив природно е да си побарате.Проблемот лежи што Бугарската политика злоупотребува свој пасош за политичка цел што е прљаво и нефер.
Исто е вината и од македонска страна или било која друга етничка група.Зошто не работат како секој човек од 3 до 5 години и преку природен пат се стекнат со документи и да поминат преку потешкиот пат на филтер?

Ова е најјака шизофренија до сега. Бугарски пасош/државјанство се добива ако некој од предците твои на официјален документ се потпишале ко Бугари, за да потомокот нивни кука по Југославија (во која не бил ни роден веројатно)... Што не идеш у Немачка со мк пасош ако си способен, м? Што ќе ти е бугарскиот пасош?
Бугарски пасош се добиваше со потврда на некое здружение од Струмица испечатена на тоалет хартија. Тоа е баш официјален документ за потекло.

Украинска журка со мажи способни за мобилизација.

Поучно видео

Поучно видео

Пичињана позади :ljubove::cool:

Поучно видео
ама овие се проруски организирани па затоа не сакаат да се борат, не дека не сакаат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom