Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сигурно. Ќе се затрчаат да дефултираат на долговите кон ММФ/СБ, наместо да се заврат кон новиот чичо Сем... Единствено само не објасни зошто доларот би раснел (средно или долгорочно). Ти долари да не чуваш?
Патем во САД какви и колкави банки пропаднаа, ова сега во Кина топтан собрано е трошка.
Проблемот со Кина е што не можеш да бидеш сигурен во вистинитоста на податоците, затоа што комунистичката партија ги крие податоците и никој не знае колкав е проблемот.
Затоа и Јуанот тешко дека ќе го замени Доларот.
Добро па живееме во едно време кога САД буквално се рапсордија на веродостојноста и доверливост
Ситуација на магарето поголеми уши од закајот за жал, изборот е личен секако кој кому верува. Мене исти курац ми се.
Мене само ова ми е смешно, западниве центри се претерано загрижени за тоа што во Кина се случува, дали економски или демографски. А дома кај нив од блек лајф метерс револуции до економски раст од 0.1% и демографска слика полоша и од предвидувањата за Кинеската. Додека Кинезите си го тераат филмот и мува не ги лази.
Двете супер сили и Кина и САД си го тераат магарето и мува не ги лази, секоја на свој начин.
Јас само го потенцирав моментот за 'падот' на доларот како светска валута и тоа што многу мина мислат дека по автоматизам тоа ќе биде Јуанот.
САД го заебаа доларот самот заради тоа што го вепонизира, а не заради фактот што го манипулираат, затоа што американците го манипулираат со децении.
Реална алтернатива во моментов е само златото. Претпоставувам затоа сите купуваат тони и тони.Нема индиции дека целта да се замени Доларот, но да се направи алтернатива. Е сега што Јекито дека не сака конкуренција.
Реална алтернатива во моментов е само златото. Претпоставувам затоа сите купуваат тони и тони.
За друго ќе видиме.
Но, да се вратиме на мубетот за Кина и проблемот со недвижностите и сега со банките. Ова може да биде економска бура за Кина, посебно заради фактот што кинеската бирократија си има обичај да ги пика проблемите под тепих се дури не се премногу видливи. Па, после ќе почнат да апсат лево десно и да ги судат на смрт.
Двете супер сили и Кина и САД си го тераат магарето и мува не ги лази, секоја на свој начин.
Јас само го потенцирав моментот за 'падот' на доларот како светска валута и тоа што многу мина мислат дека по автоматизам тоа ќе биде Јуанот.
САД го заебаа доларот самот заради тоа што го вепонизира, а не заради фактот што го манипулираат, затоа што американците го манипулираат со децении. Сепак беше стабилна валута за сите и можеа да се потпрат на неговата вредност, затоа и го користеа.
Никаква бура нема да се деси.