Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.389
Поени од реакции
7.642
Баш ме интересира, за што ти треба MacBook специфично? Би ти препорачал X1 Carbon Lenovo, цар е за работа, немам подобар лаптоп видено евер.
Macbook веќе имам, со Thinkpad линиите имам искуство (прилично јака машина, 42gb RAM, 2TB SSD, најнов i7 не ми текнува кој модел точно беше, ама најнова линија лани) ама искрено не ги извади перформансите што ги имаше на хартија, при малку поголем напор (IDE + неколку табови на хром) бучеше ко луд и знаеше да паѓа на перформанс после некое време (минути / саати). Можеби беше и до Windows-от (службен лаптоп, немав флексибилност), но не ме импресионираше ич. Сличен перформанс под напор имаше како лаптоп стар 7 години (своевремено јак), базиран на Linux.

Линукс базирани машини користам долго време, но често знаат да затаат со support или се временски захтивни за да се конфигурираат. Macbook беше следен чекор и сум презадоволен за сега, од секој аспект.

Инаку потребен ми е за програмирање. Вршат работа и другите, не дека не, ама севкупно за сега, Macbook-от ми е најдобар за сега.

Член од
3 јули 2010
Мислења
45
Поени од реакции
15
Џиниусот го имав отиде после година. Без разлика дали ти е за гејминг, работа или casual користење со logitech нема промашај.
Го земав Tellur маусот од Анхоч еве веќе 3 недели го користам баш е добар за работа многу сум задоволна
448796163_8195700137107123_8904878753506367178_n.jpg

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.292
Поени од реакции
9.402

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.050
Поени од реакции
9.402
Имам едно вакво
1720439392914.png
BELKIN TuneStage F8Z901
Сакам да го поврзам со телефон, не со ipod...го наоѓа на блутут ама бара пасворд и најверојатно е наменет само за ipod....буљашка работа. Дали некако може да го заебам Apple и да се поврзам со блутут на андроид телефон?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.854
Поени од реакции
8.399

Ова ме мултифренцен читач/пишувач, ќе ти треба и катрички.
13.56MHz RFID

125KHz RFID

Постојат уште еден вид тагови со фрквенции ама тие воглавно се за чипување на кучиња, така да најверојатно во твојот случај е 13.56MHz
Од овие два типа на картички можеш да клонираш твојата постоечка. Исто и за пристап на врати.
Картичкиве што се во линковите можат да запишуваат нови кодови во нив, додека овде кај нас не се продаваат такви.
Ја прочитав картичката со флипер зеро, се работи за 125 KHz RIFD. Е сега овој фиперов ја чита дури после 3 минути. Кога пробав со флипер зеро да ја емулирам на читачот, не ја прима и рампата не се отвара, додека со картичката се отвара од 5 сантиметри растојание од читачот. Не ми е јасно што е финтата.

Член од
5 мај 2016
Мислења
190
Поени од реакции
158
Ја прочитав картичката со флипер зеро, се работи за 125 KHz RIFD. Е сега овој фиперов ја чита дури после 3 минути. Кога пробав со флипер зеро да ја емулирам на читачот, не ја прима и рампата не се отвара, додека со картичката се отвара од 5 сантиметри растојание од читачот. Не ми е јасно што е финтата.
Кодирана е картичката, има енкрипција а флипер зеро очигледно не е баш најдобар во декриптирање. Уредот што ти го посочив има опција да ги декриптира ама не сите 125Khz мислам дека ќе ја декриптира, вреди да се проба.

1720477377442.png

Последно уредено:
Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Дечки дали на некој му се наоѓа вакво, или да препорача сервис некој во Скопје за да го прави бидејки бев во 2 помали сервиси едните не правеа, другите нешо пробаа па проработе па пак откажа. Далинското е од Soundbar Trust SoundForce Presto 5.1.

1000008150.jpg

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
805

Kajgana Shop

На врв Bottom