ANIME (Генерална дискусија)

Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.397
Поени од реакции
3.820
Баш сакав да постирам сега

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.170
Поени од реакции
13.780
дечки абе The Demon Slayer: Hashira Training негде? Било каде? :oops:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.690
Поени од реакции
21.181
За фановите на Hayao Miyazaki, после година дена почна да се врти торент од The Boy and the Heron, а во кратки црти :

По загубата на својата мајка за време на војната, младиот Махито се преселува на имот на село. Таму Махито доживува серија мистериозни настани кои го водат до една затскриена и древна кула, дом на сивата чапја. Кога ќе исчезне и маќеата на Махито, тој ја следи сивата чапја во кулата и влегува во мистериозен свет, нешто како свет на мртви и живи суштества или задгробен живот. Попатно се спријателува со сивата чапја која му е заштитник и водич низ тој мистериозен свет, а трагаајќи по својата маќеа попатно трага и по самиот себе.

Горе доле, успешен проект но со повисоки очекувања од Hayao Miyazaki, пред се поради стандардите кои ги постави со Spirited Away ... успешно но сепак очекував поголема длабочина во приказната.

MV5BZjE1MzJlNjYtNDI3ZS00MzRkLTlhMDYtNDU5YWU3YTI3Yzg0XkEyXkFqcGdeQXVyMTUzMTg2ODkz._V1_.jpg

kazanski

чилакс
Член од
3 октомври 2011
Мислења
492
Поени од реакции
532
успешно но сепак очекував поголема длабочина во приказната.
90% од коментарите што ги прочитав на различни места се сведуваат горе доле на ова. Сепак, ќе се гледа.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.690
Поени од реакции
21.181
90% од коментарите што ги прочитав на различни места се сведуваат горе доле на ова. Сепак, ќе се гледа.
таман работа сепак е masterpiece, подобро е од 95% од се што има излезено последниве неколку години.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.361
Поени од реакции
12.774
и solo leveling е ок, ама само една сезона има излезено

Член од
1 ноември 2017
Мислења
79
Поени од реакции
56
Delicious in Dungeon ми е просечно аниме. Анимацијата е прекрасна, фокусот е да ја најдат Фалин, и дур ја бараат убиваат чудовишта, ги готват и јадат итн. Имаше нешто и со Златното Кралство, не се сеќавам. Најавена е и сезона 2. Можно е да ја гледам онака само.

Најдоброто аниме со зандани е Соло левелинг според мене.

Последно уредено:
Член од
7 април 2015
Мислења
2.784
Поени од реакции
1.698
Delicious in Dungeon ми е просечно аниме. Анимацијата е прекрасна, фокусот е да ја најдат Фалин, и дур ја бараат убиваат чудовишта, ги готват и јадат итн. Имаше нешто и со Златното Кралство, не се сеќавам. Најавена е и сезона 2. Можно е да ја гледам онака само.

Најдоброто аниме со зандани е Соло левелинг според мене.
Да Корејците одсекогаш имале добри адаптации, не се промашиле досега ниедно аниме.

kazanski

чилакс
Член од
3 октомври 2011
Мислења
492
Поени од реакции
532
Уште не сум го прегледал Solo Leveling, мангата беше врв. Знам дека авторот почина пред некоја година, не знам кој и како продолжи со издавање на нови поглавја, а излагаат се уште.

Kajgana Shop

На врв Bottom