Албанија - место за одмор

Член од
29 јуни 2024
Мислења
101
Поени од реакции
127
Член од
10 април 2022
Мислења
59
Поени од реакции
65
Дали бил некој во хотел Лондон Спиле Албанија да пише искуство!!!

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
...ги читам искуствата во коментарите, никој не ја опишува безбедноста во тие туристички места!

Член од
5 март 2018
Мислења
16.461
Поени од реакции
18.712
...ги читам искуствата во коментарите, никој не ја опишува безбедноста во тие туристички места!
Освен тоа што возат ко ненормални и не почитуваат знаци во сообраќајот нема друг проблем. Познавам еден куп пријатели кои биле на одмор Албанија, фамилијарно со деца и никој досега не се пожалил.
Албанија и луѓето таму немаат допирна точка со тукашните Албанци.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.381
Одам во Албанија уште од 2007-ма и до сега сум немам ни еден инцидент. Оставам кола со спуштени прозори, на плажа оставам работи на лежалките кога одам во апартманот на ручек, еднаш дури на балконот го заборавив ќесето со пасошите и сите пари. Утрото го најдов на истото место не чепнато. Спијам со отворена врата...и нема проблем

Е после тоа....после 10-тина години сменив локација, и едно летување поминав во грција-Лептокарија. Во малку полуксузен апартман, со голем двор, со камери.....дрн...дрн....нормално поради горештитните спиевме со отворена врата(како секојпат во Албанија). И....ме ограбија. некој влегол во апартманот низ врата, пребарувал по стварите и го зел новчаникот од сопругата. Среќа немаше многу пари

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.989
Поени од реакции
7.644
Mene mi ja chukna kolata parkirana eden kosovar so kola od negovata shvalerka shvajcarka. Chekav povejche od 2 saati da dojdi policijata.i koga dojde pochna da me ubeduva, ej pa ne e nishto ova ona. Neka ti daj 50€ i ne brkaj te se po sudovi.
Ne mu vikam daj mi zapisnik od uvidot i nema potreba od tie 50€.
Ushte saat cekanje duri se ubeduvaa so toj dibekot kosovarot shto da pishi. I na krajot dobiv u slika od vozachkata od taa slivata.

Mi go ebaja denot, izgorev na 40⁰ i shto drugo da kazham.

Se mu prativ na moeto osiguruvanje i posle 1 Mesec na smetka imav ca. 850€

Член од
5 март 2018
Мислења
16.461
Поени од реакции
18.712
Mene mi ja chukna kolata parkirana eden kosovar so kola od negovata shvalerka shvajcarka. Chekav povejche od 2 saati da dojdi policijata.i koga dojde pochna da me ubeduva, ej pa ne e nishto ova ona. Neka ti daj 50€ i ne brkaj te se po sudovi.
Ushte saat cekanje duri se ubeduvaa so toj dibekot kosovarot shto da pishi. I na krajot dobiv u slika od vozachkata od taa slivata.

Да се разбереме ова секаде можи да ти се случи.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.989
Поени од реакции
7.644
Да се разбереме ова секаде можи да ти се случи.
Da,
Ama ne Djandar da te ubeduva zemi 50€ i teraj.
I so Ljockata da se natega za zapisnik.
Morav da mu se zakanuvam deka ce viknam advokat i sobrav 20 svedoci z da go dobijam toa zapisnikot!
I zamisli preku 2 saati cekav srede Ksamil da dojdi. A da bev negde po plazhi ili negde vo nirvana!?

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.381

Na moj drugar mu go udrija odzadi noviot džip vo Solun, dosta skap....i eve 7..8 godini seušte čeka aber...no nema da ima ništo. I napraven zapisnik i policija i sve....džabe

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.989
Поени од реакции
7.644
Na moj drugar mu go udrija odzadi noviot džip vo Solun, dosta skap....i eve 7..8 godini seušte čeka aber...no nema da ima ništo. I napraven zapisnik i oolicija i sve....džabe
Men me spasi toa shto kolata beshe od taa shvajcarkata. Da beshe Albanska kola ce cekav i den denes

Член од
5 март 2018
Мислења
16.461
Поени од реакции
18.712
Da,
Ama ne Djandar da te ubeduva zemi 50€ i teraj.
I so Ljockata da se natega za zapisnik.
Morav da mu se zakanuvam deka ce viknam advokat i sobrav 20 svedoci z da go dobijam toa zapisnikot!
Тоа е секојдневие во Македонија :)
Прајме муабет дали ти како турист си се осетил загрозен дури си престојувал таму.

Kajgana Shop

На врв Bottom