Албанија - место за одмор

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.280
Поени од реакции
3.313
Некој да бил во Спиле со коментар ?

Член од
20 септември 2023
Мислења
299
Поени од реакции
1.661
Водата друже ? Да не е како во Драч со ла*на ?
Во Орикум е чиста водата со песок на плажите кога се оди накај рампата на морнарицата, идеална е за деца во тој дел.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.381
Водата друже ? Да не е како во Драч со ла*на ?
Прво нема баш многу куќи тами, и дел се подалеку од морето, а второ и во Драч не е така сега, бидејќи пред 2-3 години Рама прати багери на самата линија на плажите и направи ров, т.е. им ги исеече канализационите цевки на сите хотели. Тие немаа излез и мораа да се приклучуваат према градот, а не дирекно во море

Член од
14 декември 2021
Мислења
805
Поени од реакции
3.129
Нешто повеќе за Драч, планирам да одам таму фамилијарно на 4/5 дена. Водата,плажите,цените во маркет, дали може сопствен чадор да се стави или мора лежалки да се плаќа и слично? Гледам доста ефтино е сместувањето, сигурно има некоја причина?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.666
Поени од реакции
4.031
Tunelot go pustija ima nekoj pominato??

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.381
Нешто повеќе за Драч, планирам да одам таму фамилијарно на 4/5 дена. Водата,плажите,цените во маркет, дали може сопствен чадор да се стави или мора лежалки да се плаќа и слично? Гледам доста ефтино е сместувањето, сигурно има некоја причина?
Plazata e dolga 10-15 km...sitna pesok i radi toa izgleda deka vodatabe nečista. Cenite se povisoki nego drugi godini, Lekot sega go menuvaat 1:100 za evroto što.gi diga cenite( porano bese 120..pa i 140). No cenite vo marketite se 20-30% nad cenite vo našite marketi, sto e sepak dobro ako se zemi vo obzit deka vo Crna Gora vo momentov cenite se vo najdobar slucaj 2:1 poskapi negokaj nas.
Ima i lezalki koi ne se mnogu skapi, a ima i sloboden prostor za svoj čador

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Sega se vrakam od Crna Gora i gledam deka e puštena delnicata od avtopatot sto pominuva pokraj aerodromot vo Tirana. 30 i nešto km nov avtopat što se nadovrzuva na avtopatot nad Fuše Kruje

Ovde počnuva novata delnica....

Прегледај го приврзокот 422636
Колку беше патарината?

Денес се пушти и тунелот кај Логара, долг 6 км, со што плажите Паљас, Дерми, Јаље, Химара итн стануваат по пристапни.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.989
Поени од реакции
7.642
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.381
Za kolku vreme se krati patot go Crnogorska granica?
Па доста се крати.....на одење возев по друг пат, на 500 м паралелно со овој, и доста беше поспоро. Овие 30-тина км ги прелетав буквално за неколку минути. Патарината беше 270 леки, но не ми ги наплатија. Човекот ја погледна таблицата и само ја отвори рампата и ми покажа да одам....

Член од
10 април 2022
Мислења
59
Поени од реакции
65
Некој да бил во Спиле Албанија оваа година или лани да пише искуство не можам да најдам доволно информации за местото.

Kajgana Shop

На врв Bottom