Familijarno za so deca mesto. Navečer pusto e....dobro za duševen mir, a ne haos kako vo Saranda na primer. Plaža kako taa vo DračНекој да бил во Спиле со коментар ?
Водата друже ? Да не е како во Драч со ла*на ?Familijarno za so deca mesto. Navečer pusto e....dobro za duševen mir, a ne haos kako vo Saranda na primer. Plaža kako taa vo Drač
Во Орикум е чиста водата со песок на плажите кога се оди накај рампата на морнарицата, идеална е за деца во тој дел.Водата друже ? Да не е како во Драч со ла*на ?
Прво нема баш многу куќи тами, и дел се подалеку од морето, а второ и во Драч не е така сега, бидејќи пред 2-3 години Рама прати багери на самата линија на плажите и направи ров, т.е. им ги исеече канализационите цевки на сите хотели. Тие немаа излез и мораа да се приклучуваат према градот, а не дирекно во мореВодата друже ? Да не е како во Драч со ла*на ?
Plazata e dolga 10-15 km...sitna pesok i radi toa izgleda deka vodatabe nečista. Cenite se povisoki nego drugi godini, Lekot sega go menuvaat 1:100 za evroto što.gi diga cenite( porano bese 120..pa i 140). No cenite vo marketite se 20-30% nad cenite vo našite marketi, sto e sepak dobro ako se zemi vo obzit deka vo Crna Gora vo momentov cenite se vo najdobar slucaj 2:1 poskapi negokaj nas.Нешто повеќе за Драч, планирам да одам таму фамилијарно на 4/5 дена. Водата,плажите,цените во маркет, дали може сопствен чадор да се стави или мора лежалки да се плаќа и слично? Гледам доста ефтино е сместувањето, сигурно има некоја причина?
Да, денес.Tunelot go pustija ima nekoj pominato??
Super da odime borsh,grean coast i himare porajat....
Колку беше патарината?Sega se vrakam od Crna Gora i gledam deka e puštena delnicata od avtopatot sto pominuva pokraj aerodromot vo Tirana. 30 i nešto km nov avtopat što se nadovrzuva na avtopatot nad Fuše Kruje
Ovde počnuva novata delnica....
Прегледај го приврзокот 422636
Za kolku vreme se krati patot go Crnogorska granica?Sega se vrakam od Crna Gora i gledam deka e puštena delnicata od avtopatot sto pominuva pokraj aerodromot vo Tirana. 30 i nešto km nov avtopat što se nadovrzuva na avtopatot nad Fuše Kruje
Ovde počnuva novata delnica....
Прегледај го приврзокот 422636
Па доста се крати.....на одење возев по друг пат, на 500 м паралелно со овој, и доста беше поспоро. Овие 30-тина км ги прелетав буквално за неколку минути. Патарината беше 270 леки, но не ми ги наплатија. Човекот ја погледна таблицата и само ја отвори рампата и ми покажа да одам....Za kolku vreme se krati patot go Crnogorska granica?