Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
Вмровците станаа поголеми северџани од северџаните.
Со ова, Мицко ја бетонираше северна, а додека беше опозиција и се менуваше уставот он беше амортизер на гневот и отпорот.

Секој обид на вмровците да се амнестираат од уделот во Северна е залуден јер вмро исдс подеднакво носат вина за промена на име, устав и се она што ќе следува во наредниот период.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.605
Поени од реакции
8.429
Вмровците станаа поголеми северџани од северџаните.
Со ова, Мицко ја бетонираше северна, а додека беше опозиција и се менуваше уставот он беше амортизер на гневот и отпорот.

Секој обид на вмровците да се амнестираат од уделот во Северна е залуден јер вмро исдс подеднакво носат вина за промена на име, устав и се она што ќе следува во наредниот период.
drugo?

Ili kako coraviot po stapot! Severna ta severna!

Aber SDSM majkata im eba na narodot i arni vi bea!
Ili poarno che ti bidi ako Mickoski izlezi i rechi Nema severna tuku samo Makedonija!
I utre pochnat grcite da ne maltretiraat?

Kolku ste primitivni toa e edno chudo!

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.467
Поени од реакции
23.418
Ептен плачковци сме имале за комшии.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
drugo?

Ili kako coraviot po stapot! Severna ta severna!

Aber SDSM majkata im eba na narodot i arni vi bea!
Ili poarno che ti bidi ako Mickoski izlezi i rechi Nema severna tuku samo Makedonija!
I utre pochnat grcite da ne maltretiraat?

Kolku ste primitivni toa e edno chudo!
Смешно е вмровец да збори за примитивизам.

Како второ, Мицко доби избори само ради никогаш северна само Македонија. Мицко велше да му се одземе мандатот ако ја спомне придавката, а сега вика дека морало да се почитува уставот?

Пандов пред 1 месец у емисија збори едно, а после избори збори друго?
Лигња исто. Сиљановска више не го ни кажува името на државата. Земала ги затворила коментарите.

Вие комитите, преку ноќ станавте поголеми северџани од северџаните.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.248
Поени од реакции
5.495
Ептен плачковци сме имале за комшии.

Не е голем проблем што плачат, туку што летово ќе им ги „окупираме„ плажите па ќе глумат лудило дека „политиката не ги интересира„.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Зашто било што да се исполнува. ЕУ не третира како гомна цело време, за разлика од Бугарите, Албанците и сите други. Чак ни Србите не ги третираат ко нас.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.605
Поени од реакции
8.429

Како второ, Мицко доби избори само ради никогаш северна само Македонија. Мицко велше да му се одземе мандатот ако ја спомне придавката, а сега вика дека морало да се почитува уставот?

Лигња исто. Сиљановска више не го ни кажува името на државата. Земала ги затворила коментарите.

Nitu som VMROvec nitu sum gi glasal. Ama ne se fajcham kako slep za stap.

Samo aj objasni mi shto ako tie velat Makedonija i sto ako velat Severna...

Dali ti ili rodninite tvoi ili komshiite ce bidite nasiteni?
Dali ce imate povejche leb za decata?
Dali pomirno ce spiete?

dali dali dali...

Kratko , NE

Objasni mi shto posle?
Shto ce dokazhish?

Последно уредено:
Член од
10 јули 2018
Мислења
1.596
Поени од реакции
2.478

Мицко доби избори само ради тоа што народов сакаше да се тргне баграта предавничка. И прво тоа треба да го сфатите ти, Стевче и комуњарите.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.176
Поени од реакции
1.754
Nitu som VMROvec nitu sum gi glasal. Ama ne se fajcham kako slep za stap.
Убаво ти пишаа погоре, ДПМНЕ ги доби изборите ради тоа никогаш северна. Некако одма после избори почнавте да не се фаќате како слеп за стап. Пред да дојде Мицко на власт бљувотини и повраќаници беше од тој збор, сега некако почна да се голта помијата и стана нормално - ненормалното. Замисли после само еден месец од избори почнаа со НАШАТА ЗЕМЈА, НАШАТА ТАТКОВИНА. Човекот заклетва во СОБРАНИЕ си даде на СЕВЕРНА, мислам stand up комедија гомна да јаде, што да се каже.

Да му ги собереш сите видеа од пред и после избори имаш дефиниција на шизофренија.

Dali ti ili rodninite tvoi ili komshiite ce bidite nasiteni?
Dali ce imate povejche leb za decata?
Dali pomirno ce spiete?
Ова ме потсеќа на V2 верзија од ИМЕТО НЕКА ВИ ГИ ХРАНИ ДЕЦАТА. Каков циркуз од луѓе сте, тој Пандов погоре гомна да јаде.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.273
Епа кога Грујо им даваше пари на протести и гласање да одат не чинеше, Пустец беше смеа, сеа дојде некој друг да ги финансира.

Македонец и размислување на долги стази не одат заедно.
Ne e toa tolku tragicno. Potragicno e toa sto site tuka trcaat po bugarski pasosi, najaktivna tema e na foumot so godini i godini, pa relativiziranje vo smisla makata gi naterala, najgolem del sto kukaat i se zalat za ovie od Pustec vekje imaat bugarski pasosi, ali neee ovie predavstvo napravile, se pisale bugari za pasos. A izvini vie ( ne konkretno ti ) za so se pisavte bugari pa da ste pomali predavnici?
Gledam i @Илко Илија lajk ti manal, demek se slozva so napisanoto.
Ilko aren :sneaky:

Hoy

Член од
7 септември 2017
Мислења
581
Поени од реакции
1.921
Мицко доби избори само ради тоа што народов сакаше да се тргне баграта предавничка. И прво тоа треба да го сфатите ти, Стевче и комуњарите.
Ја стварно вас секташиве не ве разбирам.
-2021 локални, две секти прегазени (девица, сдсм) , ајде као случајно
-2024 парламентарни, доминација целосна, и втор пат е случајно?
-2025 пак идат локални и пак Вмро ќе извади ист резултат, пак ист муабет ќе терате?

Еве биди објективен и кажи таму и таму девица или сдсм ќе имаат шанси за градоначалник…

Ја стварно вас 10 спамери на форумов не ве разбирам.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Ne e toa tolku tragicno. Potragicno e toa sto site tuka trcaat po bugarski pasosi, najaktivna tema e na foumot so godini i godini, pa relativiziranje vo smisla makata gi naterala, najgolem del sto kukaat i se zalat za ovie od Pustec vekje imaat bugarski pasosi, ali neee ovie predavstvo napravile, se pisale bugari za pasos. A izvini vie ( ne konkretno ti ) za so se pisavte bugari pa da ste pomali predavnici?
Gledam i @Илко Илија lajk ti manal, demek se slozva so napisanoto.
Ilko aren :sneaky:
А зошто да не би бил арен?
Ти ако не си арен во главата после 2017 не значи дека и другите не се арни.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
Не ја тргнавме. Само Една багра предавничка заменивме со друга.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Не сфаќам како на вам громобраните ова ви е чудно? Па вие сте експерти за промена на страни и ставови.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.273
А зошто да не би бил арен?
Ти ако не си арен во главата после 2017 не значи дека и другите не се арни.
Pa ne trcav jas po bugarski pasos tuku ti. Zaboravi ?
Sto konkretno ti e problem sto zitelite od Pustec se pisat kako bugari? I ti se pisese na vremeto, vadese tamu krstenicinja, dokumenti za da dokazis deka si bugarski proizhod , a sega te citkam nekako epten patrioticeski nastroen, ili tazi dupka ne e dupka :pos:
Screenshot_20240629-170134_Chrome.jpg
P.s aj jas ostaj prolupav, ali kolku sto gledam i tebe 2017 da ti bila presudna godina.
Do 2017 bese blagonadezen bugarin, posle se prosvetli, se osoznaj samiot sebe koj si sto si i stana najgolem patriot vo megjuvreme :pos:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom