Предходно не ми правеше вака кога имаше Тотал тв. си го наместиле тие монтерите и си пишуваше SBB наместо HDMI 1. Сега сменивме на Msat.Тоа е фабричка маана на буквално сите Самсунг телевизори, и постари и најнови.
Решението е на далечинското од телевизорот да притиснеш на копчето или стрелката за назад Back/Return.
Во спротивно кругот ќе врти до бескрај и никогаш нема да ти даде слика, ова им е фабричка маана со години која очигледно не планираат да ја поправат во блиска иднина, ја имам видено на безброј Самсунг телевизори, кои постари повеќе од 5 (ПЕТ) години, кои купени пред 5 (ПЕТ) дена.
Tоа врти да препознае уред и нема да го преоознае уредот па дава опција рачно да подесиш универзално далинско управување
Има опции повеќе, кино (двд плеер), OTTуред /конзола, Блуреј, ПС и кабелска/сателит
Кога бирам кабелска/сателит дава да одбереш како ти е приклучено дали директно на тв приклучено или на двд плеер.
Кога бирам директно на тв ми дава сите оператори бирам операторот и дава опција на кој HDMI влез е приклучен, после даца опција да пробаш дали може со далинско од тв да ги врти каналите на ресиверот сателитската. Кај мене не може и одбирам дека не може, потоа дава да се пише број од моделот на ресиверот ама јас врска немам кој е точно за да пробам да го наместам.
Последно уредено: