Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.988
Поени од реакции
8.320
Тоа е фабричка маана на буквално сите Самсунг телевизори, и постари и најнови.

Решението е на далечинското од телевизорот да притиснеш на копчето или стрелката за назад Back/Return.

Во спротивно кругот ќе врти до бескрај и никогаш нема да ти даде слика, ова им е фабричка маана со години која очигледно не планираат да ја поправат во блиска иднина, ја имам видено на безброј Самсунг телевизори, кои постари повеќе од 5 (ПЕТ) години, кои купени пред 5 (ПЕТ) дена.
Предходно не ми правеше вака кога имаше Тотал тв. си го наместиле тие монтерите и си пишуваше SBB наместо HDMI 1. Сега сменивме на Msat.

Tоа врти да препознае уред и нема да го преоознае уредот па дава опција рачно да подесиш универзално далинско управување
Има опции повеќе, кино (двд плеер), OTTуред /конзола, Блуреј, ПС и кабелска/сателит

Кога бирам кабелска/сателит дава да одбереш како ти е приклучено дали директно на тв приклучено или на двд плеер.

Кога бирам директно на тв ми дава сите оператори бирам операторот и дава опција на кој HDMI влез е приклучен, после даца опција да пробаш дали може со далинско од тв да ги врти каналите на ресиверот сателитската. Кај мене не може и одбирам дека не може, потоа дава да се пише број од моделот на ресиверот ама јас врска немам кој е точно за да пробам да го наместам.

Последно уредено:
Член од
27 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
129
Предходно не ми правеше вака кога имаше Тотал тв. си го наместиле тие монтерите и си пишуваше SBB наместо HDMI 1. Сега сменивме на Msat.

Tоа врти да препознае уред и нема да го преоознае уредот па дава опција рачно да подесиш универзално далинско управување
Има опции повеќе, кино (двд плеер), OTTуред /конзола, Блуреј, ПС и кабелска/сателит

Кога бирам кабелска/сателит дава да одбереш како ти е приклучено дали директно на тв приклучено или на двд плеер.

Кога бирам директно на тв ми дава сите оператори бирам операторот и дава опција на кој HDMI влез е приклучен, после даца опција да пробаш дали може со далинско од тв да ги врти каналите на ресиверот сателитската. Кај мене не може и одбирам дека не може, потоа дава да се пише број од моделот на ресиверот ама јас врска немам кој е точно за да пробам да го наместам.
Сите нови телевизори имаат сателитски влез.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.988
Поени од реакции
8.320
Daali e dobra Mts I kolku se na placa cena I kako I sekoj nareden priklucok kolko kosta
Па не е лошо, се зависи што сакаш да гледаш. Српските канали се мал број HD на Msat. Има доста српски канали кој се нивна ексклузива за емитување.

Е сега за нареден приклучок колку кошта не знам тoa точно да ти пишам.
Автоматски споено мислење:

Сите нови телевизори имаат сателитски влез.
Да ама операторите нудат преку ресивер а не директно да ти ја уклучат антената на телевизорот.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.988
Поени од реакции
8.320
Препорака од каде да се купи IPTV
Фала
Овој го имам тестирано и одличен е. Колку што видов моментално имаат и попуст. Е сега безвезе е што една купена листа може да се искористи за еден уред. За два ќе треба да купиш две листи..

И има уште една листа proserver но не знам таа кој ја продава. Ако некој знае нека ти пише контакт.

Други IPTV продавачи aко знае некој нека пише.

Последно уредено:
Член од
11 април 2012
Мислења
4.757
Поени од реакции
5.511
Фала
Mene mi go imaat preporacano eden MegaOtt od AliExpress lik, zemav test na pocetok na evropskovo i bese okej. Realno nemozev ni nesto premnogu da testiram jer obvrsi ama u toj period sto poglednav rabotese pristojno
Ako sakas poveke info u PP

Член од
22 март 2024
Мислења
33
Поени од реакции
4
Фала

Купив IPTV за 20 евра цела година
Топ си е
линк подолу

Член од
27 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
129
Последно уредено:
Член од
22 март 2024
Мислења
33
Поени од реакции
4
Треба после да си купиш и плеер.
Автоматски споено мислење:

Не не треба, да се купува плеер
Само апликација се симнува IPTV
ти даваат пасворд и јузер и толку е

Член од
3 јануари 2015
Мислења
59
Поени од реакции
22
dobar den!
ako moze edna so Ruski programi blagodarim!

Kajgana Shop

На врв Bottom