- Член од
- 22 јуни 2024
- Мислења
- 34
- Поени од реакции
- 65
Znam deka postojat Arbanasi vo Hrvatska koi izbegale po smrta na Skenderbeg isto ko Arbereshite vo Juzna Italia, moja da vidis na youtube, tie se drugi, ova sho go imas pisuvano e samo hate i voopsto ne mi e relevanten sho imas pisano.Остај Мухамед, нема ова толку врска со исламот пошто имаме примери како Јањевците, хрватска заедница која потекнува од Косово и повеќето денеска се преселни и живеат во Хрватска. Денес домородните хрвати го проколнуваат Туџман што ги донел да живеат во Хрватска поради тоа што биле многу затуцани и со див менталитет.
Значи дури и да си хрват и католик но растен меѓу албанци, пишано ти е да си дивјак.
Најбитното е да се помириш и признаеш дека албанската нација на Балканот е минимум 100 години назад во колективната свест на развој од останатите балкански народи и да работиш на каузата на нивно просветлување.
Jas veruvam deka site balkanci gore dolu se isti vo ocite na germanecot ili anglicanecot.
Albancite deneska imat podobar image posto imame dosta poznati mladi figuri sho gi poznava cel svet.
Nie tuka vo MK sme isto kako vas vie divjaci i nie uste poveke.
Od balkanci poveke sakam nekako bugari i slovenci, nemat mnogu istoriski kompleksi i ne mu boli kurot za nacionalizam, istoto se i albanci od Albanija.
A vie navistina ste pateticni. Za zal ne mozam veke eden mo portal da sledam. pateticno.
Sent from my iPhone using Tapatalk