Да сум на место на Донарума би ги убил.
Која брука од Бастони и Калфиори
Што се наведна таму Бастони само он знае, што реакција беше тоа како на аматер.
Pa toa bas diskutirav so stekot i mario, idese na topkata i se navedna, mozno e da dobi edno ostaj moja e od nekoj od igracive, ne znam, ama vakva topka sekako ne se ostava pa makar i golmanot e pozadi tebe, instiktivno uvek se reagira.
Mnogu losi italijanive, mnogu los spaleti totalno razocaruva na prvenstvovo so nekoja izmislena formacija vo koja dvajca stranicni podefanzivni bekovi do dusa, mu igraat stoperi, Kalafiori i Di Lorenzo, isto i Bastoni igra centralno vo vakva formacija sto retko go igra vo Inter, t.e. nikad, so ogled deka za da toa bide slucaj treba eden od Acerbi i De Vrij da ne e na teren.
Baska sto ne znae Spaleti so vakva formacija so ogled deka vo mnogu mal del od negovata kariera ja igral, toa veke praen e muabetot.
Treba da se vrati na 433 formacija, Retegui i nadezno Kristante do kraj na prvenstvo nema da zaigraat, jedino vtoriov apla koga ke se cuva vodstvo ... od 2 gola. Zakanji i Kieza treba da se starteri, zamena za Skamaka treba da e Raspadori samo, sredinata neka e ista kakva sto e i momentalno, i vo odbrana treba da se Di Lorenzo, Gati, Bastoni i Dimarko/Kalafiori.
Hrvatska ispadna so onoj gol sto go primija na kraj od albancite, ima i te kako za sto da zalat zasto i bod od denes ke gi odnesese vo sledna faza, mnogu potfrlija tuka i zasluzeno ispagaat, nema veze sto 2 meca po red primaat buzzer beater golovi, vsusnost i toa dovolno govori za karakterot sto go imaa na ova EP, daleku pod nivnoto nivo.