Sussaro
Southern comfort, southern sun
- Член од
- 27 декември 2005
- Мислења
- 5.998
- Поени од реакции
- 24.460
Не биди и ти ск како тинејџер и антикомерцијалист. Журке на саем бевса одлични, тебе тој ти смета оти су комерцијала а ти демек андерграунд. Топ забавно е бија и на диџеи какој што су Arctic Moon, Giusepe Ottaviano, Alex M.O.R.P.H и много друге сас покомерцијален прогресив, аплифтинг и/или мелодичан транс. Повеќе замерке имам за Сан Продакшн оти едно време свака втора журка им беше откажана, ќе најавев некога ди џеј и после 2 недеље канцелд. И искрено фали ми тај транс. Иако разретчено у Скопје пак и дан даншн има журке во 1212, Станицу, Епицентар а поново време Фортрес и онуј бившу биртију Деспину сас техно, хаус и псај транс. Једино нешто што е немаја одавна е онуј прогресив/мелодик/аплифтинг транс. Најблиско до тога е Таламаску кад доваѓа чат пат оти његав транс не е онуј класичан псај него микс сас мелодичан прогресив. Фали ми један Фери Корстен, Даш Берлин, Али и Фила, Герет Емери, Абов енд Бијонд... Тој електронику ми фали, мене душу да ми гали .Дани е најзаслужам за транс културу у Македонију,ама после се усрасфс сс урбан денс и глупи журке на саем.Тај е тај стара екипа,Навигатор,Сателајт...
Дани га донесе и татка на транс музику,Гоа Гил на Хамзи пашини конаци.После сфе се смени.Дојдесфс нови дечки.
Вале Момтезума,Марко Далавера,Оги и Буги,Боби Агоритмиа и браќа Атриум.
Иначе ми идесмо у најубаф период на журкање.Сфи бесмо како едно друштфо на сфаку журку.Немаше телефони и падобранци,само насмеани денсачи.
Ама мислу дека си ти малце постар од мене.
Ееее времиња...
Таламаска,Сан Проџект,Халдолиум,Астрал,Цујоши...
Носталгија тешка.