Албанија - место за одмор

• Креатор на темата Креатор на темата Marlboro
  • Време на започнување Време на започнување
Јас разбрав дека во Албанија немало колектори за отпадна вода, таа одела дирекно во морето и тоа ја правело морската вода таму да биде многу освежителна, лековита и со нијанса на... така те тера да размислиш малку, што си постигнал во животот, до каде си, што бараш тука...

2021 бев блиску тука, ако ништо друго лаваза еспресо имаше за 30 денари :)
Пиво на плажа е 200 леки, поефтино од кај нас во било кој локал :D
Апартманите се топ, дури и поубо изгледаат во живо, пречисто е и има многу комфорт, со поглед на море од тераса, со сите нишани.
Водата е чај топла ама не е многу чиста заради песокта.

Апартманите се топ, дури и поубо изгледаат во живо, пречисто е и има многу комфорт, со поглед на море од тераса, со сите нишани.
Klaj slika, ne tuku se praj na ula. Vidi tamu kadroto i mevce da fati, butce, cice , stomace. Ne te urocvame, ne se sekiraj :D

Јас ко бев многу ветар имаше секој ден.
И сега е така?

Ke grešiš akonne pojdiš...srede ,,ezerce,, e so pateka do tamu

A i ne e daleku ....

Бев до Драч, претходно бев мислам пред 3 години, сега имаше нова патека покрај самата плажа со реновирани локали и сега корзото се правеше тука наместо покрај булеварот.

Полупансион за двајца во хотел, 65 евра. (Евтино, веројатно дека јуни)
Чадор 5 евра.
Безалкохолни пијалоци од 1,5-2 евра
Примаат евра, 1 евро = 100 лека

Храната поскапа од кај нас, го знам Драч преку 20 години, на времето беше несватливо евтино, но не повеќе.

Водата чиста и топла.

Лежалките кај што бев, беа добро одалечени една од друга, чиста песок, можело и подобро.

Никогаш повеќе странци немав видено во Драч како овој пат.

Бев до Драч, претходно бев мислам пред 3 години, сега имаше нова патека покрај самата плажа со реновирани локали и сега корзото се правеше тука наместо покрај булеварот.

Полупансион за двајца во хотел, 65 евра. (Евтино, веројатно дека јуни)
Чадор 5 евра.
Безалкохолни пијалоци од 1,5-2 евра
Примаат евра, 1 евро = 100 лека

Храната поскапа од кај нас, го знам Драч преку 20 години, на времето беше несватливо евтино, но не повеќе.

Водата чиста и топла.

Лежалките кај што бев, беа добро одалечени една од друга, чиста песок, можело и подобро.

Никогаш повеќе странци немав видено во Драч како овој пат.
Drac za mene e najgolemata dupka shto postoi. Edno evro ne bi potroshil.
Mozhebi za tebe kako Albanec ok ama za Makedonec, ne Fala podobro Krani ili Pretor

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom