парва
errorhead
- Член од
- 12 јуни 2014
- Мислења
- 3.784
- Поени од реакции
- 21.317
Кажи му на Зурлу кур да ти уапе.ama kako vaka sega neli ramna e zemjata ? taka mi kaza Zurla
Кажи му на Зурлу кур да ти уапе.ama kako vaka sega neli ramna e zemjata ? taka mi kaza Zurla
Не постојат планети, комети, ѕвезди. Све тоа го имаат измислено масоните заради блубук проектот и намерно ви прикажуваат холограми да ве манипулираат.Кажи му на Зурлу кур да ти уапе.
Во животот не сум применил сила(малку појака...) но радо би применил ,,терапија,, со лопата за рамноземјашитеНе постојат планети, комети, ѕвезди. Све тоа го имаат измислено масоните заради блубук проектот и намерно ви прикажуваат холограми да ве манипулираат.
Упрао си.Бш направа сс коју мериле египќани правилан север и движење на ѕвезде за да ги напраиф пирамиде у Гизу и општо по цел Египет куде што има мегаломитски обсерваторие,Набта Плаја например или Абу Симбел...Паметни биле, користеле камења и стапови.
Со малку труд и памет (а и време) алат може да биде било што.Упрао си.Бш направа сс коју мериле египќани правилан север и движење на ѕвезде за да ги напраиф пирамиде у Гизу и општо по цел Египет куде што има мегаломитски обсерваторие,Набта Плаја например или Абу Симбел...
Е тај направа се викала стап.И била обично парче дрво сс некои агли и мерни единице.
Можда и од туј потекнуе наш збор стап.
Неам време ск.Ке напишу поопширно за древни астрономни локацие,начин на кој се ориентирале и слично.
Маи и Египќани биле најјаки,најпрецизни.
Изгледа не ме сфати. Јас тоа го постирав во контекст на предходните постови заебанции за рамна земја. Како луѓето пред иљадници години без никаква технологија знаеле како изгледа земјата и цел сончев систем со универзумот, за денес на целава технологија некој да веруваат во рамна земја, арктички леден ѕид што не крие од останат свет позади него и како живееме под купола во вода каде што ѕвездите и планетите се измислени холограми за да не спремаат психички заради некоја еднаш во филм спомната теорија на заговор наречена сина книга.Со малку труд и памет (а и време) алат може да биде било што.
Туку му одговарав на тој погоре кој сугерираше на нешто сосем трето. Очигледно тие не знаат да користат камења и стапови.
Додуша не треба ни да се оди многу назад во историјата. Доволно е времето на големите откритија (14-16 век) каде со едноставни алати можеле да навигираат каде сакаат, да предвидат астрономски настани со голема прецизност (затемнувања, движења на планети) и ред други работи. Се само со користење на очите и поместување на 2-3 сказалки.
Во тој случај се извинувам, помислив дека сугерираше на alien ancient tech или така нешто.Изгледа не ме сфати. Јас тоа го постирав во контекст на предходните постови заебанции за рамна земја. Како луѓето пред иљадници години без никаква технологија знаеле како изгледа земјата и цел сончев систем со универзумот, за денес на целава технологија некој да веруваат во рамна земја, арктички леден ѕид што не крие од останат свет позади него и како живееме под купола во вода каде што ѕвездите и планетите се измислени холограми за да не спремаат психички заради некоја еднаш во филм спомната теорија на заговор наречена сина книга.
За ова си на тенок мраз.Во тој случај се извинувам, помислив дека сугерираше на alien ancient tech или така нешто.
Јас не би навлегувал до тој степен. Прифаќам дека има многу непознати и дека голем дел најверојатно ќе останат така - непознати. Но ако се непознати не можеме да тврдиме некоја друга алтернатива, бидејќи такви може да ги има многу. Без докази ништо. А ако нема докази, тогаш нека биди незнаење.За ова си на тенок мраз.
Никогаш не ја исклучувам можноста (повеќе би рекол недокажан факт поради икс причини) дека некој од навор ја убрзал нашата еволуција а со тоа ни помогнал и да создадеме некаква цивилизација и да развиеме наука.
Се сложувам. @парва ај повторно напиши за тоа африканското племе од Мали што 3 соѕвездија ги знаат дека постојат преку 1000 години додека модернава наука предпоследното соѕвездие го открила околу 1950 год а поаледното сеуште не може да се улови со најмодерните телескопи.Јас не би навлегувал до тој степен. Прифаќам дека има многу непознати и дека голем дел најверојатно ќе останат така - непознати. Но ако се непознати не можеме да тврдиме некоја друга алтернатива, бидејќи такви може да ги има многу. Без докази ништо. А ако нема докази, тогаш нека биди незнаење.
Стапот и камењата се некаков начин да стасаш до некакво знаење.
Го знаеш она, extraordinary claims require extraordinary evidence.
Еи брат ке пишу накратко,само што се втати од работу,згазен сам.Се сложувам. @парва ај повторно напиши за тоа африканското племе од Мали што 3 соѕвездија ги знаат дека постојат преку 1000 години додека модернава наука предпоследното соѕвездие го открила околу 1950 год а поаледното сеуште не може да се улови со најмодерните телескопи.