Поделба или продажба на имот без согласност

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.368
Поени од реакции
13.254
А како така сестра ти ја зема пензијата на мајка ти? Не сум упатен во овие процедури.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.334
Поени од реакции
13.190
А како така сестра ти ја зема пензијата на мајка ти? Не сум упатен во овие процедури.
Сигурно имаат некои работи што не сака да ги сподели. Можеби и другата страна да си има своја прикаска.

У секој случај не мора да се објаснува оти не го решава проблемот. Најубаво е да си појде кај адвокат на консултација и без тужења и судови да ја завршат работата.

Член од
5 јуни 2024
Мислења
26
Поени од реакции
11
А зошто мајкати си ја земала со тебе пред 15 години, тогаш била здрава и можела да ти помага?
Majka mi e bolna ushte od moeto detstvo. Tatko mi imashe rabota poradi postojano morashe da patuva pa jas ja zemav da ne bide pojshe sama t.e so sestra mi shto e beter.

A vtorata prichina e kvalitetot na zdravstvoto. Da beshe tamu majka mi odamna ke beshe zaboravena.
Автоматски споено мислење:

Сигурно имаат некои работи што не сака да ги сподели. Можеби и другата страна да си има своја прикаска.

У секој случај не мора да се објаснува оти не го решава проблемот. Најубаво е да си појде кај адвокат на консултација и без тужења и судови да ја завршат работата.
Za penzijata majka mi i ima dadeno polnomosno na smetkata od bankata, ona si ima svoja kartichka i si ja troshi kako Shto saka

Sestra mi odbivashe da raboti cel zhivot pa ja izdrzhuvaa roditelite. Se obiduvav da ne navleguvam vo detali, ama so moite cel zhivot se ubeduvav deka ne mozhe taka da ja ostavat. Tatko mi vikashe, nemozham so nea da izlezam na kraj, dodeka sum jas vaka, posle Shto saka neka pravi. Sega majka mi isto.
So tatko mi poslednata godina pred da pochine tolku se raspravav radi situacijata,demek so nadezh da svati deka na mene ke mi ostavi problem,
posle nikako nemozhev da si prostam.
Pa ne sakam po toj pat da trgam pak.

Sega na majka mi I rekov deka ova nemozhe da prodolzhi vaka ama da se zapre polnomoshnoto od stranstvo procedurata e komplicirana i skapa a i vo sluchajov nevozmozna bidejki majka mi e nepodvizhna I nemozhe da otideme vo Makedonskata Ambasada, kaj notari itnA ona mora da se pojavi lichno sekade.

Kako shto rekov penzijata beshe popratno spomnata, ne e nekoj presuden faktor, bidejki ne e toa neznam kakva suma. Ke beshe da bea 15 godini zashtedeni.

Pak ke posocham deka site fakti se tokmu kako Shto gi opishav

Neverojatno no vistinito

Za penzijata majka mi i ima dadeno polnomosno na smetkata od bankata, ona si ima svoja kartichka i si ja troshi kako Shto saka

Sestra mi odbivashe da raboti cel zhivot pa ja izdrzhuvaa roditelite. Se obiduvav da ne navleguvam vo detali, ama so moite cel zhivot se ubeduvav deka ne mozhe taka da ja ostavat. Tatko mi vikashe, nemozham so nea da izlezam na kraj, dodeka sum jas vaka, posle Shto saka neka pravi. Sega majka mi isto.
So tatko mi poslednata godina pred da pochine tolku se raspravav radi situacijata,demek so nadezh da svati deka na mene ke mi ostavi problem,

Sega na majka mi I rekov deka ova nemozhe da prodolzhi vaka ama da se zapre polnomoshnoto od stranstvo procedurata e komplicirana i skapa a i vo sluchajov nevozmozna bidejki majka mi e nepodvizhna I nemozhe da otideme vo Makedonskata Ambasada, kaj notari itnA ona mora da se pojavi lichno sekade.

Kako shto rekov penzijata beshe popratno spomnata, ne e nekoj presuden faktor, bidejki ne e toa neznam kakva suma. Ke beshe da bea 15 godini zashtedeni.

Neverojatno no vistinito
Најдобро би било да консултираш адвокат.

Во принцип ти би можел да иницираш продажба на твојот дел од имотот преку суд. Твојот дел ќе оди на продажба која ја организира судот.

Доколку имаш сметки и докази за инвестициите кои си ги направил во заедничкиот имот имаш право да ги бараш при продажбата на имотот бидејќи си учествувал повеќе во одржувањето и реновирањето.

Од твојава ситуација мислам дека најпаметно е да си земеш адвокат само за тебе и да ги тужиш другите сопственици за физичка делба или продажба на имотот или евентуално продажба на твојот дел. Ова е најскапа и најкомплицирана опција ама големи се шансите другите сопственици финансиски да не можат да го следат процесот па виделе не виделе ќе разберат дека е подобро да се поделите спогодбено.

Делбата на идеални третини е најглупа опција која можела да се направи, требало уште од почеток родителот да ве подели еднакво и секој да знае кај е газда. Сега ти имаш некој имот а друг ти располага со него
Se slozhuvam potpolno deka 1/3 beshe najglupata opcija ama nemav izbor. Zatoa rekov nea vaka i odgovara, ona raspolaga i koristi se a jas demek na hartija sum sopstvenik

I razbiram deka vtora sudska postapka bi bila najpametna ama sega momentalno ne smeam ni da pomislam na dopolnitelni troshoci

Ponataka sekako

Последно уредено:
Член од
21 септември 2011
Мислења
695
Поени од реакции
2.052
Имотно правните односи во секое семејство се заебана работа.

Во твојов случај прашањето е до каде си спремна да одиш за да го решиш проблемот? Дали сакаш да на начин сите да бидат задоволни и никој да не се налути (невозможно) или ќе бидеш сурова кон сите ама ќе го решиш проблемот за на век!!!
Јас сум за второто.

Член од
5 јуни 2024
Мислења
26
Поени од реакции
11
Имотно правните односи во секое семејство се заебана работа.

Во твојов случај прашањето е до каде си спремна да одиш за да го решиш проблемот? Дали сакаш да на начин сите да бидат задоволни и никој да не се налути (невозможно) или ќе бидеш сурова кон сите ама ќе го решиш проблемот за на век!!!
Јас сум за второто.
Sestra mi zasluzhuva surovo +, za nea stvarno nemam zhal, nea muva ne ja lazi za nikoj od nas

Da mi padne nekoe loto bi terala do kaj Shto zasluzhuva

Problemot e shto jas ne sum finansiski jaka sega a ona e golema itrica

Ne e relevantno za postov no ona dolgi godini beshe po sudovi za imot/nasledstvo od nashi dedovci, so rodnini, I si istera i dobi razni imoti. A I ushte planovi ima za ushte tuzhenja. Znachi kako da zhivee bez rabota I da dojde do kapital I e nea zhivotna preokupacija

Член од
23 март 2011
Мислења
1.161
Поени од реакции
1.032
А зошто ја зема мајка ти ,може ти помага за децата а сестра ти се грижи за куката ,дворот можеби и не знаеме како е. Најдобро е седнување и очи в очи.
Има луѓе цел живот така си карат на туга сметка. Ама пресечи ти. Се осеќам како да солам памет ама што порано подобро.

Член од
5 јуни 2024
Мислења
26
Поени од реакции
11
I’m
А зошто ја зема мајка ти ,може ти помага за децата а сестра ти се грижи за куката ,дворот можеби и не знаеме како е. Најдобро е седнување и очи в очи.
Има луѓе цел живот така си карат на туга сметка. Ама пресечи ти. Се осеќам како да солам памет ама што порано подобро.
[/QUOTE

Ova predhodno beshe odgovoreno, majka mi ja zemav za da ima pomosh i dobro zdravstvo

A sestra mi voopshto ne se grizhi i ne oddrzhuva, site troshoci i popravki se na mene

Za dvorot duri i plakam firma da oddrzhuva i ima sistem za navodnuvanje na rastenijata. Znachi ona samo si se sheta niz nego, bez da mrdne so prst

kucata ima bezbednosni kameri i agencija za ovezbeduvanje, nikoj ne mora da bide tamu I da ja chuva. Da beshe prazna kucata ce nemashe tolku popravki I oddzhuvanja

Ne sakam da navredam nikogo i ne sakav da navleguvam do volku vo detali ama nekako se se navrakame na raboti Shto ne se tolku bitni

jas sakam da dojdam do fizichka delba za da se obidam da prodadam dodeka rabotite se vo dobra sostojba I da gi eliminiram site nepotrebni troshoci

se razbiram deka mozham da prestanam da plakam za oddrzhuvanje na dvorot i koga ke se isushi i unishti se, odi pa prodaj

Znachi gledam razumno da go resham problemov

So sestra mi se sum probala,se e dzabe

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Ova me nasmea, na celata maka

Ama stvarno osven da ja teleportiram druga opcija nema, bidejki ne e podvizhna

Se razbira deka ova mi proshlo preku misli samo majka mi tamu nema dolgo da opstane

A mojot problem so sestra mi ke si ostane

Sega veke me fati inaet I nemam namera se da I ostavam na nea na celozhivotno koristenje

Ona se shiri tamu ko princeza a jas I semejstvoto ke treba I hotel da ideme da dojdeme da se vidime so prijateli
Јас сум сериозен, не се смеам, сум видел неколку вакви случаеви во мое опкружување и ти кажувам што функционирало. Очигледно сестра ти не те гледа исто како ти неа, почни да враќаш со иста мера.

Мајка ти нема да опстане долго таму, ама со вакви главоболки ти може и да ја претркаш. Гледај си здравјето, очигледно сестра ти не те почитува, почни со ист однос и ти. Роднините не можеме да ги бираме, но може да одлучиме каков ќе ни биде односот кон нив.

Со наследството се наследуваат и проблемите/долговите, во вашиот случај таква главоболка е мајка ти, па ако сестра ти сака да наследи поголем дел, тогаш и нека ја догледува. Гледај си го животот таму, и остави ги да си ја одредат својата судбина.

Ако поседуваш дел од куќата на хартија и тоа е запишано во катастар, еден од начините да и го дотераш паметот е да и донесеш кираџии кои ќе ја вадат од такт место тебе. Јас би собрал некое ромско семејство од 15тина членови и би му го дал мојот дел од куќата за некоја банална кирија, за 2-3 месеци сама ќе те побара да те моли да ја продадете оти ќе и го загорчат животот.

Majka mi e bolna ushte od moeto detstvo. Tatko mi imashe rabota poradi postojano morashe da patuva pa jas ja zemav da ne bide pojshe sama t.e so sestra mi shto e beter.

A vtorata prichina e kvalitetot na zdravstvoto. Da beshe tamu majka mi odamna ke beshe zaboravena.

Neverojatno no vistinito

Neverojatno no vistinito

Se slozhuvam potpolno deka 1/3 beshe najglupata opcija ama nemav izbor. Zatoa rekov nea vaka i odgovara, ona raspolaga i koristi se a jas demek na hartija sum sopstvenik

I razbiram deka vtora sudska postapka bi bila najpametna ama sega momentalno ne smeam ni da pomislam na dopolnitelni troshoci

Ponataka sekako
Толку ли сте далеку од Македонија да не можете да отидете на неколку денови и да и го тргнете полномошното?
Да немаше полномошно на сметката, т.е да беше само картицата, се решава за 2 мин, јави се во банка дека ти е украдена картицата и тие ќе ја блокираат.

Последно уредено:
Член од
5 јуни 2024
Мислења
26
Поени од реакции
11
Nemozham da go izdadam ‘mojot del’ bidejki bez fizichka podelba mojot del e samo na hartija

Za da se podeli fizichki treba da se odvojat instalacii za voda/struja, da se prenamenat skali, geodetska firma da podgotvi elaborat itn

Realno gledano troshocite samo za ova ne veruvam da bi bile pod 10,000 EUR

Kako I da e beshe moj predlog koj na sestra mi ne go prifati

Jas imam fakturi za troshoci koi sum gi isplatila poslednive 3 godini vo vrska so kucata I koi se vo vrednost od 30,000 EUR

Pa zatoa predlozhiv prodazhba, za da ne se izlozhuvam na dopolnitelni troshoci koga finansiite mi se problem

Poshto znam deka sestra mi nema namera da uchestvuva vo delenje na bilo kakvi troshoci

Јас сум сериозен, не се смеам, сум видел неколку вакви случаеви во мое опкружување и ти кажувам што функционирало. Очигледно сестра ти не те гледа исто како ти неа, почни да враќаш со иста мера.

Мајка ти нема да опстане долго таму, ама со вакви главоболки ти може и да ја претркаш. Гледај си здравјето, очигледно сестра ти не те почитува, почни со ист однос и ти. Роднините не можеме да ги бираме, но може да одлучиме каков ќе ни биде односот кон нив.

Со наследството се наследуваат и проблемите/долговите, во вашиот случај таква главоболка е мајка ти, па ако сестра ти сака да наследи поголем дел, тогаш и нека ја догледува. Гледај си го животот таму, и остави ги да си ја одредат својата судбина.

Ако поседуваш дел од куќата на хартија и тоа е запишано во катастар, еден од начините да и го дотераш паметот е да и донесеш кираџии кои ќе ја вадат од такт место тебе. Јас би собрал некое ромско семејство од 15тина членови и би му го дал мојот дел од куќата за некоја банална кирија, за 2-3 месеци сама ќе те побара да те моли да ја продадете оти ќе и го загорчат животот.

Толку ли сте далеку од Македонија да не можете да отидете на неколку денови и да и го тргнете полномошното?
Да немаше полномошно на сметката, т.е да беше само картицата, се решава за 2 мин, јави се во банка дека ти е украдена картицата и тие ќе ја блокираат.
Ne e problemot shto sme daleku od MK nego shto majka mi e nepodvizhna

Jas I so Banka I so Ambasada I so site so red stapiv vo kontakt ama bez majka mi lichno nishto ne mozhe da se stori

Na poslednata poseta vo MK ja ubeduvav majka mi da go prekine polnomoshnoto i togash ne sakashe

Dolg istorijat…

Последно уредено:
Член од
23 март 2011
Мислења
1.161
Поени од реакции
1.032
Nemozham da go izdadam ‘mojot del’ bidejki bez fizichka podelba mojot del e samo na hartija

Za da se podeli fizichki treba da se odvojat instalacii za voda/struja, da se prenamenat skali, geodetska firma da podgotvi elaborat itn

Realno gledano troshocite samo za ova ne veruvam da bi bile pod 10,000 EUR

Kako I da e beshe moj predlog koj na sestra mi ne go prifati

Jas imam fakturi za troshoci koi sum gi isplatila poslednive 3 godini vo vrska so kucata I koi se vo vrednost od 30,000 EUR

Pa zatoa predlozhiv prodazhba, za da ne se izlozhuvam na dopolnitelni troshoci koga finansiite mi se problem

Poshto znam deka sestra mi nema namera da uchestvuva vo delenje na bilo kakvi troshoci

Ne e problemot shto sme daleku od MK nego shto majka mi e nepodvizhna

Jas I so Banka I so Ambasada I so site so red stapiv vo kontakt ama bez majka mi lichno nishto ne mozhe da se stori

Na poslednata poseta vo MK ja ubeduvav majka mi da go prekine polnomoshnoto i togash ne sakashe

Dolg istorijat…
Убаво ти пиша членот погоре.
Јави се дека е изгубена/украдена картичката за почеток па после ќе може само лично да се подигнат пензиите па нека стојат на сметка. А другото еве има овде адвокати упатени во овие процеси

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.033
Поени од реакции
11.054
Штом мајка ти е на твој грб толку многу години најпаметно е сега да потпишете договор за доживотна издршка (кој во реалност сега веќе го имаш со мајка ти, со тоа што ги имаш сите одговорности према неа а никакви "поволности"

Со договор за доживотна издршка би можел да го добиеш и делот од мајка ти и така да се преклопиш за она што си инвестирал а како изгледа сестра ти нема намера ни денар да ти врати.

Кога ќе си мнозински сопственик многу полесно ќе биде да се реши ситуацијата, ти ќе отстапиш 2/3 од станот а сестра ти ќе ти отстапи 1/3 од куќата. Така на чисто ќе бидете, ти со куќа таа со стан.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.780
Поени од реакции
7.416
Abe mnogu drami pravite!
Si vikash Notar tamu kade shto si i:
1. Majka ti ti go podaruva nejziniot del od imotot!
2. Majka ti te ovlastuva (polnomoshno) kako zastapnicka vo nejzino ime sekade kade shto ima potreba!
3. So toa polnomoshno se obrajchash do Bankata vo Mk i im velish da ja ponishtat kartichkata i da ja izbrishat sestrati od Smetkata!

Taa penzija od 2-300€ e mala za tebe ama e prilicno golema za sestrati i so toa ce pochnat nervozite kaj sestra ti. Za imotot ne ni mora da znae!
4. odish vo Mk i si go prefrlash podareniot imot na svoe ime i ja brishat majhkati od sopstvenik!
So toa si imash 2/3 od cel imot i si mnozinski sopstvenik i nemozhi sestra ti pokasno da ti se mesha pri delba na imotot od Majka ti! Inache ce ti zemi i od toj del polovina!

5.I stegnuvash preku advokat pobaruvanje (Tozhba) na 1/3 od tie 30000 Evra na sestra ti.
Posle toa pochnuvash so razno razni Maltretirtanja na sestra ti za se shto e oshteteno ili bidi oshteteno na imotot .

Za 5-6 meseci taa ce te moli da se podelite!
pozdrav

Член од
5 јуни 2024
Мислења
26
Поени од реакции
11
Штом мајка ти е на твој грб толку многу години најпаметно е сега да потпишете договор за доживотна издршка (кој во реалност сега веќе го имаш со мајка ти, со тоа што ги имаш сите одговорности према неа а никакви "поволности"

Со договор за доживотна издршка би можел да го добиеш и делот од мајка ти и така да се преклопиш за она што си инвестирал а како изгледа сестра ти нема намера ни денар да ти врати.

Кога ќе си мнозински сопственик многу полесно ќе биде да се реши ситуацијата, ти ќе отстапиш 2/3 од станот а сестра ти ќе ти отстапи 1/3 од куќата. Така на чисто ќе бидете, ти со куќа таа со стан.
Se super, jas se slagam (I veke go dadov predlogov), no drugite 2 strani ne se slagaat

Zatoa sme u status quo

Abe mnogu drami pravite!
Si vikash Notar tamu kade shto si i:
1. Majka ti ti go podaruva nejziniot del od imotot!
2. Majka ti te ovlastuva (polnomoshno) kako zastapnicka vo nejzino ime sekade kade shto ima potreba!
3. So toa polnomoshno se obrajchash do Bankata vo Mk i im velish da ja ponishtat kartichkata i da ja izbrishat sestrati od Smetkata!

Taa penzija od 2-300€ e mala za tebe ama e prilicno golema za sestrati i so toa ce pochnat nervozite kaj sestra ti. Za imotot ne ni mora da znae!
4. odish vo Mk i si go prefrlash podareniot imot na svoe ime i ja brishat majhkati od sopstvenik!
So toa si imash 2/3 od cel imot i si mnozinski sopstvenik i nemozhi sestra ti pokasno da ti se mesha pri delba na imotot od Majka ti! Inache ce ti zemi i od toj del polovina!

5.I stegnuvash preku advokat pobaruvanje (Tozhba) na 1/3 od tie 30000 Evra na sestra ti.
Posle toa pochnuvash so razno razni Maltretirtanja na sestra ti za se shto e oshteteno ili bidi oshteteno na imotot .

Za 5-6 meseci taa ce te moli da se podelite!
pozdrav
vouager so razumni ludje ova ne bi bilo problem

No odgovor na majka mi e za se, e vie Shto sakate pravete po mojata smrt, mene nishto ne mi treba

A deka I treba mnogu, veke mnogu dolgo vreme, toa ne i se slusha

Znachi jas gledam da dojdam do solucija bez dobra volja od drugive strani

Majka mi e kompletno svesna za problemite so koi jas se soochuvam no sepak pravoto na sestra mi da zhivee vo 250m2 sredena kuca I 500m2 sreden dvor (za koj plakam firma da go oddrzhuva, ima sistem za navodnuvanje itn a niz koj sestra mi samo si se sheta), ne saka da I go uskrati. Navodno Princezata Sestra ne mozhe da zhivee vo stan kaj Shto nekoj mozhe da i tropa od drugi stanovi

Sega znam ke rechete iskluchi sistem, ne plakaj firma, ama ne e toa tolku ednostavno. Koga ce se isushi i propadne se, odi pa prodaj ili izdaj. Jas gledam razumno da go resham problemot, a ne da napravam i novi problemi

Znachi rabotava e da se smisli nachin kako da se dojde do solucija vo koja sestra mi nemozhe za vek I vekov da ne zafrkava koga nemam dobra volja od majka mi ova da go reshi

Imam dosta shkolo zavrsheno, mislam inteligentna sum ama so ludjevo na kraj nemozham da izlezam

Se nadevam deka ima nekoj popameten od mene, pogotovo ako mu se poznati zakonite

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.495
Поени од реакции
3.616
Treba prvo da ja sednes majka ti i kolku i da zvuci surovo ima 2 opcii, da ti go prepise nejziniot del vo zamena za izdrska ili da se vrati vo mk ili barem pola-pola od vremeto da ja gledate - vaka te iskoristuvaat a na kraj nisto nema da dobies povekje osven istanceni nervi i bolesti sto odat so toa. Bonus e da si ja sredi rabotata so penzijata, verojatno preku advokat moze da dade polnomostvo i da i ja izbrka rabotata.. a ako vekje ti e tolku golem teret da ja odneses vo staracki dom sekako so penzijata ke pokrie dobar del od trosocite.

Za kukjata i stanot so ova ako dojdes do 2/3 veruvam polesno ke gi prodades, ako ti nemas nervi ima drugi luge koi za pari ke ja izbrkaat rabotata do kraj i najdat resenie.

Ova deka uste plakjas odrzuvanje, kameri isto ti e golema greska

Член од
5 јуни 2024
Мислења
26
Поени од реакции
11
Vi blagodaram na site koi odvojuvate del od vikendot I se trudite da pomognete

Dosta pati se povtorivme, mislam ne e lesno da se sledi ako ne se prochita se so red

Ama poleka site zakluchuvame deka jas gi imam site odgovornosti od oddrzhuvanjeto na imotot, zhivotot I zdravjeto na majka mi, a nikakvi povolnosti

Sega prashanjeto za milion EUR e kako da dojdam do povolnostite bez dobra volja od drugite strani?

Treba prvo da ja sednes majka ti i kolku i da zvuci surovo ima 2 opcii, da ti go prepise nejziniot del vo zamena za izdrska ili da se vrati vo mk ili barem pola-pola od vremeto da ja gledate - vaka te iskoristuvaat a na kraj nisto nema da dobies povekje osven istanceni nervi i bolesti sto odat so toa. Bonus e da si ja sredi rabotata so penzijata, verojatno preku advokat moze da dade polnomostvo i da i ja izbrka rabotata.. a ako vekje ti e tolku golem teret da ja odneses vo staracki dom sekako so penzijata ke pokrie dobar del od trosocite.

Za kukjata i stanot so ova ako dojdes do 2/3 veruvam polesno ke gi prodades, ako ti nemas nervi ima drugi luge koi za pari ke ja izbrkaat rabotata do kraj i najdat resenie.

Ova deka uste plakjas odrzuvanje, kameri isto ti e golema greska
Majka mi e kompletno nepodvizna veke 1.5 godina taka da za idenje na adv ili u MK da ne zborime, mozhebi ke se smeni situacijata ama pred 9-12 meseci nema da se znae, dodeka ne pomine ushte bar 2-3 operacii.

idenjeto nataka navaka ne reshava nishto, bidejki zdravstvenite uslugi koi se mnogu skapi a na nea potrebni pak ke mora da se reshavaat tuka, bidejki vo MK voopshto I gi nema. Znachi zatoa jas ja donesov tuka.

Ne sakam da vleguvam vo privatni medicinski informacii. Majka mi ne e neshto mnogu stara nego bolna e mnogu i od mnogu mlada.

Majka mi e tipichen Balkanski inaet i nema da postignam nishto ako recham ili Prepishuvaj ili nazad u MK. Ona ke reche dobro si idam.
Problemot e Shto jas so toa ke ja osudam na moshne brza smrt. A mislam nieden od nas ne e tolku hrabar za takvi odluki.

Toa za izgubenite zhivci se slagam, od majka mi sum pomlada 35 godini a od sestra mi skoro 11 godini ama ponekogash se chuvstvuvam deka pred niv ke ‘otidam’

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom