- Член од
- 24 август 2017
- Мислења
- 595
- Поени од реакции
- 1.359
Mislam da lani ili predlani imase poke Makedonski deca rodeni vo diasporava nego li vo MKСамообјаснувачко.
Mislam da lani ili predlani imase poke Makedonski deca rodeni vo diasporava nego li vo MKСамообјаснувачко.
267 милијарди поточно но Јужна Кореја за разлика од нас (па речиси од сите ако не сите останати држави во светот) имаат многу токсична работна навика така да реално не треба да се земаат за пример.
Не знам дали вреди да се гледа видеово, ама мене ми беше интересно. Пример, Јужна Кореа, од 2006 до 2021, значи за 15 години потрошиле 200 милијарди долари на демографски политики - НУЛА успех.
Оти тие што имаат деца па гласаат за партија за децата да ги испопикаат во администрација ја суредија државата.Знам дека ќе налутам доста луѓе, али јебига.
Јас мислам дека луѓето што немаат деца, не треба да имаат право на глас. Треба да биде твоја должност на својата татковина да придонесиш до нејзината иднина.
Тогаш децата нивни ќе ги трпат нивните одлуки. Ама мислам дека нема да биде како што мислиш.Оти тие што имаат деца па гласаат за партија за децата да ги испопикаат во администрација ја суредија државата.
Нема што да мислиш, во Македонија се доживува тоа.Тогаш децата нивни ќе ги трпат нивните одлуки. Ама мислам дека нема да биде како што мислиш.
Интересна идеја. Претходно треба да се расчистат само неки работиЗнам дека ќе налутам доста луѓе, али јебига.
Јас мислам дека луѓето што немаат деца, не треба да имаат право на глас. Треба да биде твоја должност на својата татковина да придонесиш до нејзината иднина.
Може државата да пропаѓа а индивидулано да не трпиш ништо од тоа дури уште подобро да живеешТогаш децата нивни ќе ги трпат нивните одлуки. Ама мислам дека нема да биде како што мислиш.
Прашања на место.Интересна идеја. Претходно треба да се расчистат само неки работи
1. која е границата, деца може да се добијат и на 50 години и на 20, може да се вадат дека покасно ќе имаат деца и така да гласаат на неколку циклуси.
2. Дали правото на глас ќе го загубат оние што не можат да имаат деца. И кој ќе дава потврда а тоа.
3. дали правото на глас се губи ако децата ззаминат во странство
Епа да, моментално дечките млади шетаат наместо да имаат деца. Додека државата пропаѓа, се сликаат во Барса и Милан. А луѓе со семејство не можат до одмор да истуркаат.Може државата да пропаѓа а индивидулано да не трпиш ништо од тоа дури уште подобро да живееш
Можеше да ти биде мило тоа што сега младите имаат шанса да направат нешто 100 генерации пред нив што не можеле, ама мораше да бидеш огорчен.Епа да, моментално дечките млади шетаат наместо да имаат деца. Додека државата пропаѓа, се сликаат во Барса и Милан. А луѓе со семејство не можат до одмор да истуркаат.
Да ми е мило за тоа што демографијата отиде у контејнер? Напрај 2-3 деца после уџум ако сакаш фати.Можеше да ти биде мило тоа што сега младите имаат шанса да направат нешто 100 генерации пред нив што не можеле, ама мораше да бидеш огорчен.
Па прават сите, уџум, во земји што функционираат.Да ми е мило за тоа што демографијата отиде у контејнер? Напрај 2-3 деца после уџум ако сакаш фати.
Изгледа не ме разбираш, не правам муабет за миграција. Правам муабет за луѓето што се во Македонија, повеќе ги влечи да одат на одмор и шетање него брак и деца да имаат. Тие што се веќе мигрирани не ни гласаат.Па прават сите, уџум, во земји што функционираат.
Па кога да шетаат на 70 години во инвалидска количка ако дочекаат пензија?Изгледа не ме разбираш, не правам муабет за миграција. Правам муабет за луѓето што се во Македонија, повеќе ги влечи да одат на одмор и шетање него брак и деца да имаат. Тие што се веќе мигрирани не ни гласаат.
Кога ќе си ја завшат должноста до татковината. Ако им требаат 70 години, нивен проблем.Па кога да шетаат на 70 години во инвалидска количка ако дочекаат пензија?