Вие и вашите другари/пријатели

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Почни да вежбаш и таму ќе си излегуваш во теретанче, мускулче малку газиња ќе гледаш и то е то.. Не ти треба колега за теретана само ќе ти смета
Тоа се тие совети за било што во животот. Оди у теретана, читај книги, вози точак, и секако остај ги цигарите.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Не се фиксирај само на друштвото што си го стекнал во средно, основно, маало. И јас имав 6-7 најблиски другари кои во најголем дел повеќе не живеат во земјава, а остатокот решија дека не сакаат повеќе да комуницираме. Така што живот иде даље, за кого како....
У секој случај биди си отворен за нови познанства, па кој дојде дојде, кој сака да си оди, нека оди, широко му поле. На крај, ништо не е вечно, па ни ти.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Епа не се мешај кога не знаеш што да кажиш, човекот си има мака..
И ти ќе му ја излечиш маката ако му кажеш да иде у теретана? Оазата на другарството, иди у теретана и одма ќе излечиш депресија, ќе ќариш пичка, ќе најдеш другари, побратими, кумови, сватови.

Член од
22 декември 2018
Мислења
500
Поени од реакции
696
И ти ќе му ја излечиш маката ако му кажеш да иде у теретана? Оазата на другарството, иди у теретана и одма ќе излечиш депресија, ќе ќариш пичка, ќе најдеш другари, побратими, кумови, сватови.
Цел живот од мал спортувам и вежбам и мислам дека може барем малку да му помогне, тоа го мисли бидејќи дома седи и оди на работа, нема други активности.. Ако мислиш дека грешам повели понуди друго нешто доколку мислам дека е исправно ќе се сложам со тебе..

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Ако си екстровертна особа, било кај да одиш, ќе склопуваш познанства.
Ако си интровертна, мора да смениш нешто, ако сакаш да имаш другари.
Види си убаво, некад не е до другите луѓе, ако баш никој не сака да те дружи, да не е до тебе проблемот? Да не си пренападен, да не си преповлечен и ништо не споделуваш, можда збориш само за едни исти ствари цело време... Јас на пример кога избегавам некоја особа тоа е заради некоја од овие работи.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.483
Поени од реакции
18.099
Golem, golem procent od lugeto se nisto osven gubenje skapoceno vreme, samo prasanje na cena e koja covek ke ja plati za da stigne do vakov zaklucok, porano ili pokasno. Vremeto i resursite potroseni vo brkanje i vlozuvanje na drugaruvanja retko se isplatat, no sepak se vredni, drugiot del podobro da se detektira navremeno i covek da se posveti i da vlozi vo sebesi i semejstvoto. No pak kako ke steknes navistina iskreno drugarstvo ako drugite ne gi platis preskapo...

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.316
Не чоек, ама 90% од луѓето кои немаат никакви пријатели се социјално анксиозни и агорофобични луѓе. Од некаде мора да почне јбг. Ако ништо друго да излезе од дома и да прави нешто корисно за себе, барем ќе ја размрда монотонијата и ќе го избистри мозокот. Успат ќе се социјализира со некого, ќе запознае некој кој може ќе му се најди некогаш за нешто во животот.

До 20тите шо си направил другари, си направил. После многу тешко. Колегите може да бидат блиски, ама никогаш нема да ти бидат како пријателите со кои си ги поминал најбитните денови од созревањето.
Да. Тоа е периодот кога полека стануваш возрасен човек, созреваш, се менуваш, а исто така и луѓето што порано си ги познавал се менуваат. Сите ние поминуваме низ таа фаза во животот.

Мене пред околу шест години (малку касно хехе, ама нема врска) отприлика ми светна сијаличката во глава за тоа колку повеќе уживам да го пијам кафето сама отколку со квази пријателите кои секогаш се јавуваат ако имаат некаква корист од мене. Попродуктивен ми е тој саат сама со себе, отколку со тие површни пријателства (ама ете јбг, и со нив мораш понекогаш да одржаваш контакти, затоа што човек сам не може да функционира и просперира).

Самотијата сама по себе и не е лоша работа, ако се осеќаш исполнето и задоволно од животот што го живееш. Проблемот во денешно време е што ние се опкружуваме со луѓе кои бесцелно ни го трошат времето, не влечат, не задржуваат, искористуваат, залажуваат итн. и со самото тоа е исклучително тешко да се има вистински и искрен пријател. Човек на човека му е волк и тоа е суровата реалност! Единствената личност на која треба да се потприте 100% во животот сте самите вие и вашето семејство.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
570
Поени од реакции
1.139
Не чоек, ама 90% од луѓето кои немаат никакви пријатели се социјално анксиозни и агорофобични луѓе. Од некаде мора да почне јбг. Ако ништо друго да излезе од дома и да прави нешто корисно за себе, барем ќе ја размрда монотонијата и ќе го избистри мозокот. Успат ќе се социјализира со некого, ќе запознае некој кој може ќе му се најди некогаш за нешто во животот.

Да. Тоа е периодот кога полека стануваш возрасен човек, созреваш, се менуваш, а исто така и луѓето што порано си ги познавал се менуваат. Сите ние поминуваме низ таа фаза во животот.

Мене пред околу шест години (малку касно хехе, ама нема врска) отприлика ми светна сијаличката во глава за тоа колку повеќе уживам да го пијам кафето сама отколку со квази пријателите кои секогаш се јавуваат ако имаат некаква корист од мене. Попродуктивен ми е тој саат сама со себе, отколку со тие површни пријателства (ама ете јбг, и со нив мораш понекогаш да одржаваш контакти, затоа што човек сам не може да функционира и просперира).

Самотијата сама по себе и не е лоша работа, ако се осеќаш исполнето и задоволно од животот што го живееш. Проблемот во денешно време е што ние се опкружуваме со луѓе кои бесцелно ни го трошат времето, не влечат, не задржуваат, искористуваат, залажуваат итн. и со самото тоа е исклучително тешко да се има вистински и искрен пријател. Човек на човека му е волк и тоа е суровата реалност! Единствената личност на која треба да се потприте 100% во животот сте самите вие и вашето семејство.
Odlicen komentar...posle 25-30 Doaga vistinskiot zivot... i poarno e da si period sam da vidis kako ide i da se zapoznaes poveke sebesi... kako prijateli se dobri onie joi zaedno ste bile na dnoto, nekoj so dovolna empatija ili nekoj so pozitivno ego.... drugo se e blam....jas dolg period pominav so drugari maski bez testosteron hahah hihihi kafence trac... edno od najlosite kombinacii...sega nastrana e 100 pati podobro...teski se site tie odnosi i odluki ali taka e nora da reagiras koga ti vlijaat negativno...

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.789

Kratko kazhano zaebi lazhni prijateli i baraj prijateli za eden den, povrshni kako shto i se site drugi so tebe i gledaj si familijata.

Kajgana Shop

На врв Bottom