Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не верувам да ти се исплати, и да може адвокатот ќе ти земе повеќе пари за услугата од извршенотоДали доколку назначам адвокат да проверува старо дело/ долг
Дали истото може да се активира доколку ете е застарено или пендинг нешто слично
Значи, може без најава, без известување и право на приговор, извршител долг од 110 денаи дљ наплати повеќе од 4 000 денари. И не мора ни да те известиМислам никако. Остана без тие пари...
Па тоа и им беше финтата, ако дојде до извршител да може да ти блокираат сметка или да ти земат колку им треба пари. Незнам зашо си чекал до крај ти, остај тие муабети Застарен Долг и слично...Значи, може без најава, без известување и право на приговор, извршител долг од 110 денаи дљ наплати повеќе од 4 000 денари. И не мора ни да те извести
Ама закон за извршители!
Немав појма дека имам долг од 110 денари. Никој не ме известил. Порано имам добиено за долг од нотар и од извршител. Нормално, со известување. Мислам дека има известување. Не се расправам дали е застарен, туку што е толку мал што не знам како дошло до него. Кој не би платил 110 денари? Не бев воопшто известена.Па тоа и им беше финтата, ако дојде до извршител да може да ти блокираат сметка или да ти земат колку им треба пари. Незнам зашо си чекал до крај ти, остај тие муабети Застарен Долг и слично...
Ај што не си била известена но дали знаеш сега за што ти е долгот тие 110 ден или не. Ако не знаеш појди кај изврштителот и прашај за што е предметот па барај решение со тие што не си им платила . Чим тие пратиле предмет до извршител сигурно имале основа да го бараат дали тоа било некоја јавна давачка или којзнае што чим имаат како да кренат предмет против тебе тогаш се реално сигурно и во право што ги барале а би требало да знаеш дека должиш. „јесте“ да е глупо ама е вистинито. И тоа известиле... дали е некоја претплата или сметка секој би требало да знае дали му е се платено. Не може, лупам, ЕВН да мора да те известува дека сметката не ти е платена. треба сам човек да знае дали платил или не.Немав појма дека имам долг од 110 денари. Никој не ме известил. Порано имам добиено за долг од нотар и од извршител. Нормално, со известување. Мислам дека има известување. Не се расправам дали е застарен, туку што е толку мал што не знам како дошло до него. Кој не би платил 110 денари? Не бев воопшто известена.
Извршител ми повлекол од сметка повеќе од 4 000 денари и тоа без да ме извести претходно. Ве молам, како да постапам?
За билокој долг досега, а се случило, бев известена од извршител. Таму дури стоеше да реагирам во рок од 8 дена . ЕВН, што го посочувате, за секој долг што би можел да бидњ тужен, ве известува. Освен тоа, нели беше дека каматата не можњ да го премаши долгот, а не 400%. Над 400%.Ај што не си била известена но дали знаеш сега за што ти е долгот тие 110 ден или не. Ако не знаеш појди кај изврштителот и прашај за што е предметот па барај решение со тие што не си им платила . Чим тие пратиле предмет до извршител сигурно имале основа да го бараат дали тоа било некоја јавна давачка или којзнае што чим имаат како да кренат предмет против тебе тогаш се реално сигурно и во право што ги барале а би требало да знаеш дека должиш. „јесте“ да е глупо ама е вистинито. И тоа известиле... дали е некоја претплата или сметка секој би требало да знае дали му е се платено. Не може, лупам, ЕВН да мора да те известува дека сметката не ти е платена. треба сам човек да знае дали платил или не.
Интересни одговори: "Да си знаела, да си следела ... " Донесен закон за неможност каматите да изнесувале 10 пати поголеми долгови, а тука е 400 пати поголем долг од основниот. Ако беше дамо една сметка пд 3 000 денари, по оваа пресметка ќе беше 400 пати шоголема. Немам чуено за сметка пд 3 000 денари некој да платил кај извршител 1 200 000 денари. А ЕВН известува дека имате долг и дека ви се заканува тужба. Инаку, ЕВН обично нема 110 денари тужени долгови, а ако на должбиците им земаа 400 пати поголеми долгови од направените, многу народ за две сметки ќе мораа да немаат ни живеалиште. Бчагодарам.Ај што не си била известена но дали знаеш сега за што ти е долгот тие 110 ден или не. Ако не знаеш појди кај изврштителот и прашај за што е предметот па барај решение со тие што не си им платила . Чим тие пратиле предмет до извршител сигурно имале основа да го бараат дали тоа било некоја јавна давачка или којзнае што чим имаат како да кренат предмет против тебе тогаш се реално сигурно и во право што ги барале а би требало да знаеш дека должиш. „јесте“ да е глупо ама е вистинито. И тоа известиле... дали е некоја претплата или сметка секој би требало да знае дали му е се платено. Не може, лупам, ЕВН да мора да те известува дека сметката не ти е платена. треба сам човек да знае дали платил или не.
Имај на ум дека долгот ти е сеуште 100-200 ден , туку ти земал 4 затоа што ти наплатил извршителски услуги кои се некаде од 3-9 иљади зависно од сумата која се должиЗначи, може без најава, без известување и право на приговор, извршител долг од 110 денаи дљ наплати повеќе од 4 000 денари. И не мора ни да те извести
Ама закон за извршители!