Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?


  • Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.389
Поени од реакции
6.863
@vouager Абе боту глуп, Левица сака Македонија да биде една изборна единица уште од формирањето на партијата. ДПМНЕ во изборната програма секако имаше реструктурирање на министерства и нивно е да пробаат да го избуткаат. Но знаеш што уште имаат во програма? - една изборна единица, истото што го бараат и Левица.

Знаеш што немаат во програма? Креирање на квази министерство за шиптaрите од ДУИ пак да имаат моќ. Баш бапротив, во програмата имаат дека ќе укинат рамковни вработувања, а го направија она што збореа дека ќе го укинат.

Пацер глуп.
More glupsone, dosta mi relavitiziraj i pishuvaj gluposti!!!!
Drzhi se do temata.
A toa e deka Levica od Ljubomora ne znaat na koj nachin nivniot Kurvarluk da go prodadat!
UAAAA 20 Ministerstva!!!
Ne be ne se UAAAA AMA ako ni gi ispolite zhelbite.

Kratko kazhano KURVI!

I zatoa nemoj da mi preseruvash i pishuvash neshto shto ne e tema na diskusija!

I na kraj kraeva shareni kurtoni ce sreduvale drzhava!
Prashaj go Che guevara kolku boja isprska niz Makedonija.

Ama jebiga, Parata ebava i kaj shto kur ne vi stasuva! Samo shto vie sevteto KURVINSKo go naprajvte, a sega sakate po Vtor pat.
Автоматски споено мислење:

Фрли рипче фати крапче, јасно им е на нив дека мора нешто да жртвуваат за конечно да се изгласа таа една ебана изборна единоца како би Левица и остали мали партии да дојдаг на власт а не како до сега дпмне/сдс и останатите привезоци партии и се така во круг
Ne e toa temata!
Si ima vreme i za nea!
Vo momentov se raboti za Kurvarlukot od Apasiev!
Ce ve glasam ako mi gi ispolnite zhelbite!

Jasno?

I mozhat ushte 1000000000 postovi da napishat ova sharenive kurtoni i ima postojano da im go povtoruvam Kurva si e Kurva.
P.S. Za da bidi pojasno , VMRO I SDS se isto taka Kurvi, znachi narodecov neka bara ili dobri lastegarki ili nova Partija
 
Член од
1 октомври 2023
Мислења
610
Поени од реакции
1.906
Не сум кано, но учтиво е да го тагираш тој што му се обраќаш.
A sto te pa tebe boli kur sto e uctivo i na kogo kako mu se obrakjam, sto se mesas ti u sekoja corba, drven advokat da ne si? Ajde ides na ignore, ocigledno si tuka radi drugi pricini.
 
Член од
24 април 2024
Мислења
469
Поени од реакции
888
Се заебавам. Во лоша ситуација е земјава. Што не е ни чудно, 500 години под турско, па поделена, изгубени територии и народ. Ова што останало било задња рупа на свирало и по некоја случајност добивме и држава. Секако , во тој период куп сопки од западот и шлајмов од шиптарана што го имаме. Башка неспособен народ што пак ќе речам не е чудно. Чудно е како воопшто сеуште имаме држава.
Држава ќе имаме уште долго време. Некои разлики мора да се испеглаат внатрешно и да се има меѓусебна почит. Ќе треба време.

Мицкоски има поддршка од амбасади за да ја подготви земјава за еу. Таче рече Македонија во Еу до 2030 и тоа е остварливо.

И ќе има референдум за враќање на името. :)
Автоматски споено мислење:

A sto te pa tebe boli kur sto e uctivo i na kogo kako mu se obrakjam, sto se mesas ti u sekoja corba, drven advokat da ne si? Ajde ides na ignore, ocigledno si tuka radi drugi pricini.
Немој на игноре многу ме повреди.
 

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.502
Поени од реакции
28.863
Кога сме кај делбата на Љубчо и ману треба и да се каже дека западот бил против делба според тврдењата на Љубчо, значи тоа што албанците денес го прават е желба на западот, дали некој сака да признае или не е ирелевантно.
Ова бил предлогот, да се случеше денес ќе бевме многу подобро место за живеење.
Прегледај го приврзокот 419700
На кого планирал Љубчо да го даде Тетово, на Србија?
И Србија ќе прифатеше?
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.542
Поени од реакции
36.117
Пред некој 3 месеци праиме муабет со еден тетовчанец македонец што работи во скопје и ми вика ,,абе коа бев мал сите мои роднини постари пцуеја по љупчо за идеата за делба, а денес сите вклучително и јас мислиме дека ќе беше подобро тогаш да се иселиме во скопје а тетово да им се дадеше. Раат ќе бевме сега. Вака сега и во скопје ги има драстично.
...глупави локални патриоти кои побегнале во Скопје токму за време на конфликтот, како можеш да направиш ,,чиста етничка територија" кога сите се мешани, тоа тој хипикот Љубчо го мислел со преселба и иселување, а не така како покојна Доста ,,до Групин, натака не не' интересира",

...тоа Б.Црвенковски не требаше да ги прими без да ги врати повторно назад сите 150 000 Косовари, а не тука и македонско државјанство им дале, е па сега овие сите се деца од тие косовари од Косовската криза што физички се тука, а со душа во Косово!

...локалните Албанци од трето колено родени тука не се пис и серт, овие Косоварите се!
 

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.018
Поени од реакции
4.200
Па баш од војна, Албанците ќе изгубат најмногу, ние сме голтари, немаме ништо. Ни идентитет, ни знаме, ни Устав, ни јазик ни саглам плати, живееме од скенирање сметки и од црнчење за истите Албанци и во Германија и Хрватска. Во меѓувреме Албанците поседуваат робови, т.е. ние ги раниме, здравство за Косово и прибежиште за нивните криминалци. И сега наместо ние да лупнеме на масата, повторно и повторно се потчинуваме. Повторно гласаме за едните исти во зачаран круг...
Добро е што потсети на бесплатното лекување кое „нашата земјата„ им го дава на косоварите.

Туку, кој е ставот од ДПНЕ по тоа прашање-ќе продолжи и понатаму ова јавно крадање на здравствениот фонд преку лечење туѓинци, кои со ништо не придонесуваат за „оваа земја„, туку легално ја пљачкаат?...
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.542
Поени од реакции
36.117
Добро е што потсети на бесплатното лекување кое „нашата земјата„ им го дава на косоварите.
...не знам зошто така пишувате, дали сте разговарале со некои пациенти од Косово кои ете дошле тука ,,бесплатно" да се лечат?

...јас да, односно вака од страна бесплатно се лечат користејќи ги сите државни здравствени услуги како наши пациенти, ама тие таа услуга дебело ја плаќаат во евра давајќи ги лично на одреден медицинскиот персонал кој го заведува како обичен пациент, а еврата во џеб, јавна тајна некажана, па уште колку се излажани за непотребни дополнителни испитувања да се извлечат пари, а заведени како наши пациенти,

...ајде нека покажат документи како ги заведуваат со партиципација и да ги прашаме лично колку платиле за услугите, ајде една контрола , а не само муабети :toe:

...и како никој до сега не ги пофали Косоварите од дадените здравствени услуги на нашите пациенти кои отишле таму не наоѓајќи чаре тука, па за 300Е вкупен износ за само три дена ургенција и административни протоколи им се извршени хирушки интервенции на остранување на камен од бубрег (Косовска Митровица)?
...многу работи се кријат под тепих, мора малку вистината да излезе на виделина!
 
Последно уредено:
Член од
22 февруари 2024
Мислења
876
Поени од реакции
2.790
Од рубриката, јаки правници може да вади само Правен факултет и после муж ти да те прави професор,ќе читаме .
Ма иди у три лепе.

МИХАЈЛОВА-СТРАТИЛАТИ: АКО ГРЦИЈА ТУЖИ, НАШИТЕ АРГУМЕНТИ ЌЕ БИДАТ НЕУБЕДЛИВИ


 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.542
Поени од реакции
36.117
...според ортографскиот принцип измислен во 18 ти век Johan Kristof Adelung, а продолжен од Вук Караџиќ

pi_scaron_i_kao__scaron_to_govori_scaron__a___itaj_1371642745.jpeg

424674527_751482420493785_509630071867320962_n-e1715557288130-800x425.jpg
438082256_1004737917676335_8158989930309516424_n-360x168.jpg

...нашата претседателка Г.С.Давкова едноставно прочитала точно тоа што пишувало при давање на заклетвата, така да другите неписмени душогрижници, посебно правници со титули нема да ги коментирам, самите се бламираат колку тоа не ги бива!
 

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.126
Поени од реакции
8.410
Чек, сериозно ВМРО сака да им даде министерства на ДУИ? После онаков курташак на Ахмети со Мицкоски? Треба да ги апси, не министерства да им дава.

Зошто побогу се решиле на ваков чекор? Ова е самоубиство од страна на ВМРО. Саботажа.
инфо ?
 

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
ЈАНЅА е кога нешто те јаде одвнатре! Знаеш каде е патот, но упорно одиш по погрешниот!
Јазикот е нашата татковина! Со јазикот ги обединуваме сите македонци каде и да се! На оние што им смета нашиот јазик, им смета и нашата држава! Се дур не дојде едно ново племе што ќе го сака и прославува, се дотогаш ЈАНЅА ќе ве јаде!


 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.500
Поени од реакции
22.955
@kano Прошли пат ме забораии бе браД, зошто гласавме за ВМРО? Зошто мојот првичен глас за Левица беше глас во „бунар“.
За другар ми прашувам.
na odmor sum do nekade 20ti juli, i so ogled na toa sto pretezno ke bidam na more (ke plovam niz mediteranot) nema da sum mnogu aktiven ovde. eve ater za tebe pisuvam ovde denes ali imaj na um i ne mi zameruvaj sto nema da mozam odma da ti odgovoram.


111.jpeg

cela da e braD.

so covekot ke se pozurkame niz monte karlo (daj be omilen broj) da go rasitime miljonot od tvojot glas i da ja proslavime negovata sloboda pa ke go lovime vizantiecot niz azurnata obala posto misli deka mozel da se krie ovde i da ne ide na sobiranki vo MAKEDONIJA (specijalno za deckovo sto mislese deka imam problem da go pisam celo ime)...

te molam ko svoj (vmrovec) ne me mesaj so drugi na forumot. jas sum kano - stranec na indoneziski, prethodno farang - stranec na tajlandski a ako kelavkoto sto prodava dilda nekogas me benira i resam da se vratam (kostic style) ke bidam najverojatno forenoy- nesto slicno na stranec ama na filipinski. ko sto gledas pod mojot nik si stoi FARANG, stariot nik. jas sum toj, ne begam ne se krijam, ne menuvam ime ovde sto bi rekol vlade ne sum jas od onie sto posle izbori gi snemuva ili cekaat polnok da smenat perduvi.

druze, pocekaj da se napravi vlada pa skockaj prasanja/misli i pisi mi.

ti odgovoriv zosto glasase za vmro, a najdobar primer zosto tvojot glas za levica ke bese frlen u bunar ti e toa sto nikoj ne gi ebe levica za nisto. se bunea deka nesto im bilo skrateno. nikoj takvoto ne go zabole. se nudea ko kurvi da glasaat za izmenite za ministerstvata a za vozvrat vmro da glasal za edna izborna pak nikoj ne gi recka. totalno nebitni se. so teroristite zaedno glasaa protiv izmenite za ministerstvata taka? zar mislis deka tvojot glas trebase da go dades so idioti sto se na ista branova dolzina so teroristi?

dali ke ima ili ke nema edna izborna edinica ednostavno ne e do niv. nebitni se. koga ke resime da ima ke ima, i ke bide zosto NIE sme resile taka.

ps. do sega pominaa promenite za ministerstva kako sto bese veteno.

se ceka formiranje na vlada i miljardata na micko so najavenite investicii. se odi kako sto bese najaveno. se drugo se samo spekulacii od supaci sto go donesoa zaev na vlast. NE ZABORAVAJ TOA.
Автоматски споено мислење:

Најгласните вмровски ботовачи полека ги гасат твитерите. Изглеа нешто не е по план.
vreme e za odmori de bitkata zavrsi, ostavame sega kurtonite pisuvaat dosetki.
Автоматски споено мислење:

Што се деси со @kano? Го нема некое време да пише. Кано друже, добар ли си?
super brat si plovam... ti?
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom