Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 август 2006
Мислења
45.347
Поени од реакции
84.557
Нема збор на Албански, Етимологија е наука за потеклото на зборовите сите топоними се словенски, словенски се затоа што албанците не биле автохтони на тие простори, или ако имале што не стават нивни имиња? па сега се враќаат во антика и крадат зборови на илирите да опишат градови кои во многу случаи не се ни на иста локација од денешната, со што потврдува археологијата, на пример го нарекуваат Кичево Ускана, Ускана која била крај Кичево а не Кичево, ги боли тоа што Кичево е словенски град и етимологијата тоа го тврди, исто и за Скопје и 100 пати да кажат Шкупи, Скопје си е Скопје.
Ти зборуваш за етимологија. Тоа друга работа.

Бијонс пишуеше на српски и на албански, ја ја прашав зошто е недоследна. Тоа беше муабетот кон неа, не за потекло на имињата.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.009
Поени од реакции
6.118
Доста е форум за денеска, соседните народи можат да ги скршат македонските политичари но неможат народот, жива е и ќе живее македонија и македонскиот род.
Ќе дојде ден ќе се сврти парата.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.882
Поени од реакции
21.743
Доста е форум за денеска, соседните народи можат да ги скршат македонските политичари но неможат народот, жива е и ќе живее македонија и македонскиот род.
Ќе дојде ден ќе се сврти парата.
Дај бе брат,знаемо за тебе дека си најтфдокоран патриот на форум,можда на грб ги имаш истеровирамо Варардска,Пиринска и Егејска у едно,ама кој ти кур нон стоп да гу пишуеш Македонију сс малу букфу а Дуи и слични срања сс сфи големи букфи.
Уганда да е,сто пут ке преправу ако треа за да е сс голему.
И не ми се фаќај ск за дијалект.

И не ми се вади ск на глупи хумор форе.Има сто пута да праиш измени док не напишеш правилно и сс голему букфу.
Читам те,океј су ти мислења.Ама малце си забеган не да не.
Никнејм и аватари ти вриштиф.

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
daj nekoj neka napravi multicitati od glupi vmrovci, malku kjosenato da se posmeeme, dosta e od komunjato neka ischeznat vo istorijata :icon_lol:

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Јас сум задоволен од ВМРО, се што очекував направија дури и позитивно ме изненадија.

ДУИ во опозиција, СДС во нокаут, им дадоа на новите балисти скоро исто колку и СДС, плус малку патриотска глума демек Македонија ќе кажувале ама на документи Северна ќе почитувале нормално.
Штета 61 што не добија бидејќи тогаш апла ќе немаше на што да се вадат зошто им дале на Вреди толку. Нив најубаво ќе им беше 50-52 пратеници па да се вадат на абе знаеш ова, тоа, мораме вака...

Сега кога ќе се отвара устав ќе видиме дали ќе биде мало предавство (само бугари) или големо (+ за албанците нешто).
Ако е само првото ехееее на коњ сме :oeoeoe:

Член од
23 април 2024
Мислења
287
Поени од реакции
732
им дадоа на новите балисти скоро исто колку и СДС
Малце претерувате со ова ќе имаат 4 министерства+две без ресор,а за време на сдс буквално повеќе шпони министри отколку Македонци.Вие изгледа мислевте ќе им дадат 3 министерства и ќе си тераат мирно.И сега тој гаши си збори шовинистички а тоа и само може да прави реално оти аљи,бујар и компанија уште сега почнаа со „угнетувани од словенот” разговори оти 60% од министерства не се кај нив.Ме терате дпмне да го бранам кога не сум ги гласал

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Малце претерувате со ова ќе имаат 4 министерства+две без ресор,а за време на сдс буквално повеќе шпони министри отколку Македонци.Вие изгледа мислевте ќе им дадат 3 министерства и ќе си тераат мирно.И сега тој гаши си збори шовинистички а тоа и само може да прави реално оти аљи,бујар и компанија уште сега почнаа со „угнетувани од словенот” разговори оти 60% од министерства не се кај нив.Ме терате дпмне да го бранам кога не сум ги гласал
Затоа викам и позитивно ме изненадија, под тоа мислев на министерствата.
Меѓутоа веќе имаме нормализација на спикер Албанец и од сега ќе се подразбира дека следна влада не правиш без да го испочитуваш тоа.
ауууууу брат дај стави ОПАСНО ПО ЖИВОТ предупредување се штрекнав кога отворив :popce:

Член од
23 април 2024
Мислења
287
Поени од реакции
732
Дпне уште ова им фали да направат..Уште едно министерство а едно од главните кампањски залагања им беше намалување на државна администрација а шпонов најавува правење на уште едно министерство.Нема да има намалување на вработени за 10% во државна туку за 20% зголемување како иде а се знае кои ќе се нововработените IMG_3919.jpeg

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Дај бе брат,знаемо за тебе дека си најтфдокоран патриот на форум,можда на грб ги имаш истеровирамо Варардска,Пиринска и Егејска у едно,ама кој ти кур нон стоп да гу пишуеш Македонију сс малу букфу а Дуи и слични срања сс сфи големи букфи.
Уганда да е,сто пут ке преправу ако треа за да е сс голему.
И не ми се фаќај ск за дијалект.

И не ми се вади ск на глупи хумор форе.Има сто пута да праиш измени док не напишеш правилно и сс голему букфу.
Читам те,океј су ти мислења.Ама малце си забеган не да не.
Никнејм и аватари ти вриштиф.
Добар е дава на позитива наспроти сите оние ликови од типот на makedonce ne ne biva.

Член од
29 март 2024
Мислења
436
Поени од реакции
842
Pa levica teznee da go urne kapitalizmot i sve da se nacionalizira .. samo taka drzavata ke prkne.. nema Zajko da prodava struja, Kamcev da gi drzi site jaki kompanii ili Hari kostov da se izživuva..
А како ке пркне така Македонија? која земја пркнала со тој комунистички систем на владеење. Дури ни Кина и Русија не се комунистички земји со национализирање на компании.

Член од
17 април 2024
Мислења
645
Поени од реакции
1.554

Kajgana Shop

На врв Bottom