Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Па ако ти кажам дека ги имаме:Матео Дармиан, Микеланџело Албертаци, Давиде Ди Џенаро, Алберто Палоски, Игнацио Абате, што ќе кажиш?

Па не сме ги гледале во прв тим на Милан заради Малдини,Сидорф,Фавали итн.Додека сме го гледале Џовинко како праи партали со Челзи и Болоња,Де Џеље како му одржа лекција на Ѕамброта на дербито Јувентус-Милан.Го гледавме Дауд и цел младински тим на Јуве како праи партали на Вијареџо(еден од најслините младински турнири).Маркизио со неговите години игра во прв тим на Јувентус...А да не праам муабет за Џовинко џуниор,Имобиле,Бониперти итн.Нив не сме ги гледале во прв тим како овие горенаведените.

Па не сме ги гледале во прв тим на Милан заради Малдини,Сидорф,Фавали итн.Додека сме го гледале Џовинко како праи партали со Челзи и Болоња,Де Џеље како му одржа лекција на Ѕамброта на дербито Јувентус-Милан.Го гледавме Дауд и цел младински тим на Јуве како праи партали на Вијареџо(еден од најслините младински турнири).Маркизио со неговите години игра во прв тим на Јувентус...А да не праам муабет за Џовинко џуниор,Имобиле,Бониперти итн.Нив не сме ги гледале во прв тим како овие горенаведените.

i uste eden kup drugi.na primer fausto rossi,lago,ariaudo.........a vie igrajte si so starski dom panada u prv tim i nadevajte se deka use nekoj dedo od usa,qatar ili ne znam kaj ke go zemete.eve ako sakate rivaldo vratete si go:pos2::pos2::pos2::pos2:

Pato вреди колку све овие што ги наброи заедно :wink:

Пато не е домашен производ и не се рачуна во конкуренција... а мислам дека џовинко е ко за цела младина на Милан заедно моментално, на страна муабетот дека е исфуран игра да му ебам кепецот :):)

Аха тука си во право.Прва работа е тоа што Милан го купи Пато за многу пари.Втора работа е дека на Јувентус школата е далеку подобра и вади подобри играчи за разлика од таа на Милан.Пато е добар не го оспорувам тоа.Сепак Јувентус има скоро цел тим да направи од младинци и што може да ги победи Болоња,Лече(тимовите од кој Милан изгуби).Затоа барем за ова немојте да зборите.Јувентус се покажа како една од најдобрите школи во Европа.За разлика од Милан тука младите добиваат шанса да се докажат дека вредат.Млади таленти кои ги поминале сите категории во Јувентус навивале од раѓање за Јувентус.И во Милан има исто таленти кои цела младинска кариера ја поминале во Милан и после ќе ти дадат на позајмица или ќе ги продадат.Ќе играат за други тимови а срцето им е во Милан.А други им ги заземаат местата.

Во Јувентус не е така.Во Јувентус играат играчи кои го сакаат тимот,а не курвари за пари.Тука се гледа разликата Милан,Интер со Јувентус.

Времето ќе каже какви ќе бидат и дали ќе бидат како што треба предвреме нечини толку форсирање.

Аха тука си во право.Прва работа е тоа што Милан го купи Пато за многу пари.

Милан го купи Пато за добри пари но сега има сигурно зголемена цена за 3 пати така да ако сакаш да добиеш пари мора да вложиш.

Во Јувентус не е така.Во Јувентус играат играчи кои го сакаат тимот,а не курвари за пари.Тука се гледа разликата Милан,Интер со Јувентус.

Во фудбалов скоро сите се ку*ви за пари ептен со исклучоци ако е за така и Кака доби голема сума па не ја прифати.

Факт е дека и Милан исто како и Јувентус има играчи кои се производ на неговата младинска школа кои се или на позајмица во некој од помалите клубови, или се на ко-сопственост со некој друг клуб. Но, иако некои од нив заслужуваат шанса во Милан, тие не ја добиваат поради постарите играчи. Еве на пример, свеж е примерот со Палоски кој лани изигра неколку добри натпревари за првиот тим на Милан, па сепак сезонава беше позајмен во Парма. Муабетот ми е дека треба да се има поголема доверба во младите играчи со потенцијал па макар тие играле за сметка на некој постар и поискусен. Милан не им ја укажува таа доверба на своите младинци за разлика од Јуве инаку и тие имаат квалитетни младински играчи кои заслужуваат да играат.

Според Пол Вотсон, најдобрите 10 ветерани во калчото:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]10. Marco Materazzi
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Inter
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]He may have been relegated to a peripheral role this season, but Materazzi is the ideal example of a late bloomer. The pugnacious centre-back was an unremarkable player until 2005, but then he transformed into a major protagonist with two Scudetti and a World Cup win.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]9. Cristiano Doni
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Atalanta
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Something of an unsung hero, Doni is the king of the provinces and a deity in Bergamo. With Atalanta, the No 72 has scored nearly 100 goals in two spells but has only ever picked up seven Azzurri caps.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]8. Marco Di Vaio
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Bologna
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]This season, former Juventus hitman Di Vaio has played out of his skin. If Bologna do survive in Serie A they will owe so much to the 32-year-old marksman and current Capocannoniere.
[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]7. Christian Panucci
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Roma
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]He may be hotheaded, but Panucci is one of those players you’d rather have with you than against you. Having played for Milan, Inter, Real Madrid and Roma, the 35-year-old is a valuable font of experience but still has the gas to play as a wing-back.
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]6. Pavel Nedved
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Juventus
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]The Czech Fury may be 36 but he still scampers around the pitch as if he were 18. Having finally decided to hang his boots up this summer, Nedved will leave Juventus with a huge void on the left wing.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]5. Pippo Inzaghi
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Milan
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]The ultimate poacher, Pippo Inzaghi has mellowed into a lethal super sub. Just when you forget he’s still around, the European goal king will make his presence felt with a timely hat-trick.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]4. Javier Zanetti
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Inter
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]The Argentine captain has been the constant during a time of great flux at Inter and has played a crucial part in the Beneamata’s ascent to Serie A supremacy. Versatility, humility and professionalism have allowed Zanetti to make over 450 appearances and become a Nerazzurri hero.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]3. Francesco Totti
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Roma
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Francesco Totti’s Roma legacy is assured. A Giallorosso from birth, Er Pupone has stayed true to his team despite any number of other offers during a scintillating career. His importance to I Lupi in recent seasons cannot be overstated and he will never be forgotten.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]2. Alessandro Del Piero
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Juventus
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Quite simply one of the greatest Italian players of all-time, Del Piero seems to have saved the best for last. Just as journalists started to predict the winding down of his career, Alex reached a new high when Juventus returned to the top-flight after Calciopoli.

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]1. Paolo Maldini
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Milan
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]A legend of Italian football, a Milan hero and a true gentleman, Maldini will never be forgotten when he retires at the end of the current campaign. It is truly remarkable for any outfield player to remain at the top of the modern game until the age of 40.

[/FONT]

Времето ќе каже какви ќе бидат и дали ќе бидат како што треба предвреме нечини толку форсирање.

Милан го купи Пато за добри пари но сега има сигурно зголемена цена за 3 пати така да ако сакаш да добиеш пари мора да вложиш.

Во фудбалов скоро сите се ку*ви за пари ептен со исклучоци ако е за така и Кака доби голема сума па не ја прифати.

epa stom e za taka,pola tim na juve koa otide u serie b mzoese da si zamine ama ne si zamina.DEL PIERO,BUFFON,CAMORANESI,NEDVED,TREZEGUET.a najgolema KURVA e Zlatan Ibrahimovic.:kesa::kesa::kesa:

pato=giovinco.ne e ni malce podobar od nego.so sakas kazi ama realnosta e taa:smir::smir::smir:

epa stom e za taka,pola tim na juve koa otide u serie b mzoese da si zamine ama ne si zamina.DEL PIERO,BUFFON,CAMORANESI,NEDVED,TREZEGUET.a najgolema KURVA e Zlatan Ibrahimovic.:kesa::kesa::kesa:

pato=giovinco.ne e ni malce podobar od nego.so sakas kazi ama realnosta e taa:smir::smir::smir:

Џовинко исто толку добар како Пато нема шанси може во наредно време да биде исто а може и појак ама сега треба да учи Пато е скоро секогаш стандарден напаѓач плус е многу подобар голгетер за разлика он него прочитај малку повеќе голови,настапи и се друго ќе ти стане се јасно.

Џовинко исто толку добар како Пато нема шанси може во наредно време да биде исто а може и појак ама сега треба да учи Пато е скоро секогаш стандарден напаѓач плус е многу подобар голгетер за разлика он него прочитај малку повеќе голови,настапи и се друго ќе ти стане се јасно.

kao prvo giovinco ne e napagac i normalno deka ne mzoe da dava tolku golovi.ti zborev deka za talentot se na isto nivo.zatoa giovinco go baraat site evropski giganti.btw ne znam dali glease u sabotata so im praese na bologna.MAGARINJA.ke osetat i milan :smir::smir::smir:

Да, ама мислам дека и Џовинко беше на позајмица? И тоа две години?
Де Чеље не беше на позајмица?
Маркизио не беше на позајмица?

i uste eden kup drugi.na primer fausto rossi,lago,ariaudo.........a vie igrajte si so starski dom panada u prv tim i nadevajte se deka use nekoj dedo od usa,qatar ili ne znam kaj ke go zemete.eve ako sakate rivaldo vratete si go:pos2::pos2::pos2::pos2:
Да, кај ваа оваа сезона, Фаусто Роси, Дауд, Џовинко, Ариудо, Лаго... се стандардни првотимци.
Ма дај не заебавај, просекот ви е над 31 година...

Па, ако се земе фактот, дека Пато за година и 3 месеца, има над 30 голови, игра за репрезентацијата на Бразил, 3 години е помлад од Џовинко. И дефинитивно, Џовинко е појјак од Пато! :smir:

kao prvo giovinco ne e napagac i normalno deka ne mzoe da dava tolku golovi.ti zborev deka za talentot se na isto nivo.zatoa giovinco go baraat site evropski giganti.btw ne znam dali glease u sabotata so im praese na bologna.MAGARINJA.ke osetat i milan :smir::smir::smir:
Пато го осети цела Серија А...:smir:

Не ме сфаќајте погрешно, го ценам Џовинко, ама....:wink:

Да, ама мислам дека и Џовинко беше на позајмица? И тоа две години?
Де Чеље не беше на позајмица?
Маркизио не беше на позајмица?

Да, кај ваа оваа сезона, Фаусто Роси, Дауд, Џовинко, Ариудо, Лаго... се стандардни првотимци.
Ма дај не заебавај, просекот ви е над 31 година...

Па, ако се земе фактот, дека Пато за година и 3 месеца, има над 30 голови, игра за репрезентацијата на Бразил, 3 години е помлад од Џовинко. И дефинитивно, Џовинко е појјак од Пато! :smir:

Пато го осети цела Серија А...:smir:

Не ме сфаќајте погрешно, го ценам Џовинко, ама....:wink:

:pos2::pos2::pos2::pos2: abe ne znam dali da se smeam ili da placam na boldiranovo.naslo magareto da mu akze na zajakot imas golemi usi (ova magareto ne e navredlivo mislam svakas).pa vas kolki vi e prosekot be???????40 ke da e a?????zemi digitron i izracunaj pa da zborime posle.:smir::smir::smir:

Па добро де и со талентот и Палоски е тука ако веќе правиш такви споредби иако воопшто не ја кажуваат реалната бројка за кој е подобар, и за ова што рече го барале сите Европски гиганти може го барале што не е можно сите ама кажи цената која ја дале за него а не само го барале и Кака можат да го бараат сите само финтава е каква цена дале за играчот.

i uste eden kup drugi.na primer fausto rossi,lago,ariaudo.........a vie igrajte si so starski dom panada u prv tim i nadevajte se deka use nekoj dedo od usa,qatar ili ne znam kaj ke go zemete.eve ako sakate rivaldo vratete si go

:pos2::pos2::pos2::pos2: abe ne znam dali da se smeam ili da placam na boldiranovo.naslo magareto da mu akze na zajakot imas golemi usi (ova magareto ne e navredlivo mislam svakas).pa vas kolki vi e prosekot be???????40 ke da e a?????zemi digitron i izracunaj pa da zborime posle.:smir::smir::smir:

Се читаш што пишуваш првен ти напаѓаш дека биле старски дом кога ти кажаа бројка на твојот Јувентус колку им е просечнава година на целиот тим викаш првен видете се вие :helou:

Рачунав, рачунав, на почетокот на сезоната, на фан клубот ви напишав, просекот ви е нешто поголем од нашиот. Не гарантирам дека сеуште вие толку просекот, провери ако сакаш. Не ни е 40, верувај, тоа што имаме играч со 40 години, не значи дека толку ни е просекот.

ПС не се вреѓам со магаре, иако посекси ми е да ме викате коњ...

:helou::helou:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom