Шминкање... Има ли последици од него?

• Креатор на темата Креатор на темата KoNtEjNeR
  • Време на започнување Време на започнување

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
sakam da znam dokolku se koristi sminka(na primer pudra...ne se razbiram bas sto sminki koristite ja ne koristam) mnogu cesto odnosno sekoj den... dali se ostetuva liceto... i nesto okolu toa.... ako moze i so sliki.

do sega ne sum slusnala da moze liceto da se osteti od sekojdnevno nanesuvanje na pudra ili na kakov bilo drug produkt,maskara,karmin... liceto moze da se osteti samo od nekvalitetni sminki ili pak sminki so izminat rok

ahhhh .. neznam za ova mozebi ! (= Drugarkami nemozi da koristi mn shminka .. koristeshe .. i si go zapusti liceto .. i to mn dobra marka koristeshe.. sega mora da ida kaj doktori za liceto.. i plus i davat neshto za vlice da go stava .. za da bida podobro ..... mene ne mi se sluchilo da mi se zaebi liceto .. ili da mi se osteti od shminkava sho sum ja koristela.. ali i onaka ne koristam mn .. mozi zatoa :D

Па јас не користам премногу шминка(не ми стои ни на годините) ама мислам дека доколку се користи пудра, во големи количина, на млади години , подоцна кожата страда. Мислам дека не треба во ништо да се претерува, поготово не на млади години . :wink:
А слики не знам кај да ти најдам :icon_lol:

Факт е дека секое лице не поднесува секаква шминка.Од таму се можни оштетувања при често менување на марките и состојките на шминката во нив. Се јавуваат некои видови алергии или состојки кои не се адекватни со типот на кожата, нормално, но кога некој ќе се пронајде во квалитетна шминка пред се, може и со години да си ја употребува без никакви последици. Напротив, последици има но со позитивен ефект:) .Сепак, сметам дека пресуден е квалитетот пред се друго и компатибилност на типот на кожата.

Moze da se osteti ako ne se odstrani sminkata podocna,da se nafrla liceto od pudra ili ocite da se inficiraat,da se zakacat jacmeni,konjuktivitis i sl,toa samo ako ne se odstrani pred spienje

Не мора тон пудра да се стави на лицето. Јас лично не користам многу шминка. Имам проблематична кожа и ми е страв да не се зезнам нешто. Инаку, ако шминката не се извади пред спиење, е доста штетно, пошто пудрата ги затвора порите на кожата, и кожата не можи слободно да „диши”. И можи да се појават секакви алергии.

Па јас оти имам многу нежно лице доволно е и саат да поносам шминка или пудра сеедно и ми се нафрла лицето или ми се инфицираат очите.
Баксуз ја....
А сепак мислам дека највеке последици има од ПРЕмногу нанесена пудра на лицето и тоа се трајни последици(некои од нив):toe:

Има последици....можеби не веднаш, но со текот на годините се појавуваат брчки и кожата на лицето изгледа по старо....
Затоа треба да се внимава што се става на лице....не треба да се штеди кога се работи за лицето...., затоа што ако еднаш се заебеш, после тешко опоравување.....
И НИКАКО СПИЕЊЕ СО ШМИНКА!!!!!!
Обавезно да се вади пред спиење...

Е вака.. Имам една другарка што става кило пудра на фаца секој ден и на секој голем одмор, и пред и после школо достава уште по малку демек малку и било... а за излагање нормално става дупла доза... најверојатно спие со тоа и станува у 4 сабајле да достави... штетно е?

tha_Casper напиша:
Е вака.. Имам една другарка што става кило пудра на фаца секој ден и на секој голем одмор, и пред и после школо достава уште по малку демек малку и било... а за излагање нормално става дупла доза... најверојатно спие со тоа и станува у 4 сабајле да достави... штетно е?

Е не бе не е:) нека си продолжи она така, па за некоја година ко баба ке биде у фаца.......

Има, ви гради комплекси. Доволно?

ЃАВОЛЧЕ напиша:
Е не бе не е:) нека си продолжи она така, па за некоја година ко баба ке биде у фаца.......

девојчето има мазно лице, чисто ама запнала по тоа пудрата ко слеп за стап, не ја остава... :tapp:

tha_Casper напиша:

epa bas zaradi ova ja otvoriv temava...
imam drugarka sto ne se oddeluva od pudrata sekoj den ima staveno pudra ne do tolku kako tvojava... ali nema den a da ne dojde vo skolo nasminkana...
tri godini ucam so nea i ednas ja neam videno bez sminka :)

Ko ke koristam sminka samo malku pudra ,kreon i sjaj imam na mene ne klavam ne koja teska sminka so ne mi odgovara na godinite kako prvo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom