И ти ли evo treci espreso ne mogu da se ispravim?
Единствено на електрично ѓезве можам да спремам, друго не. Варев турско до пред некој ден во магацин меѓутоа ме дислоцираа, ми забранија и морам во канцеларија, турското ми е проблем дека морам низ погон да носам ѓезве покрај филџан да мијам, освен мирисот и др. работи ќе привлечат внимание.@бристол ако имаш опцика да вариш кафе, (рингла) онда ништо подобро од мокапот. Земи едно за 3-4 порции (целодневна доза) и комбинирај со млеко во капсули - помрсно е, кога ќе се врзе со кафето нема да те фаќаат тегоби во стомак, плус нема потреба од фрижидер. Една капсула - една доза. На коњ си.
Е сеа кое кафе ќе го зимаш за мока пот, тоа е посебна тематика за разглабање. Али прво кажи ми дали си у состојба термички да обработуваш кафе (на рингла, не со ел. џевиња и чајници).
Чаре ти е онда само термос. Го куваш дома кафето, фрцкаш у термос и тераш. Сеа ги видов овие у скаут и мене ми фаќаат око. Не би се разбацувал со пари нешто, но у живот што сум научил е да не штедам на добро мока-пот џезве, добро кафе, добро пиво и добар термос.Единствено на електрично ѓезве можам да спремам, друго не. Варев турско до пред некој ден во магацин меѓутоа ме дислоцираа, ми забранија и морам во канцеларија, турското ми е проблем дека морам низ погон да носам ѓезве покрај филџан да мијам, освен мирисот и др. работи ќе привлечат внимание.
Предлог добро мока-пот ѓезве? И добро кафе за спремање, затоа што освен турско и ладен нес со млеко не знам др. да спремам од кафе.Чаре ти е онда само термос. Го куваш дома кафето, фрцкаш у термос и тераш. Сеа ги видов овие у скаут и мене ми фаќаат око. Не би се разбацувал со пари нешто, но у живот што сум научил е да не штедам на добро мока-пот џезве, добро кафе, добро пиво и добар термос.
Инстантот само raw ако го земаш го има ефектот на кафе. Оние тортине 2/3 во едно се евтин барут. Или Нескафе или јакобс кронат голд. Монархот е малце подобар но отскокнува многу по цена од кронат голд.
Предлог добро мока-пот ѓезве? И добро кафе за спремање, затоа што освен турско и ладен нес со млеко не знам др. да спремам од кафе.
Bialetti ти е супер комерцијално мока пот џезве и топло ти препорачувам такво да земеш. Ако разгледуваш, глеј да има гумица меѓу горното и долното ситце, да не бидат метал со метал поврзани. Има евтини фалшови кои се продаваат за 200-400 денари, без таква гумица се.Предлог добро мока-пот ѓезве? И добро кафе за спремање, затоа што освен турско и ладен нес со млеко не знам др. да спремам од кафе.
Je. Откако италијаните им испокупија цел монопол на кафепроизводителство на австријците + отворија свои, остана само Јулиус Меинл. Во било кое кафуле во странство кога идам, гледам прво дали овие ги служат. Малку поопори се на вкус од Лаваца/Хаузбранд ама на крај ја има таа слатка џичка во последната голтка еспресо. Инаку само ова го пијам без шеќер.Прегледај го приврзокот 419385
Momentalno probuvam od ovaa kompanija, dosta dobri mislam Avstriska da e.
Напротив, млекото не го прави благ, туку само го потскрива тој горчлив или како што го викам јас отровен вкус што го има несот, јас на пр. вака го спремам несот: лажичка нес, го потопувам со топла не зовриена вода и ставам капсула млеко како тие што ми ги препорачаа некаде погоре, не се баш исти ама доаѓаат во такво пакување, истите ги има во Жито, а јас овие што ги користам се со др. боја (некоја си темно црвена, вишнова или накај кафена боја). Толку, матење строго со лажичка, никако со др.А како си го спремате инстант кафето?
Јас само еспресо и турско пијам. Нес кафето не можам да си го погодам, а и некако имам одбивност према млекото во нескафе и во било какво кафе воопшто. Не сакам благи кафиња.