jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.453
- Поени од реакции
- 27.247
ДЕНЕС и СЕГА е геноцидот на Православното население во Сирија и Египет. Хамас беше во Сирија и ги чистеше Језидите, Асирците и Ерменците таму. Од друга страна, Хамас во Палестина е избран од Палестинскиот народ и има третман како што имаа третман на Косово учесниците во Диво Насеље. Хамас се херои во Палестина, не само затоа што убивале Евреи во Израел, туку и дека убивале каури во Сирија. Во Сирија, Хамас сечеа глави на христијани , земаа деца и жени за сексуални робови, мачеа и злоставуваа Христијани и пак се на пиедесталот на Палестинскиот народ. Тоа во историјата е ДЕНЕС и СЕГА и тоа ми е важно, секое убиство на православни Христијани за мене е важно и неможам таа страна што го извршува и згора на тоа нивните цивили преќутно одобруваат такви злосторства да ми е мила и да ја бранам. Од историјата ми е важно дека во секоја прилика Палестинците (или најточно Арапите што живеат во Палестина) учествувале во геноцид на православно население, значи има патерн. Све друго (како на пример војната 1948 ) ми е одговор на тие што се повикуваат селективно на историјата.Aма ти велам дека не се читаме: Конкретно за Левант зборував, едно 10 пати нагласив. И најпосле небитно е дали биле или не биле мнозинство (Семитите таму), битното е дека Палестинците се старолевантско население. Потврдено со генетски испитувања.
И не се читаме, односно ме игнорираш кога ти велам дека остај во минатото туку ДЕНЕС и СЕГА, Израел и Евреите се алатка на САД кои заедно со Израел се алатка на олигархијата која ги владее. Тие се тие кои ни го организираат напливот на црнци, песочни црнци (Арапи), и Азијати, повеќето од сите нив муслимани... И ти од мене чекаш тоа да го игнорирам за да се фокусирам на убивањето Ерменци од пред еден век?
Па ако се фокусирам на тоа, тогаш ќе се фокусирам на инжинерот (Турците) а не на алатката (наведените соработници од Курдите и како што велиш Палестинците).
Само што јас не гледам потреба од тунелска визија за тоа кој ги убивал Ерменците (и Коптите, итн), кога ДЕНЕС и СЕГА топтан во Европа ни ја убиваат културата и државите. Затоа то велам, дај фоксирај се на ДЕНЕС и СЕГА, остај надмудрувања и ситни препукувања.
И не ми одговори што си толку тесно насочен (дури и со тунелска визија) на запазување на интересите на Израел?
Значи не ги ни спомнувам масакрите врз Христијанско население во Либан, за кои сеуште има живи сведоци.
Последно уредено: