Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.009
Поени од реакции
6.118
Kак'в б'лгарин си, че се срамуваш от собствената си мајка?
Ти не се срамуваш, исто мислиш и со каракачанов и со пуно и со вучиќ и со мицотакис.
За сите соседни народи си комуњарска карикатура.
Автоматски споено мислење:

Кога еден Љупчо Георгиевски го гласавме да ни биде премиер и лидер на етничките Македонци во Вардарска Македонија,логично е да сме Бугари .
Второ,гласавме пак за Заев .
Не направи Славо-Македонци и курот негов Ковачевски не зегна со бугарскиот предлог, фактички сме Бугарски Славо-Македонци.

Сега Албанците ебат Бугарски Славо-Македонци. 2024 година

О-Р-Д-А
Ех па ти, времето кога беше Љубчо гласан не беше болен, сега лаже за некаков михајловизам, во тоа време ако се спомнеше ванчо ќе беа дигнати на клоци, ама си подлажува војводата, политичар е курва.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Ти не се срамуваш, исто мислиш и со каракачанов и со пуно и со вучиќ и со мицотакис.
За сите соседни народи си комуњарска карикатура.
Ако те споредуваат со благонадежно татарче, чест е да си комуњар. Или карикатура. И двете се подобри.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.009
Поени од реакции
6.118
Ако те споредуваат со благонадежно татарче, чест е да си комуњар. Или карикатура. И двете се подобри.
Ти брат ништо не знаеш од историја нити своите претци, срамота е својот идентитет да тие комунистички, фашистички или некој друг тоталитарен политички режим, ти се декларираш за македонец по род и нација така? епа чествувај, учи и читај за нашите претци па сам дојди до заклучок за твојот и идентитетот на твоите претходници, не дозволувај да бидеш манипулиран од ликови како љубчо и партии. Јас никаде не сум кажал дека сум против асномците или дека они не се дел од мојот идентитет, но се многу мал дел од тоа што е македонија и македонскиот народ и нација. И самите да се живи денес би ти кажале дека стоеле на рамениците на великани.

Јас па незнам зошто ти објаснувам, вакви како тебе југоносталгици, лазо тито лазо тито на прсти се бројат.

Последно уредено:

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Ти брат ништо не знаеш од историја нити своите претци, срамота е својот идентитет да тие комунистички, фашистички или некој друг тоталитарен политички режим, ти се декларираш за македонец по род и нација така? епа чествувај, учи и читај за нашите претци па сам дојди до заклучок за твојот и идентитетот на твоите претходници, не дозволувај да бидеш манипулиран од ликови како љубчо и партии. Јас никаде не сум кажал дека сум против асномците или дека они не се дел од мојот идентитет, но се многу мал дел од тоа што е македонија и македонскиот народ и нација. И самите да се живи денес би ти кажале дека стоеле на рамениците на великани.
Дај некоја книга препорачај да прочитам. Можда и ја ќе се разбудам еден ден како блгарин :icon_lol:

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.009
Поени од реакции
6.118
Дај некоја книга препорачај да прочитам. Можда и ја ќе се разбудам еден ден како блгарин :icon_lol:
Со ова покажуваш колку не разбираш од историјата и не можеш да раздвоиш пропаганда од вистина, што да препорачам јас не верувам дека ти си седнал за македонските работи од мисирков да си прочитал не па нешто друго.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Јас па незнам зошто ти објаснувам, вакви како тебе југоносталгици, лазо тито лазо тито на прсти се бројат.
Со ова покажуваш колку не разбираш од историјата и не можеш да раздвоиш пропаганда од вистина, што да препорачам јас не верувам дека ти си седнал за македонските работи од мисирков да си прочитал не па нешто друго.
Абе татарче низаедно, моите предци колку што пропателе и од твоите хора и од титовци и лазовци, да те фатам тебе и едно србоманче и да ви ставам сол на рани година дена пак нема да биде задоволена космичката правда.
Поштеди ме и ти и вториве од национални освестувања. Кажувањата на моите предци ми се доволно да знам кој сум, што сум и кои ми се душмани.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.009
Поени од реакции
6.118
Јас мислам дека ти си бугарски трол, ако се земе во предвид дека вакви како тебе во македонија се многу малку, да сметаш дека јас сум бугарин тешко, оти ако сметаш дека јас сум бугарин тогаш што си ти?
Те прочитав, не си ти никаков комуњар, бугарско ботче си.
Или заблуден македонец пандан на мирослав грчев.
Ова второво помалку, на бугарче ми мирисаш.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.136
Поени од реакции
25.670
Прегледај го приврзокот 418992
Не сум и ставил такви имиња, Џеват и Рустем се викаат, доста се модерни.

По каурска фаца од таа на Арсим јас не можам да замислувам.
Џеват ме асоцира на еден истоимен рапер којшто носеше каиш на панталони на кој пишуваше Џеват, ако зумираш на сликата ќе го видиш.

1717286836253.png

А Рустем ме асоцира на рустем мустафа ака реми учкар и криминалец близок соработник со братот на бившиот премиер рамуш харадинај односно даут харадинај звани маличи кој патем нема лева рака. Гледаш Африм знам многу повеќе за шиптaрите од што ти мислиш дека знам.

Куќата е убава, ама сепак поубава ми е онаа на азем која јас лично специјално за тебе ја сликав во Колари и ти ја пратив еднаш ако ти текнува.

1717287308640.png

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.365
Поени од реакции
30.768
Ех па ти, времето кога беше Љубчо гласан не беше болен, сега лаже за некаков михајловизам, во тоа време ако се спомнеше ванчо ќе беа дигнати на клоци, ама си подлажува војводата, политичар е курва.
Приказни од мали деца за мали деца.
Автоматски споено мислење:

Кои факти ни гарантираат дека под друга сила отколку под нато би прошле подобро? Мукла.
Србија.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.351
Поени од реакции
84.560
Ај јас ќе ти одговорам пошто многу си натажен, а порано често сум навивал за аутсајдери :)

Кога ќе е новата Јалта?
Следната Јалта (прес) конференција ќе биде после крајот на следниот светски меч, пошто нели после натпревар се прави (прес) конференција

Како сте сигурн дека Балканот под таа нова Јалта би сменил дрес?
Нормално е да смениш дрес после светски меч пошто нормално ќе смрдиш на пот од утакмицата и уште повеќе ќе те рачунаат за аутсајдер (ауслендер) ако не смениш

Кои факти ни гарантираат дека под друга сила отколку под нато би прошле подобро?
Секогаш подобро е да бидеш со фаворитот наместо со аутсајдерот (ауслендерот),
се дешаваат и изненадувања ама кој сака да се коцка подобро да си појде до кладилница

Се надевам си задоволен со одговориве, ако имаш уште некое прашање слободно прашај си :)
Одговорено му е све, а и ти не си му одговорил ништо.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.351
Поени од реакции
84.560

Член од
23 април 2024
Мислења
287
Поени од реакции
732
Се осеќале понижени :pos:

Ние Македонците како се осеќавме во 2016 и 2020 кога влада состави партија која не доби најголем број на гласови кај Македонците.Ќе трчкаат од една амбасада до друга ама кога ќе видат дека немаат поддршка од надвор ќе престанат да лаат.Добро што го прекршија тој си мајски договор самите оти беше дефакто федерализација и бинационализација

Kajgana Shop

На врв Bottom