Европска Унија

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Сеедно како било „скроено“ прашањето, волјата на мнозинството е јасно изразена.
А тоа е? Дека ги боли таквото дали ќе смениме име или не? Барем по резултатот тоа се гледа, мнозинството не гласаа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.145
Буквално никој не го боли кур за ЕУ више, надвор од интернет сркл-џркањето на членовите на невладини.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.742
Поени од реакции
35.670
Мислењето и ставот на мнозинството се јасни. За тоа е свесен секој што ќе направи обичен разговор со обични луѓе, на повеќето секако ни е јасно дека позади реалноста од ропството под УЧК сатрапи стојат САД и нивните ЕУ вазали.
Автоматски споено мислење:

УЧК паразитите се на македонски грб благодарение на САД и ЕУ вазалите, инаку со нив ќе беше раскрстено уште во 2001-ва... Ама ова е одамна зборено и зборено, ад носиум заморно е веќе.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Мислењето и ставот на мнозинството се јасни. За тоа е свесен секој што ќе направи обичен разговор со обични луѓе, на повеќето секако ни е јасно дека позади реалноста од ропството под УЧК сатрапи стојат САД и нивните ЕУ вазали.
Автоматски споено мислење:

УЧК паразитите се на македонски грб благодарение на САД и ЕУ вазалите, инаку со нив ќе беше раскрстено уште во 2001-ва... Ама ова е одамна зборено и зборено, ад носиум заморно е веќе.
Ова заклучоциве се по моделот на референдумите во новите руски републики у Украина?
Абе знам, да не беа еу и запад, не само што ќе ја решевме у 2001 со шипците, и Егеј и Пирин ќе ги вратевме.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.742
Поени од реакции
35.670
Па очигледно не знаеш. Во спротивно ќе знаеше дека во 2001-ва на добиена војна САД/ЕУ не натераа да потпишеме капитулација, пардон, рамковен договор со УЧК.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Па очигледно не знаеш. Во спротивно ќе знаеше дека во 2001-ва на добиена војна САД/ЕУ не натераа да потпишеме капитулација, пардон, рамковен договор со УЧК.
Чаре? До кај е путлер, ќе не ослободи ли конечно веќе?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.742
Поени од реакции
35.670
Не е само Путлер во игра, тука е и Ши. Доволно е да се деси некако да ги тргнат америте одовде, што впрочем они секако сакаат да го направат (како некоја терциерна или помалку важна цел за нив).

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.145
Ова заклучоциве се по моделот на референдумите во новите руски републики у Украина?
Абе знам, да не беа еу и запад, не само што ќе ја решевме у 2001 со шипците, и Егеј и Пирин ќе ги вратевме.
Не. Излези од гзот на Цивил и Метморфозис и сврти се околу тебе. Не мора до кинески и руски медиуми да идеш.

Инаку, Америка рече, буквално: - Ако не се тепате против Албанците со истото оружје со кое они ве тепаат, ене го кај е Авиано.

Чаре? До кај е путлер, ќе не ослободи ли конечно веќе?
Сосема безмозочно прашање (слично како - А камо Јалта?), преку кое се гледа дека одговори не те интересираат и дека односот кон тебе е пригоден, достоен за твоето ниво.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Не. Излези од гзот на Цивил и Метморфозис и сврти се околу тебе. Не мора до кинески и руски медиуми да идеш.

Инаку, Америка рече, буквално: - Ако не се тепате против Албанците со истото оружје со кое они ве тепаат, ене го кај е Авиано.

Сосема безмозочно прашање (слично како - А камо Јалта?), преку кое се гледа дека одговори не те интересираат и дека односот кон тебе е пригоден, достоен за твоето ниво.
Од кај цивил еве излегов, одма ми се смени расположението, не сум веќе за еу. А метаморфозис требаше да ги гуглам да видам шо е тоа. Некако многу паника за толку мали анонимуси креваш. Како и да е, ете имало некое фајде од дискусијата со тебе, научив нешто ново.

Дај таа буквалната изјава кај што нато директно ни се заканил со бомбардирање.

Ме интересираат одговори, само никој ги нема. Се е нафрлано селективно избрани информации без нешо конкретно. Глупо е да тврдиш еве русија само што не завладеала со Балканот а да не знаеш од прилика коа ќе се деси тоа чудо. Исто еве готова е еу, муабет што го слушам 15 години. Исто со нато.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.145
Од кај цивил еве излегов, одма ми се смени расположението, не сум веќе за еу. А метаморфозис требаше да ги гуглам да видам шо е тоа. Некако многу паника за толку мали анонимуси креваш. Како и да е, ете имало некое фајде од дискусијата со тебе, научив нешто ново.

Дај таа буквалната изјава кај што нато директно ни се заканил со бомбардирање.

Ме интересираат одговори, само никој ги нема. Се е нафрлано селективно избрани информации без нешо конкретно. Глупо е да тврдиш еве русија само што не завладеала со Балканот а да не знаеш од прилика коа ќе се деси тоа чудо. Исто еве готова е еу, муабет што го слушам 15 години. Исто со нато.
Даден е линк од Wikileaks за изјавата низ темиве (околу притисокот за амнестија на воените злосторства) и како и изјавата на наш генерал околу заканите со Авиано.
Никој не вика дека Русија завладеала, викаме дека јавниот наратив кај народот кон евроинтеграциите е сменет.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Даден е линк од Wikileaks за изјавата низ темиве (околу притисокот за амнестија на воените злосторства) и како и изјавата на наш генерал околу заканите со Авиано.
Никој не вика дека Русија завладеала, викаме дека јавниот наратив кај народот кон евроинтеграциите е сменет.
Добро де ја малце скокнав неколку чекори. Сеуште сме во фазата на билдање негативен сентимент кон еу. Педери, африканци, сатанисти, нацисти, ги бранат членките не нас …
Ама пак ме занима, сигурно има некој план, некоја временска проекција, коа ќе почне да гази тука на балканот руска и кинеска чизма? Еве твое мислење дај. 20 години? 5? 150? Не биди скромен и срамежлив, на толку знаење сигурно имаш некоја бројка у глава.

П.с. Дај линкот од викилис и од генералот наш … otherwise never happened

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.145
Ама пак ме занима, сигурно има некој план, некоја временска проекција, коа ќе почне да гази тука на балканот руска и кинеска чизма? Еве твое мислење дај. 20 години? 5? 150? Не биди скромен и срамежлив, на толку знаење сигурно имаш некоја бројка у глава.
Не ме занима тоа. Битно ми е што тргна натаму работата. Доста беше од овоа.

П.с. Дај линкот од викилис и од генералот наш … otherwise never happened
секако дека не се десило

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Не ме занима тоа. Битно ми е што тргна натаму работата. Доста беше од овоа.

секако дека не се десило
Ех не те занима. Ти едвај чекаш некој сојуз со браќата северни, повторно да бидеш главен тука, да добиеш уште малце земја на сметка на нас.

Како мало дете се однесуваш. 100 пати ти кажав дај ми некој линк и ја да видам, како на добиена војна не терале на капитулација а претходно како ни се заканувале со бомбардирање ако не сме нежни.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.145
- Сакам датум, сакам линкови, сакам состанок ....

Сите си сакаме по нешто. Еве ја сакам комшиката испод да престане да пржи лепчиња на тераса. И ти си имаш право да си сакаш ова или она.

Проблемот е само во тоа што си мислиш дека овде сме должни твоите желби да ги исполнуваме.

- Ако не ми дадете датум у кој официјално е објавено дека Русија е боља од Западот, тогаш вашиот анти-еу наратив е бесмислен.

Со таа логика ни на улица, ни пред кооперација да идеш, а не па тука.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.742
Поени од реакции
35.670
дај ми некој линк и ја да видам, како на добиена војна не терале на капитулација а претходно како ни се заканувале со бомбардирање ако не сме нежни.
Колку години имаш, и каде живееш? Тинејџер од друга држава, друга планета? Сакаш линкови од историја која не е напишана од победникот? Треба ли „линкови“ и дека небото е сино (кога не е облачно), и дека водата е мокра? Кажи, ќе се обидеме да учиниме.

Kajgana Shop

На врв Bottom