Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Не знам како некој можел да види патриотизам и кај го гледал тој патриотизам кај ДПсНЕ!

Дојдовме во позиција кога лесно можеме да смениме политичка гарнитура но не и политика (само се менуваат инсталациите но политиката останува иста).

Има доволно време еден огромен дел од оние што излегоа на последниве избори на наредните и овие да ги испратат на буниште.
Првиот тест ќе биде на локалните наредната година.
Како успеваш да бидеш оптимист, алал да ти е. Кој ќе гласа за друга партија освен дпне или би да апстинира? владе?
И двете партии имаат по 250-300 илјади испрани мозоци, корисни будали кои пре би да се распадне државата отколку да не гласаат или гласаат за друга партија.
Тешко уште долго и овој севернистан да го задржиме. Рамковните си тераат нивна агенда и ќе си се отцепат. Тоа што ќе остане ќе се подели на два три дела и толку ќе биде од нас.
Не е возможно е по ниедна теорија толку мала држава опкружена со душмани од сите страни и толку многу прост народ на долг рок да опстане.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Не знам како некој можел да види патриотизам и кај го гледал тој патриотизам кај ДПсНЕ!
Во изборната кампања цело време говореа за некаква програма од 1000 и плус ветувања.
Во тие ветувања НИКАДЕ немаше спомнато дека нема да прават исто што и сдсСС туку дека ќе градат кокошарници, демек кокошарниците биле од егзистенцијална природа за ОПСТАНОК на македонската држава. (инаку опстанокот е првиот и врвен национален интерес)
Никаде никогаш не спомнаа дека размислуваат да сторат нешто во поглед на велепредавствата на претходната инсталација, само критикуваа но не рекоа дека нешто ќе сменат...

Тоа што мнозинството кое го даде својот глас за нив, самите си креираа и веруваа во нешто што никогаш не беше ветено од ДПсНЕ не е проблем на ДПсНЕ туку на недоволно информирани... уште на 25.04 го изнесов својот став и разочарување од тоа што во Македонија сеуште нема доволна критична маса која би направила сериозна смена на политичката нооменклатура и генерално политиката
(
оваа Силјановска за само 2 седмици направи повеќе зло за Македонските национални интереси отколку претходната стока за еден месец, од пријателска Србија успеа да направи непријатели, за такво нешто треба да бидеш или луд или недораснат а во случајов можно е и двете...
Претседателот има надлежности во надворешната политика според највисокиот нормативен акт
Требаше само да го повика амбасадорот при ОН на консултации и ќе беше доволно
Ако и тоа не го направи барем требаше да се обрати преку медиуми и да каже дека е неспособна
Та дава изјава дека лентата била кратка :yid::yid::yid:
Можеби е добар професор ама политичар е НУЛА!
)
Дојдовме во позиција кога лесно можеме да смениме политичка гарнитура но не и политика (само се менуваат инсталациите но политиката останува иста).

Има доволно време еден огромен дел од оние што излегоа на последниве избори на наредните и овие да ги испратат на буниште.
Првиот тест ќе биде на локалните наредната година.
И овие патриоти не се патриоти дајте нови патриоти. Идеме од ново....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Како успеваш да бидеш оптимист, алал да ти е. Кој ќе гласа за друга партија освен дпне или би да апстинира? владе?
И двете партии имаат по 250-300 илјади испрани мозоци, корисни будали кои пре би да се распадне државата отколку да не гласаат или гласаат за друга партија.
Тешко уште долго и овој севернистан да го задржиме. Рамковните си тераат нивна агенда и ќе си се отцепат. Тоа што ќе остане ќе се подели на два три дела и толку ќе биде од нас.
Не е возможно е по ниедна теорија толку мала држава опкружена со душмани од сите страни и толку многу прост народ на долг рок да опстане.
Cekaj cekaj, ti se smetas za nesto bistar, a drugite kao prosti?
Druze ti si be definicija za glup. Ziv primer.
Ako nekoj ne znae kako pisuva glup lik, tebe za primer treba da te posocat.
Ne deka random levicar deli nesto posebno od tebe, ali kako za primer si sosem ok.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Cekaj cekaj, ti se smetas za nesto bistar, a drugite kao prosti?
Druze ti si be definicija za glup. Ziv primer.
Ako nekoj ne znae kako pisuva glup lik, tebe za primer treba da te posocat.
Ne deka random levicar deli nesto posebno od tebe, ali kako za primer si sosem ok.
Остај ме ти мене, мисли за себе. Сеа за сеа има за цицање, туку коа ќе ја распаднете државата што ќе праиш? Тогаш моеш од куров да цицнеш пошо сигурно освен за веење знамиња на митинг за никој друг курац не си квалификуван и способен.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Остај ме ти мене, мисли за себе. Сеа за сеа има за цицање, туку коа ќе ја распаднете државата што ќе праиш? Тогаш моеш од куров да цицнеш пошо сигурно освен за веење знамиња на митинг за никој друг курац не си квалификуван и способен.
Osekjam deka za brzo ke voskresnis so nov profil. Premnogu gluposti iznatreska i so ovoj, za prethodniot nejkam ni da pomislam so gluposti imas kaceno.
Ali ko te tolerira administracijata, koj sum jas da te sudam.
Imas zaprimeteno deka site blagonadezni levicari, poranesni sarenokurtonci se so taze profili?
Vaka ne ti e malce cudno zosto e toa taka, ne si se zaprasal ?
Aj dali sam ke se setis ili premnogu glup si duri i za toa.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.486
Поени од реакции
13.693
Ај доста ја труеш темата северџан еден. Твоите изгубија. Помири се или извади си членска од вмро и не замарај.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Osekjam deka za brzo ke voskresnis so nov profil. Premnogu gluposti iznatreska i so ovoj, za prethodniot nejkam ni da pomislam so gluposti imas kaceno.
Ali ko te tolerira administracijata, koj sum jas da te sudam.
Imas zaprimeteno deka site blagonadezni levicari, poranesni sarenokurtonci se so taze profili?
Vaka ne ti e malce cudno zosto e toa taka, ne si se zaprasal ?
Aj dali sam ke se setis ili premnogu glup si duri i za toa.
Шо знам, ваљда не издржуваат долго да дискутираат со ликови кои имаат помала интелигенција од варен компир, налик тебе. А ти ограничен, живеејќи во мал свет, мислиш цело време е ист човек во прашање и само мења јузери.
Автоматски споено мислење:

Ај доста ја труеш темата северџан еден. Твоите изгубија. Помири се или извади си членска од вмро и не замарај.
Еве уште неосеверџган се јави. Тоа е матрицата, извади си книшка.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Шо знам, ваљда не издржуваат долго да дискутираат со ликови кои имаат помала интелигенција од варен компир, налик тебе. А ти ограничен, живеејќи во мал свет, мислиш цело време е ист човек во прашање и само мења јузери
Da da , do toa e.
Ali ok, najdi mi eden saren kurton, pardon levicar ko tebe so juzer ne ponov od ajde 2018.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Се правда овој, претседавачот на собранието заклетвата прво му ја прочитал на албански, па на македонски, затоа морал и тој така. Немал анимозитет кон македонскиот јазик. :icon_lol:

Гаши: Не можам да имам анимозитет кон македонскиот јазик
Новиот претседател на Собранието Африм Гаши, во врска со забелешките дека заклетвата ја кажа прво на албански јазик, во интервјуто на Телма рече дека не сака да се вовлечеме во дневна политика со „такви мали работи“. Тој вели дека нема анимозитет кон македонскиот јазик.

-Јас немам проблем со македонскиот јазик, јас го учам и го зборувам македонскиот јазик истовремено со албанскиот јазик од моите први години, јас сум израснат во средина со македонски, така што не памтам кога сум почнал да зборувам македонски што значи дека не можам да имам анимозитет кон македонскиот јазик.

Конститутивната седница беше подготвена од службите на собранието кои се исклучително професионални, имавме претседавач и да беше прочитана заклетвата првпат на македонски ќе ја прочитав на македонски, да беше на албански ќе ја прочитав на албански. Мислам дека е тоа технички дел и дека е важно што се прочита и на македонски и тука треба да се апсолвира тоа прашање затоа што нема никаква суштина – рече Гаши.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.150
Поени од реакции
5.363
Се правда овој, претседавачот на собранието заклетвата прво му ја прочитал на албански, па на македонски, затоа морал и тој така. Немал анимозитет кон македонскиот јазик. :icon_lol:

Гаши: Не можам да имам анимозитет кон македонскиот јазик
Кај да е‘, зоти Гашими и ќе пропее на македонски јазик...мислам на химната, нормално.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Da da , do toa e.
Ali ok, najdi mi eden saren kurton, pardon levicar ko tebe so juzer ne ponov od ajde 2018.
Џабе ќе барам, сигурно нема. Ги имаше ти владе фатено на кондиција, психички паднале. Ретко кој со сеуште живи мозочни клетки би останал подолго на форумов коа има староседелци како тебе. Ја нема ни колку претходните да издржам, за скоро ќе ме снема.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Џабе ќе барам, сигурно нема. Ги имаше ти владе фатено на кондиција, психички паднале. Ретко кој со сеуште живи мозочни клетки би останал подолго на форумов коа има староседелци како тебе. Ја нема ни колку претходните да издржам, за скоро ќе ме снема.
Cul te gospod, pa so noviot profil gledaj da ne bidis tolku glup. Deli im malce od bazata levicarska, eden barem da ima dve zdravi mozocni kletki, ne vaka site inteligencija na nivo na elka :(

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.568
IMO, ВМРО ќе го смени уставот за Албанците (за Бугарите не знам, ваљда и за нив), ама ќе биде невообичаен wording, кој ќе овозможи пошироки толкувања. Нема да биде баш така еклатантно експлицитен.
Ќе видиме како ќе биде.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Cul te gospod, pa so noviot profil gledaj da ne bidis tolku glup. Deli im malce od bazata levicarska, eden barem da ima dve zdravi mozocni kletki, ne vaka site inteligencija na nivo na elka :(
Да тоа во право си. Општо познат факт е дека политичкиот спекар од лево кон десно всушност корелира со нивото на интелигенција, земајќи ја левата страна како нулта интелигенција.
Туку кои и да го работат форумов, секоја им чест. Ја да морам да читам ликови како тебе што како папагали повтараат 2-3 реченици, веројатно за скоро би се убил. Ама онака, хард кор, глава би бркнал у кофа со киселина.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Зајкова го напушта бродот што потона, ЛДП ќе делувале независно. ДУИ плаче зошто не ги седнуваат во владин скут, па сега ќе се жалеле кај странците и ќе плачеле појако употребувајќи демократски методи.

Љубовна приказна со прилично тажен крај. :(

Зајкова: ЛДП во парламентот ќе дејствува независно
Претседателката на ЛДП, Моника Зајкова, изјави дека ЛДП во парламентот ќе дејствува независно. Таа истакна дека Коалицијата го задржува односот на опозициска партија во Собраннието и дека очекува сите партии да останат конзистентни во своите ставови.

– Ние во изминатиот парламентарен состав бевме двајца пратеници, претходно, нашите претходници исто така беа двајца, тоа значи дека ЛДП дејствува независно од сите останати политики, но, согласно своите програмски правци и политики во Собранието.

„Европскиот фронт“ со меморандум ќе ги известува странците за нарушениот легитимитет!
Досега, ниту Ахмети, ниту Бектеши, ниту друг функционер на ДУИ не соопштил кои се тие чекори кои се најавува дека ќе бидат презентирана неделава. Како што велат високи партиски извори, ДУИ не разгледува опции кои подразбираат деструктивно однесување, туку разгледува исклучиво демократски методи на идно делување. Во таа насока, се разработува стратегија и тактика како ќе делуваат пратениците во Собранието, но и градоначалниците, советниците и другите функционери на фронтот.

Исто така, се размислува како да се сензибилизира и меѓународната заедница за, според ДУИ, нарушениот легитумитет од страна на идните партнери во власта. Според информации на „Фокус“, еден од идните потези на ДУИ ќе биде да изготви меморандум, со кој ќе ја извести меѓународната заедница дека со влезот на ВЛЕН во Владата се нарушува легитимитетот на Албанците и „помалите“ етнички заедници. Овој меморандум треба да биде поддржан од функционери, но и од интелектуалци.

Kajgana Shop

На врв Bottom