Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Vide zimi kurov vide.
Ne izlegoja 450 iljadi da odbranat kriminal be torko, za drugo izlegoja. Kako sto izlegoja i sega vo nadez deka ke spasat toa sto moze da se spasi, ali za zal malce zamina vozot za toa blagodarejki na takvite ko tebe, koi imavte samo najdobri nameri, vo podrum bevte, se nesto ne znaevte, ne ste bile vidoviti. Abe glupi i naivni bevte, iskompleksirani do koska, spremni da zrtvuvate nacionalna gordost radi zavist.
I bas me interesira kako ke se boris za poubava tatkovina. Ke mu se silis na Puno na kajgana ili kako ti e planot?
Излезе ти тогаш да ја браниш татковината, жими ташаков. Еве и сеуште ја браниш, со секојдневно плукање по левица, можеби единствена партија што: се бори против северна, против бугари у устав и беше против фингиран попис.
Абе класична штабска печурка си, како да ти кажам. Ептен си очигледен. Втор круг беше преломна точка, си покажавте лицето кои сте патриоти кои партиски паразити. Ти си у вторите.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.536
Поени од реакции
5.267
Гледам Дуи плачат зошто не ги зима Вмро во власт , Бектеши на сител со онаа Цаци се буни, почнаа со закани и најавуваат дека нема да седат во место и така да гледаат неправда :icon_lol:

Кулминацијата ке биде кога ке се гласа во собрание за влада , а спикер знаеме е Гаши и очекувам да се јадат меѓу себе ...

Нема да ме чуди да падне тогаш и некој инцидент во собрание , дуи отворено вика дека они биле победник и морало они да бидат у влада :icon_lol:

Што мислите дали дуи може да направи меѓуетничка криза со инциденти во Мкд т.е дали мирно ке се помират со одење во опозиција ?
Тебе ти изгледа дека плачат но тие всушност бараат спонзори.

Очекувањето Гаши да го брани северџганистан ти е сосема на место, ама дека ќе имаат различни погледи во поглед на поделбата на Македонија од оние на зелените очекувањата ти се несериозни.

Инцидент би имало само до колку зелените необалисти во меѓу време нашле спонзор.

“Меѓуетничка криза“ не се прави без пари. Криза и војна се скапи работи не само што треба пари туку треба многу пари.
(доказот за ова е вицот: педери има пари нема)
Војната во регионот е повеќе од извесна (први отворено за тоа почнаа да пишуваат италијаните). Како тоа ќе се рефлектира во Македонија ... па имајќи на ум дека на власт имаме квислинзи со педигре, а опозицијата ако се исклучи Лефица се докажани квислинзи би рекол не ни се пишува добро.
Зелените балисти не се прашуваат ништо, никогаш не се прашувале, оној што одлучува каде и кога ќе има криза и војна ја има донесено одлуката и ги активира зелени-црвени-жолти-портокалови и какви се не, да изгледа дека таму некаде нешто спонтано се случува и сите веруваат во тоа.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Тебе ти изгледа дека плачат но тие всушност бараат спонзори.

Очекувањето Гаши да го брани северџганистан ти е сосема на место, ама дека ќе имаат различни погледи во поглед на поделбата на Македонија од оние на зелените очекувањата ти се несериозни.

Инцидент би имало само до колку зелените необалисти во меѓу време нашле спонзор.

“Меѓуетничка криза“ не се прави без пари. Криза и војна се скапи работи не само што треба пари туку треба многу пари.
(доказот за ова е вицот: педери има пари нема)
Војната во регионот е повеќе од извесна (први отворено за тоа почнаа да пишуваат италијаните). Како тоа ќе се рефлектира во Македонија ... па имајќи на ум дека на власт имаме квислинзи со педигре, а опозицијата ако се исклучи Лефица се докажани квислинзи би рекол не ни се пишува добро.
Зелените балисти не се прашуваат ништо, никогаш не се прашувале, оној што одлучува каде и кога ќе има криза и војна ја има донесено одлуката и ги активира зелени-црвени-жолти-портокалови и какви се не, да изгледа дека таму некаде нешто спонтано се случува и сите веруваат во тоа.
Џабе гласавме за патриотите :(

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Излезе ти тогаш да ја браниш татковината, жими ташаков. Еве и сеуште ја браниш, со секојдневно плукање по левица, можеби единствена партија што: се бори против северна, против бугари у устав и беше против фингиран попис.
Абе класична штабска печурка си, како да ти кажам. Ептен си очигледен. Втор круг беше преломна точка, си покажавте лицето кои сте патриоти кои партиски паразити. Ти си у вторите.
Za koj vtor krug sega pravime muabet. Za togas ili za sega ?
Levica kazav jas zosto nemozam da ja smislam, oti site ste razocarani sareni kurtoni ko tebe koi imale samo najdobri nameri, ili po nasi kazano glupi ko kur. Ti si ete ziv primer deka si glup ko kur. Zatoa i te prasav dali i posle se pak bi pravel sarena. Odgovorot go dobiv. Site ste sareni kurtoni tamu, od prv do posleden. Ljuge za koi treba postojan nadzor i usmeruvanje oti ako gi ostavis sami nekoja glupost ke napravat. Imbecili.
Levica se borela, ebave kurtonite.
Sega da se vklucev na forumot ako uspeev da napravam razika pomegju random simpatizer na levica i komunjar, tuka da me secis ( na megjunozjeto mislam). Isto sranje ste, samo tie so se popametni od vas. Vie ste bas onaka glupi glupi.
I zatoa si severdjan ako vo slucaj ne ti bese jasno dosega. Oti si glup.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.150
Поени од реакции
5.363
Зашто?...o_O

И од кај ова разочарување, кое го „заприметуем„ кај одредени членови на темава?

Сте имале некои прејаки очекувања од ДПНЕ?...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Зашто?...o_O

Мислевме дека ќе бидат јаки. Јака држава, јак патриотизам.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Зашто?...o_O

Ocigledno imaa.
Ne vide kakva euforija se napravi koga pretsedatelkata kaza Makedonija vo zakletvata. Dodusa si potpisa so severna, ali bitno kaza, i toa se broj.
Sega poleka poleka ke si legnat na brasnoto oti sfakjaat deka za nekoi greski nema popraven, nema vtora sansa.
Uste na ovie trkalata sareni da im se razjasnat nekoi raboti, ali tesko toa. Tie se natprosecno glupi.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Za koj vtor krug sega pravime muabet. Za togas ili za sega ?
Levica kazav jas zosto nemozam da ja smislam, oti site ste razocarani sareni kurtoni ko tebe koi imale samo najdobri nameri, ili po nasi kazano glupi ko kur. Ti si ete ziv primer deka si glup ko kur. Zatoa i te prasav dali i posle se pak bi pravel sarena. Odgovorot go dobiv. Site ste sareni kurtoni tamu, od prv do posleden. Ljuge za koi treba postojan nadzor i usmeruvanje oti ako gi ostavis sami nekoja glupost ke napravat. Imbecili.
Levica se borela, ebave kurtonite.
Sega da se vklucev na forumot ako uspeev da napravam razika pomegju random simpatizer na levica i komunjar, tuka da me secis ( na megjunozjeto mislam). Isto sranje ste, samo tie so se popametni od vas. Vie ste bas onaka glupi glupi.
I zatoa si severdjan ako vo slucaj ne ti bese jasno dosega. Oti si glup.
За сегашниот втор круг зборам, после прв беше јасно дека сдсм е мртва и вмро ќе праи влада. И одма сите копја ги свртевте против левица, да не биде фактор за влада, да не ви ги растури плановите.
Што би рекол твојот лидер, многу си ми нервозен, нема потреба од нервоза. Тоа што некој ти ја плеска вистината дека си вмрон и ништо повеќе или како ја милувам, неосеверџан, не е причина за нервоза и навреди.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
За сегашниот втор круг зборам, после прв беше јасно дека сдсм е мртва и вмро ќе праи влада. И одма сите копја ги свртевте против левица, да не биде фактор за влада, да не ви ги растури плановите.
Што би рекол твојот лидер, многу си ми нервозен, нема потреба од нервоза. Тоа што некој ти ја плеска вистината дека си вмрон и ништо повеќе или како ја милувам, неосеверџан, не е причина за нервоза и навреди.
Za DUI glasav be glup.
Ako izborot mi bese Levica i nevazecko, nemase ni da izlezam. Na bivsi sareni kurtoni, segasni blagonadezni levicari jas glas ne davam.
Da imavte gram mozok nemase ni da pravite sarena, ali posto nemate, izborot e jasen.
Ti si ziv primer kolku ste glupi. Site da se soberite vklucitelno i toj nekapeniot, pak nema da soberite koeficient na inteligencija kolku eden random
Screenshot_20240531-183019_Chrome.jpg

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
@мкд владе Ти си типична причина што образовани и добро ситуирани луѓе се селат од државата. Џабе му е се на човек кога гласот исто му вреди колку обичен вмрон што се продал за вработување у некоја зона. Навредливо е да се дише ист воздух со некој што на постер дома го чува паторот и мастурбира на него.
Абе несреќо, ти ли некој ќе навредуваш за ментални способности? Да си бил интелектуалец немало да се венчаш за партија.
Верувам дека пре би гласал за дуи отколку за било која македонска партија освен вмро. Доека има вакви како тебе, нема да има зима за партијата. Битно е добро да и оди на дпне, Македонија кој ја ебе.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
@мкд владе Ти си типична причина што образовани и добро ситуирани луѓе се селат од државата. Џабе му е се на човек кога гласот исто му вреди колку обичен вмрон што се продал за вработување у некоја зона. Навредливо е да се дише ист воздух со некој што на постер дома го чува паторот и мастурбира на него.
Абе несреќо, ти ли некој ќе навредуваш за ментални способности? Да си бил интелектуалец немало да се венчаш за партија.
Верувам дека пре би гласал за дуи отколку за било која македонска партија освен вмро. Доека има вакви како тебе, нема да има зима за партијата. Битно е добро да и оди на дпне, Македонија кој ја ебе.
Ok, zaklucivme deka si glup, natprosecno glup.
Isto srekja e so se istrebi takva intelektualna velicina ko random sharen kurton, pa sega ne mozes nekoja pogolema steta da napravis( ne deka ne napravivte dovolno, kako velat kako toa sto eden glup saren kurton moze da ja zaseri, 100 pametni ne mozat da ja popravat) posto na koj ke frlas kurtoni tamu. Vaka ke djafkas po socijalni mrezi i tolku.
Da ne recam aj glup i bezopasen si. Daj boze site da se istrebite, ebave kurtonite severdjanski. Kako stetni bubacki ste, nikakva korist nema od vas.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
И кои се попатриоти? вмро или Левица?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.536
Поени од реакции
5.267
Не знам како некој можел да види патриотизам и кај го гледал тој патриотизам кај ДПсНЕ!
Во изборната кампања цело време говореа за некаква програма од 1000 и плус ветувања.
Во тие ветувања НИКАДЕ немаше спомнато дека нема да прават исто што и сдсСС туку дека ќе градат кокошарници, демек кокошарниците биле од егзистенцијална природа за ОПСТАНОК на македонската држава. (инаку опстанокот е првиот и врвен национален интерес)
Никаде никогаш не спомнаа дека размислуваат да сторат нешто во поглед на велепредавствата на претходната инсталација, само критикуваа но не рекоа дека нешто ќе сменат...

Тоа што мнозинството кое го даде својот глас за нив, самите си креираа и веруваа во нешто што никогаш не беше ветено од ДПсНЕ не е проблем на ДПсНЕ туку на недоволно информирани... уште на 25.04 го изнесов својот став и разочарување од тоа што во Македонија сеуште нема доволна критична маса која би направила сериозна смена на политичката нооменклатура и генерално политиката
(
оваа Силјановска за само 2 седмици направи повеќе зло за Македонските национални интереси отколку претходната стока за еден месец, од пријателска Србија успеа да направи непријатели, за такво нешто треба да бидеш или луд или недораснат а во случајов можно е и двете...
Претседателот има надлежности во надворешната политика според највисокиот нормативен акт
Требаше само да го повика амбасадорот при ОН на консултации и ќе беше доволно
Ако и тоа не го направи барем требаше да се обрати преку медиуми и да каже дека е неспособна
Та дава изјава дека лентата била кратка :yid::yid::yid:
Можеби е добар професор ама политичар е НУЛА!
)
Дојдовме во позиција кога лесно можеме да смениме политичка гарнитура но не и политика (само се менуваат инсталациите но политиката останува иста).

Има доволно време еден огромен дел од оние што излегоа на последниве избори на наредните и овие да ги испратат на буниште.
Првиот тест ќе биде на локалните наредната година.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.907
Поени од реакции
2.943
Незнам онака ми дое, оваа Зајкова би ја лижел на цело тело. Од препона до мишка. Кај ќе рече тамо.
Аман бе, што е толку посебно Зајкова. :)

Член од
5 мај 2024
Мислења
88
Поени од реакции
124
Подобра идеја е да се префрлите на темата “бугарско државјанство”, таму врие а како вистински патриоти шо се борите за државата од форум боље таму да ургирате.
Со внесување на бугарите во уставот, целиот труд на темава ќе ви падне у вода

Kajgana Shop

На врв Bottom