- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 4.621
- Поени од реакции
- 5.325
Искрено не сум прочитал упатството ама со баш кога ќе се вратам од одмор ќе погледнам и следно перење ќе пробам според упатството да биде па ќе споделам.Spored upatstvoto za koncentratot 30-100ml so 1l voda za masinsko rasprskuvanje. Za racno rasprskuvanje 10-30ml na 1l voda //grubo zemav sredna vrednost 20ml.//.
Vprocem grubata matematika i zatoa e ,,gruba,, no vo sekoj slucaj 1/2 koncentrat koga bi mi bila potrebna za ,,dobro perenje,, t.e. grubo neka bide 300 denari po perenje ne bi mi se isplatelo, toa za mene e ,,visoka cifra,, so ogled deka cesto ja ,,banjam,,.
Probaj spored ,,upatstvoto,, pa spodeli iskustvo dali si zadovolen od kvalitetot na perenje, vnimavaj so ,,silniot koncentrat,, da ne predizvikas ,,iritacija,, na lakot so tek na vreme //sum slusnal neubavi iskustva od dolgotrajna upotreba na ,,presilen,, shampon t.e. pena//.
Navistina ,,sum zagrean,, za da zapocnam da upotrebuvam ,,sopstvena,, aktivna pena pri perenje vo samousluznie avtoperalni, po primerot od @Lester Freamon koj mi dade fantasticen predlog.
Bidejki ,,ne frlam pari,, sekako prvo kje go dovrsam shamponot koj go imam //primenuvajki go segasniot ,,moj metod,,//, na 1/2 od prilika mi e flashata, potoa bi preminal kon aktivna pena.
како што пишав јас на мој компресор со распрскувач на самиот компресор ставав само пена со надеж дека вода иде од вапот
ама како и лестер и јас сум во куќа не одам во перални
За мајката на девојка ми имавме купено карчер усисивач што работи и со вода, најелитниот модел на карчер.Инаку, прашање до сите, дали имате користено ваков вид на машина (сте купиле или сте користеле само) и доколку да, од кој производител сте задоволни?
Hochdruck dampf Auto waschmaschine Kopf reinigung Auto Innen decke spezielle Kopf reinigung Sofa Sitze leicht zu tragen - AliExpress 1420
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comde.aliexpress.com
Сакам да купам повеќефункционална машина со која ќе може да ја чистам внатрешноста на колата.
Жената го користи веќе неколку години ОК де пере теписи и гарнитурата дома не ја пере колата ама она е задоволна.
Е за кола не сум пробал ама и мене ме интересира
Лошо складирани гумите па некоја ти е крива, пола предница ја сменив дур живеев у МКД од нагаѓање што може да биде и да не ми се скинеше гума у возење па да ги сменам сите веројатно уште еден тон пари ќе фрлев за џабеОткако ги сменив зимските гуми со летни, ми се јави "тресење" на брзина од 70, па до 100-110км. Најпрво мислев дека е до балансирањето, повторно беа балансирани гумите, но тресењето пак остана. Гумите се здрави, возени се две сезони.
Некој да има идеја?