Абе остави ги комуњарите, еве јас ти кажувам, убедив уште двајца другари да се вратиме сите со кола, океј дечките имаа секако одмор тогаш ама не гласале никогаш, као да тендер ми давале ги убедував да гласаат за дпмне, се со цел да го имаме тој посакуван 61 ете се дојде до бројка од 59, а со знам дури и до над 61 и што се случува?
Кога ќе се сфати во таа партија дека вмро и македонскиот народ е пред се и над се, народот докажа дека си ја сака државата повеќе пати и на секој начин искажа каква држава сака, не си играјте курташак зошто дојдено е нож до коска.
Сериозен си за ова ?
Не дека ти се мешам во твоето слободно време, слободно оди каде сакаш и прави што сакаш, но да се враќаш во Македонија за да гласаш за некој кој нема никакви допирни точки со ВМРО - со историското ВМРО, се разбира - и со македонскиот народ, е крајно несериозно.
Пвеводбениците си го отсвирија своето во 2018 и 2019 година со нивното молчење и тука заврши нивната приказна. Да веруваш дека се помалото зло е наивен и забележително глупав начин на размислување, без навреда, секако дека коментарот не се однесува конкретно на тебе, туку општо на сите кои размислуваат така.
Не им должиш извинување на другарите, верувај ми, без разлика дали и како си успеал да ги убедиш, тие своеволно одлучиле да гласаат така како што гласале.
Но колку и да (не) те бивало за историја во основно и во средно, сепак мораш да ја знаеш поновата историја на Македонија дури и ако не живееш во неа.
А поновата историја на Македонија говори дека пвеводбениците и плавите жолтици се прочитани како селски буквари и Македонија со нив ќе има иднина кристално иста каква што би имале Евреите во Германија со Нацистичката Партија на Германија и Адолф Хитлер на власт.
Со разликата што пвеводбениците и плавите жолтици не се нацистите, туку овие првите се националистите на Елард фон Олденбург Јанушау, а овие вторите се центристите на Лудвиг Каас - и едните и другите заслужни за доаѓањето на Хитлер и нацистите на власт во Германија во 1933 година.
Споредбата секако дека држи вода бидејќи денес пвеводбениците коалицираат со рециклирани рамковнисти, а плавите жолтици коалицираат со амнестирани терористи, им помагаат и на едните и на другите да дојдат на власт на штета на македонскиот народ, а ниту малку не жалат за своите постапки.