Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.753
Поени од реакции
39.666
Не знам зашто не им дадат една коска за глодање и ги макнат скурца, колку да се рече дека се власт. Што е со битниве позиции што им ги дале? (n)

На крај краева и да е нож до коска да морало да биде шипурка спикер на собрание, мораше ли оној што ја пееше албанската химна на говорница?

Бог да чува. Имаат 4 години да покажат дека заслужуваат втора шанса, ако не бетер од сдс ќе завршат. А како почнале...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.739
Поени од реакции
5.670
Штама на темата нешто, никој не се буни.
Не дека е штама, туку генерално луѓето не сакаат да бидат на иста линија со ботовите на комуњарите, јас незнам како преку ноќ комуњарите станаа патриоти мразичи на шошони, а како вчера да беше кога се љубеа по кабинети, физиотерапевт груби ги местеше во кичмата.
Автоматски споено мислење:

Пеел. Голема работа.
Предходниот спикер беше командант на УЧК и убиваше Македонци.
А истиот претходно беше министер за одбрана.
абе види сега, тоа командат на учк и другиот пејач на странска химна е доказ за нивната државотворност, само уште хасан приштина и џемо хаса да ги закачиме во собранието.
Порано имаше портрети на Делчев и Карев.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.942
Поени од реакции
12.342
Не знам зашто не им дадат една коска за глодање и ги макнат скурца, колку да се рече дека се власт. Што е со битниве позиции што им ги дале? (n)

На крај краева и да е нож до коска да морало да биде шипурка спикер на собрание, мораше ли оној што ја пееше албанската химна на говорница?

Бог да чува. Имаат 4 години да покажат дека заслужуваат втора шанса, ако не бетер од сдс ќе завршат. А како почнале...
Не заслужиле ниту 4 (ЧЕТИРИ) секунди да бидат на власт, но сепак и тоа е повеќе отколку што заслужуваат плавите жолтици, кои не заслужуваат ниту 4 (ЧЕТИРИ) стотиники од секунда да бидат на власт.

Како и да е, секое зло за добро е, останува да видиме колку сериозни ќе бидат амнестираните терористи во нивните закани, како некои кои не си дозволуваат ниту да го сонуваат, а не па да го спомнат зборот опозиција.

Подобро да се тепаат Адолф Хитлер и Ернст Рем отколку Хитлер да ги тепа Евреите.

Велешкиот даскал нека си ги смири блискоисточните страсти и нека се фокусира на посилно и подлабоко подбуцнување во Парламент доколку сака да биде погласен во јавноста и подалеку слушнат.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Не дека е штама, туку генерално луѓето не сакаат да бидат на иста линија со ботовите на комуњарите, јас незнам како преку ноќ комуњарите станаа патриоти мразичи на шошони, а како вчера да беше кога се љубеа по кабинети, физиотерапевт груби ги местеше во кичмата.
Абе остави ги комуњарите, еве јас ти кажувам, убедив уште двајца другари да се вратиме сите со кола, океј дечките имаа секако одмор тогаш но јас се вратив буквално за 2 дена , дечките не гласале никогаш, као да тендер ми давале ги убедував да гласаат за дпмне, се со цел да го имаме тој посакуван 61 ете се дојде до бројка од 59, а со знам дури и до над 61 и што се случува?
Кога ќе се сфати во таа партија дека вмро и македонскиот народ е пред се и над се, народот докажа дека си ја сака државата повеќе пати и на секој начин искажа каква држава сака, не си играјте курташак зошто дојдено е нож до коска.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.739
Поени од реакции
5.670

абе брат мислиш дека овој пејачов е случајно избран, се е по сценарио, уште сценаристот сака емоциите и омразата да се на ниво.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.263
Абе остави ги комуњарите, еве јас ти кажувам, убедив уште двајца другари да се вратиме сите со кола, океј дечките имаа секако одмор тогаш но јас се вратив буквално за 2 дена , дечките не гласале никогаш, као да тендер ми давале ги убедував да гласаат за дпмне, се со цел да го имаме тој посакуван 61 ете се дојде до бројка од 59, а со знам дури и до над 61 и што се случува?
Кога ќе се сфати во таа партија дека вмро и македонскиот народ е пред се и над се, народот докажа дека си ја сака државата повеќе пати и на секој начин искажа каква држава сака, не си играјте курташак зошто дојдено е нож до коска.
Kaj ti dojde tebe noz do koska ziti se, vo Germanija ?

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.663
Поени од реакции
5.368
Не него, сам треба да се прашам за што одев доле на два дена и губев слободни денови да гласам за да имаме 60 пратеници. Сигурно не за третиот човек во државата да ми се вика Гаши ама времето ќе си покаже.
Прашај се. Најклет шиптаp е од сите четворица.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.739
Поени од реакции
5.670
Па и да дојде нож до коска и ескалација сигурно ќе биде подобро од оваа ситуација. Битно е да знаеме што сакаме но имаме многу непријатели.
Федерализации, кантонизации, албански општини нека заборават.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Прашај се. Најклет шиптаp е од сите четворица.
Не може ниеден шиптaр и било кој друг да е на тоа место и на ниедно место од главните 3 позиции во државата освен ако не е докажан во борбата за македонската кауза. А таков немало никогаш.
Автоматски споено мислење:

Oti glupi? So ti dojde tebe noz do koska tamu kako i na eden kup tuka so se pritresvat. Kako vas vi vlijae toa na kvalitetot na zivot tamu ?
И да ти напишам реферат џабе ќе биде, за таквите како тебе никогаш не иде ножот до коска, лесно е.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.942
Поени од реакции
12.342
Абе остави ги комуњарите, еве јас ти кажувам, убедив уште двајца другари да се вратиме сите со кола, океј дечките имаа секако одмор тогаш ама не гласале никогаш, као да тендер ми давале ги убедував да гласаат за дпмне, се со цел да го имаме тој посакуван 61 ете се дојде до бројка од 59, а со знам дури и до над 61 и што се случува?
Сериозен си за ова ?

Не дека ти се мешам во твоето слободно време, слободно оди каде сакаш и прави што сакаш, но да се враќаш во Македонија за да гласаш за некој кој нема никакви допирни точки со ВМРО - со историското ВМРО, се разбира - и со македонскиот народ, е крајно несериозно.

Пвеводбениците си го отсвирија своето во 2018 и 2019 година со нивното молчење и тука заврши нивната приказна. Да веруваш дека се помалото зло е наивен и забележително глупав начин на размислување, без навреда, секако дека коментарот не се однесува конкретно на тебе, туку општо на сите кои размислуваат така.

Не им должиш извинување на другарите, верувај ми, без разлика дали и како си успеал да ги убедиш, тие своеволно одлучиле да гласаат така како што гласале.

Но колку и да (не) те бивало за историја во основно и во средно, сепак мораш да ја знаеш поновата историја на Македонија дури и ако не живееш во неа.

А поновата историја на Македонија говори дека пвеводбениците и плавите жолтици се прочитани како селски буквари и Македонија со нив ќе има иднина кристално иста каква што би имале Евреите во Германија со Нацистичката Партија на Германија и Адолф Хитлер на власт.

Со разликата што пвеводбениците и плавите жолтици не се нацистите, туку овие првите се националистите на Елард фон Олденбург Јанушау, а овие вторите се центристите на Лудвиг Каас - и едните и другите заслужни за доаѓањето на Хитлер и нацистите на власт во Германија во 1933 година.

Споредбата секако дека држи вода бидејќи денес пвеводбениците коалицираат со рециклирани рамковнисти, а плавите жолтици коалицираат со амнестирани терористи, им помагаат и на едните и на другите да дојдат на власт на штета на македонскиот народ, а ниту малку не жалат за своите постапки.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Сериозен си за ова ?

Не дека ти се мешам во твоето слободно време, слободно оди каде сакаш и прави што сакаш, но да се враќаш во Македонија за да гласаш за некој кој нема никакви допирни точки со ВМРО - со историското ВМРО, се разбира - и со македонскиот народ, е крајно несериозно.

Пвеводбениците си го отсвирија своето во 2018 и 2019 година со нивното молчење и тука заврши нивната приказна. Да веруваш дека се помалото зло е наивен и забележително глупав начин на размислување, без навреда, секако дека коментарот не се однесува конкретно на тебе, туку општо на сите кои размислуваат така.

Не им должиш извинување на другарите, верувај ми, без разлика дали и како си успеал да ги убедиш, тие своеволно одлучиле да гласаат така како што гласале.

Но колку и да (не) те бивало за историја во основно и во средно, сепак мораш да ја знаеш поновата историја на Македонија дури и ако не живееш во неа.

А поновата историја на Македонија говори дека пвеводбениците и плавите жолтици се прочитани како селски буквари и Македонија со нив ќе има иднина кристално иста каква што би имале Евреите во Германија со Нацистичката Партија на Германија и Адолф Хитлер на власт.

Со разликата што пвеводбениците и плавите жолтици не се нацистите, туку овие првите се националистите на Елард фон Олденбург Јанушау, а овие вторите се центристите на Лудвиг Каас - и едните и другите заслужни за доаѓањето на Хитлер и нацистите на власт во Германија во 1933 година.
Мојот пример е личен за мене, спомнат е низ дискусијата, зошто и сам видов колку Македонци од тука се вратија доле баш тогаш и сите дадоа глас за дпмне баш поради истата причина. Не навлегувам натаму, јасно е одамна што е и како е но опцијата беше таа, барем овој пат.

Kajgana Shop

На врв Bottom