Boom Shaka Lakka
Silence!! .. I kill you!
- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 10.931
- Поени од реакции
- 8.810
па за Де Роси сум 100% сигурен дека нема шанси да го продадата зошто мислиш дека доколку интер , јувентус и милан не запнат сериозно по овие играчи истиве нема да ја напуштат рома ?
додека Аквилани е исто така на ниво како Де Роси во тоа што е роден во Рим и многу пати има изјавено дека сака да остане во Рома, само што сега медиумите дигаат мелку врева околу потпишувањето со неговиот нов договор со Рома ама се ќе се среди за брзо време
Мексес има повеќе пати изјавено дека му е убаво во Рим на прашање за трансфер во Милан и притоа кажал дека нема намера да си оди
што ти значи тоа да запнат? не се тие ман. сити па да понудат ненормална понуда која тешко се одбива, што мислиш ти јуве не пробаа ова лето да го купат Аквилани? мислам дека имаа понуда од 15-20мил. + јакинта која беше експресно одбиена, Реал понуди 50мил за Де Роси и Аквилани и исто беше одбиена
Рома до сега продаде играчи кои не сакаа да останат во клубот како на пример: ќиву(кој кажа дека сака да оди во нова средина) истото важи и за мансини, ти ги дадов примерите бидејќи се посвежи, а не бидејќи се играчи кои отидоа во интер(не се лути):smir:
Рома до сега нема продадено играч кој не сакал да си оди од тимот(односно за добра понуда)
не е работата да платиш милионски суми за странски играч, јас повеќе би сакал да направиш тим од најдоброто од својата земја во случајот италија, јас на пример во мојот клуб за кој навивам би било подобро да го земеа Џ.Роси отколку Баптиста или Аквафреска(ако не е сеуште во сопственост на интер) отколку Менез:smir:Факт е дека се помалку странски играчи доаѓаат во Италија по фамозното Калчополи или како и да се викаше. Првин треба да се средат сите внатрешни работи во Сериа А и Италијанската Фудбалска Федерација, да се сведат на минимум сите скандали и кога ке почне фер да се игра во Италија е тек тогаш ке доаѓаат од другите лиги да играат во некој клуб во Италија. Се надевам дека ке се среди што побргу зашто не е добро да нема ниту 1 клуб од Сериа А во четврт-финалето во ЛШ и само 1 клуб во Куп на УЕФА.