Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.707
Промена на батерија на ајфон 12 мини шо пари е и дали може да се направи за кратко време (второво е доста битно зашто многу кратко ќе сум у Скопје)
Podobro da si napravish tamo kade shto ce odish!
Vo skopje nema da najdish nishto poarno od Aliexpress Baterija so rok na traenje od 2-3 meseci.
Inache za zamena pola saat e dovolno.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.631
Поени од реакции
5.352
Podobro da si napravish tamo kade shto ce odish!
Vo skopje nema da najdish nishto poarno od Aliexpress Baterija so rok na traenje od 2-3 meseci.
Inache za zamena pola saat e dovolno.
Па во Скопје ќе одам, таму кај што сум осим официјален сервис на Епл што другото ми е некој сомнителни тезги и сакам да ги избегнам. Искрено во овиџијален сервис немам прашано колку ќе е ама ќе видам деновиве низ град.

Може е 30 мин работа ама не и за мене, не се разбирам у тоа и не сакам да се ставам во ситуација да треба да купам сега нов телефон само за да го користам како навигација на мотор

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.707
Па во Скопје ќе одам, таму кај што сум осим официјален сервис на Епл што другото ми е некој сомнителни тезги и сакам да ги избегнам. Искрено во овиџијален сервис немам прашано колку ќе е ама ќе видам деновиве низ град.

Може е 30 мин работа ама не и за мене, не се разбирам у тоа и не сакам да се ставам во ситуација да треба да купам сега нов телефон само за да го користам како навигација на мотор
30 min za vo Service mislev :D
Ako ima Apple togash samo kaj niv menuvaj,
Ili ako ti davaat samo baterija kupi i nosi ja kaj nekoj maalski majstor da ti ja zashtrafi.

rps

Член од
20 март 2024
Мислења
9
Поени од реакции
4

Официјален сервис на Apple ти е последно место за одење ако сакаш сервис. Инаку тука за тој модел цената е околу 2000 со tag flex. Се мења цел конектор на батеријата и се програмира ако сакаш да ја прикажува како genuine дел. Рутинска поправка е, околу 30-40 мин. Квалитетни се батериите, ОЕМ.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.530
Друштво ај ако може помош.

После многу години си го извадив сони 1-от од штек, последно што се сеќавам мислам е дека читачот/ласерот му зезаше. Дали има некој кој работи со овие уреди сеуште?

Станува збор за следнава верзија.

image_2024-06-03_115314289.png

Член од
3 мај 2015
Мислења
213
Поени од реакции
181
Здраво на сите, сакам да ве замолам за совет... Имам проблеми со комшиите и сакам да им направам проблем со интернетот. Од скоро имам проблеми со здравјето и човечки ги замолив да имаат разбирање, барем после 22.00 часот. Но ништо од тоа. Ќе прикачам тука слики и прашањето ми е дали има начин без да се посомневаат да направам нешто со каблите(пр. да испрскам вода со спреј-шише или друга хемикалија). Доколку нема таков начин, предложете и нешто др. Поздрав до сите

Attachments

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.707
Здраво на сите, сакам да ве замолам за совет... Имам проблеми со комшиите и сакам да им направам проблем со интернетот. Од скоро имам проблеми со здравјето и човечки ги замолив да имаат разбирање, барем после 22.00 часот. Но ништо од тоа. Ќе прикачам тука слики и прашањето ми е дали има начин без да се посомневаат да направам нешто со каблите(пр. да испрскам вода со спреј-шише или друга хемикалија). Доколку нема таков начин, предложете и нешто др. Поздрав до сите
A shto imash da im cepkash?
Mozhish krivichno da odgovarash . Pred se ova ne e forum za kriminalci

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.765
Поени од реакции
20.485
Имам iPhone 13 Pro Max и пред некое време скоро на 90% батерија се исклучи телефонот и никако неможев да го уклучам. Го однесов на сервис и ми кажаа дека било проблемот до Hydra ic и Tigris ic, ги сменаа нив ама на прво палење телефонот одма се ислучвеше и ги прегорвеше двата чипа.
Дали имал некој сличен ваков проблем со кој било друг iPhone модел?

Или дали некој врши откуп на iPhone за делови?

rps

Член од
20 март 2024
Мислења
9
Поени од реакции
4
Имам iPhone 13 Pro Max и пред некое време скоро на 90% батерија се исклучи телефонот и никако неможев да го уклучам. Го однесов на сервис и ми кажаа дека било проблемот до Hydra ic и Tigris ic, ги сменаа нив ама на прво палење телефонот одма се ислучвеше и ги прегорвеше двата чипа.
Дали имал некој сличен ваков проблем со кој било друг iPhone модел?

Или дали некој врши откуп на iPhone за делови?
Мајсторот работел на памет и место да го отстрани спојот, само ги заменил чиповите, затоа прегорува. Не го продавај поради ова, се прави, не е многу комплицирано.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.765
Поени од реакции
20.485
Мајсторот работел на памет и место да го отстрани спојот, само ги заменил чиповите, затоа прегорува. Не го продавај поради ова, се прави, не е многу комплицирано.
Познаваш некој кој би го поправил?

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
542
Поени од реакции
281
Huawei Watch GT2 PRO не работи горното копче. Каде за сервис и кој е официјален за нив?

Член од
16 април 2024
Мислења
5
Поени од реакции
0
Предлог за сервис кој може да направи reball на Huawei? Константиран е проблем на матичната плоча, најверојатно на процесорот, па никој не се нафаќа тука да го поправа. Мора сервисот да прифаќа превоз и плаќање по карго.

Член од
17 ноември 2008
Мислења
344
Поени од реакции
15
Здраво ме интересира дали можи да се отклучи ајфон 12 про макс заклучен на мрежа US T mobile Sprint/MVNO ?

Kajgana Shop

На врв Bottom