Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.293
Поени од реакции
21.366
СДС оди во историјата. Догодина ќе ги изгубат и градоначалниците каде сеуште имаат власт и конечно Левица ќе го преземе левиот спектар.
Додека те имаат тебе, немаат гајле, не одат во историја. :D

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.196
Поени од реакции
14.411
Не знам Антонио со што успева да ги фасцинира сите луѓе во врвот на ДПМНЕ од девеесетите. Од Доста и Љубчо, па Грујо, а еве сега и Мицко.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.497
Поени од реакции
3.621
Тежок дебакл ако навистина овие се новите министри, помала штета ќе направат 1000 балистички ракети отколку овие

Поготово Муцунски дудлач ала Шеќеринска наместо професионалец некој од типот на Ковачки, Милошовски тежок клиентелист до коска одамна требаше да го дистанцираат од раководни позиции а и Николовски не верувам да го биде во МВР

1.jpg

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Не знам Антонио со што успева да ги фасцинира сите луѓе во врвот на ДПМНЕ од девеесетите. Од Доста и Љубчо, па Грујо, а еве сега и Мицко.
kombinacija od kuropushachko iskustvo, znaenje koga da zakjuti i mizi-pikaj mindset

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.398
Поени од реакции
86.814
Министер за одбрана треба да е некој со цврст карактер, што знае да раководи во кризни моменти, што не ебе жива сила, ама не aj kje go stavime Timco Mucunski so elektricniot trotinet, slusalkite na usi, i smutito vo raka i taka kje ja brani republikata

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Министер за одбрана треба да е некој со цврст карактер, што знае да раководи во кризни моменти, што не ебе жива сила, ама не aj kje go stavime Timco Mucunski so elektricniot trotinet, slusalkite na usi, i smutito vo raka i taka kje ja brani republikata
nekoj kako ovoj?

1716213955849.png

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.789
Поени од реакции
8.486
Тежок дебакл ако навистина овие се новите министри, помала штета ќе направат 1000 балистички ракети отколку овие

Поготово Муцунски дудлач ала Шеќеринска наместо професионалец некој од типот на Ковачки, Милошовски тежок клиентелист до коска одамна требаше да го дистанцираат од раководни позиции а и Николовски не верувам да го биде во МВР

Прегледај го приврзокот 417539
Може линк? дека ова е ептен ми изгледа како избегано од реалност да е. Посебно Тимчо и Антонио. А и тоа министерството за спорт, не знам што да кажам , по непотребно министерство не сум слушнал до сега.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.622
Поени од реакции
5.402
Абе ти не се сеќаваш дека он беше во здружението гдом :pos: граѓанско движење за Одбрана на Македонија заедно со Миленко, Мирка, Пандов, министер за одбрана е сосема прикладна функција:lolzz:
Screenshot_4-1.png

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Џабе се буните, тие се кадрите, од партиски шинел подобро не може да се извади. Варијанта е на посензитивни места над партиски луѓе ама за тоа ќе почекаме некои подобри времиња. Тој од тројка за одбрана се токмел ама без нато сертификат тешко.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.789
Поени од реакции
8.486
Со тротинетот ќе мава
Прва моторизирана.

Џабе се буните, тие се кадрите, од партиски шинел подобро не може да се извади. Варијанта е на посензитивни места над партиски луѓе ама за тоа ќе почекаме некои подобри времиња. Тој од тројка за одбрана се токмел ама без нато сертификат тешко.
За одбрана можеа барем Ковачки да го стават, исто така и оној генералот од Знам што им стана пратеник во ИЕ3 ќе беше добар кандидат. Не се зафркавај Тимчо не треба да присмрди до министер воопшто, не па за одбрана. Али братот има врски, челични кабли. Баш сакав да му дадат некое посериозно министерство да види цела Македонија каков неспособен човек е.

Како пратеник нула направи, најлошиот градоначалник е во историја на Аеродром ,а тоа е доста голем успех со оглед какви имало. И сега за награда Министер за Одбрана, ресор со кој што има нула поврзаност.

Сигурен сум дека странците барале он да биде министер за одбрана зошто имаат комплетна контрола врз него. Гарантирам дека ќе биде бетер од Славјанка, се што останало по складишта се ќе испумпа во Украина, а нема да ме чуди да прати и контигент за "тренирање".

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.196
Поени од реакции
14.411

Мислам дека и има некои ограничувања околу тоа војни лица да станат министри, не знам дали е само временско ограничувањето, колку време треба да помине од како веќе не си во АРМ, но и во принцип се избегнува војно лице, полицаец, удбаш, на чело на МВР, МО.

Што е и добро, треба цивилно лице да ги води тие министерства. Не треба безличен лик како Тимчо, кариерен политичар без суштина.

А ова е едно од подобрите министерства за стекнување политички кредит, за некој што знае да ја искористи шансата, што веројатно и ќе ја искористи овој, албициозен лик е. Здравство, финансии, образование, правда, најлесно горат политичари.

За Николовски имам различно мислење од мнозинското. Мислам дека е еден од поспособните политичари во ДПМНЕ и еден од најзаслужните за ваква победа.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637

Прегледај го приврзокот 417539
Освен Тимчо и Милошовски другите се ок горе доле . Не ми е јасно зошто не е Ковачки за одбрана .
Автоматски споено мислење:

Тимчо нели го спремаа за надворешни работи , барем така Васе Ефтов беседеше .

Kajgana Shop

На врв Bottom