- Член од
- 24 април 2024
- Мислења
- 469
- Поени од реакции
- 888
За Левица, со љубов, улица „Енвер Хоџа“.Taka trebase da im ja prekrstat Bihacka ili kako se vika sega. Komunjarska .
A kaj sto im e sedisteto na Levica vo Sharenokurtonska
За Левица, со љубов, улица „Енвер Хоџа“.Taka trebase da im ja prekrstat Bihacka ili kako se vika sega. Komunjarska .
A kaj sto im e sedisteto na Levica vo Sharenokurtonska
Ne ne, sarenokurtonska, za da ne si gi zaboravat korenite.За Левица, со љубов, улица „Енвер Хоџа“.
Тоа што Мицкоски не ги мава од кур е доволен показател каде Левица ќе биде по 4 години.Ne ne, sarenokurtonska, za da ne si gi zaboravat korenite.
Ајде прво да видиме па да коментираме, 4 министерства имаа у влада на СДСМ заедно со ДУИ, сега пак имаат 4, од друга страна претседател на собрание по мое не би требало да им дадат, но во големите политички игри мора да се даде нешто вредно и на Вреди за наредни избори не се повампири ДУИ, а од МВР и претседател на собрание, второво за мене е илјада пати побезболно и пологички, СДСМ од државата направи своевидна конфедерација, па од трите позиции што се "главни" таа е најмалку вредна, а и не влијае во функционирањето на државата толку што се драматизира, е ако им дадат МВР тогаш ДПМНЕ си вршат самоутепајство прв степен.Изгледа точен е муабетов, дури и премногу ги уценувате албанците, малку намалете и они се луѓе. Буквално на колена се клекнати пред мицко.
Прегледај го приврзокот 417179
Da sme zdravi i zivi ali dottogas realnosta za koja povekjeto tuka mi zamerija e taa, momentalniot ustav e na sila, imeto e toa sto e i Pretsedatelkata ne go spomna a go potpisa vo zakletvata. Malce licemerno od nejzina strana, da davas zakletva deka ke go stitis ustavot i zakonite na republikata a uste pri zakletvata gi prekrsi.Тоа што Мицкоски не ги мава од кур е доволен показател каде Левица ќе биде по 4 години.
Мац е со посебни потреби не очекувај да те тагне или цитира.
За името не ти одговорив на цитатот пред 200 дена, со двотретинско мнозинство или референдум ќе биде. Нема поента да постои државава ако е северна
И да се изгласаат уставните измени и во догледен период се влезе во еу во тој меѓу простор треба да се дигне рачна и да се намират сметките, со овие нема ни живот но соживот.^ Ова е ставот на ДУИ и неговите паразити. Повеќето од оние што се интервјуирани се на некоја државна цицка и сега не им е сеедно.
Ја искрено се надевам дека ќе се изнајде некое решение за гласање на измените и да им се затвори муцката и на пролибералните комуњари и на наелектризираниве орки кој демек лаат за ЕУ.
Од ЕУ не делат едно добри 20 години работа.
Додека се затворат поглавјата да се имплементираат закони и права. Додека се издигнеме културно и економски, да се искорени корупција... ехееее.
Што ќе им биде за сето тоа време аргумент?
Pretsedatel na sobranie ti e vtora po vaznost funkcija vo republikata .Ајде прво да видиме па да коментираме, 4 министерства имаа у влада на СДСМ заедно со ДУИ, сега пак имаат 4, од друга страна претседател на собрание по мое не би требало да им дадат, но во големите политички игри мора да се даде нешто вредно и на Вреди за наредни избори не се повампири ДУИ, а од МВР и претседател на собрание, второво за мене е илјада пати побезболно и пологички, СДСМ од државата направи своевидна конфедерација, па од трите позиции што се "главни" таа е најмалку вредна, а и не влијае во функционирањето на државата толку што се драматизира, е ако им дадат МВР тогаш ДПМНЕ си вршат самоутепајство прв степен.
Значи Сител имаат 100% информации готово средена е работата ?Какви филмови си правите , сеа рекоа на Сител дека нема да имаат претседател на собрание. Ќе имаат правда , локална самоуправа , економија и политички систем .
И Телма тоа го извести.Значи Сител имаат 100% информации готово средена е работата ?
Првите соработници на Мицкоски стануваат министри? - 24info.mk
Интензивно течат преговорите за новиот владин состав меѓу ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата ВРЕДИ, брифираат извори од двата политички субјекти. Од информациите што стигнуваат во јавноста, веќе се наѕираат и контурите на новиот владин состав. Како министри од ВМРО-ДПМНЕ се спомнуваат доста блиски...24info.mk
Мене ова ми изгледа како најверодостојна информација до сега.
Надворешни - Дпмне - Тимчо Муцунски
Внатрешни - Дпмне - Александар Николовски
Финансии - Дпмне - Гордана Димитриевска Кочовска
Труд и социјала - Дпмне - Ѓоко Велковски
Земјоделство - Дпмне - Трипуновски
Министерство за информатичко - Дпмне - Стефан Андоновски
Правда - Дпмне - Панче Тошковски
Здравство - Влен - Меџити
Образование - Влен
Култура - Влен
Животна средина - Влен
Собрание - Влен - Снопче/Гаши
Ако поминат вака Дпмне и не е така лошо, сите клучни министерства ако ги задржат
И јас ти замерив, но Претседателката се заколна на Македонија а стави потпис на северна. Тоа не е лицемерие туку порака до соседите. Тоа што истокот и југот се видно вознемирени е само почеток на дипломатските игри.Da sme zdravi i zivi ali dottogas realnosta za koja povekjeto tuka mi zamerija e taa, momentalniot ustav e na sila, imeto e toa sto e i Pretsedatelkata ne go spomna a go potpisa vo zakletvata. Malce licemerno od nejzina strana, da davas zakletva deka ke go stitis ustavot i zakonite na republikata a uste pri zakletvata gi prekrsi.
И до кога така?Затоа што не можеш да игнорираш една четвртина од население и реалната политичка состојба.
Иако не велам дека треба да го дадат местото претседател на Собрание. Секогаш сум сметал дека таа функција треба да дојде од партијата со најмногу пратеници.
Но, значајни позиции мора да земе и Влен (поточно Албанци). Ниту имаме сила, а и потреба, наредните години да ги поминеме во меѓуетнички препукувања (особено кога треба да се решаваат прашања со соседи).
ДПМНЕ уште помалку. Ќе им се повтори нешто слично на 2016 година. Не им треба преголема поларизација. Да сум Мицко, би ги чувал Левица како страшило пред Запад, па и за внатрешна употреба. Еве видите што ќе дојде ако не сме ние, ако попуштаме премногу и изгубиме. ДУИ, Левица, и оваа структура што галами сега околу неспомнатата Северна (да мора да го радикализираат и СДС или било која која партија во тој блок), би ги пуштал да галамат, да изгледаат радикално, а Мицко би бил единствена прифатлива опција за ЕУ, САД и без "нормална" алтернатива внатре или политички значајна сила што би можела било што да направи.