- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.487
- Поени од реакции
- 84.952
небитно, си кажа дека е од Косово, одма у стартSekoja cest na dobriot kaur. A kakva faca imase Ljindrit, kako Albanec , ili kako kaur?
небитно, си кажа дека е од Косово, одма у стартSekoja cest na dobriot kaur. A kakva faca imase Ljindrit, kako Albanec , ili kako kaur?
Битно битно, оти тука можат веднаш да ги препознават и без да кажат од каде се. Епа ај, еве кажа дека е од Косово, сега дали личи на албанец или каур?небитно, си кажа дека е од Косово, одма у старт
небитно како личи, си кажа дека е од Косово. а сепак си доби бесплатна хранаБитно битно, оти тука можат веднаш да ги препознават и без да кажат од каде се. Епа ај, еве кажа дека е од Косово, сега дали личи на албанец или каур?
Каде е тоа тука?Битно битно, оти тука можат веднаш да ги препознават и без да кажат од каде се. Епа ај, еве кажа дека е од Косово, сега дали личи на албанец или каур?
znaesh shto e loshoto, shto cigani da mu doat da pobaraat bez pari hrana kje gi opcue i kje gi izbrka, ama kaurot glup go slusha toj gaden izgovor i akcent i dava bez pari hamburgeriнебитно како личи, си кажа дека е од Косово. а сепак си доби бесплатна храна
како што добива и бесплатно здравство секој Косовар у Илиридава
Може си приметил дека уопште не се занимавам со тривијални работи како изгледот на Албанците, или зашто не јадат свинско Албанците, или жените зашто им се у затвор, или зашто они меѓу себе се викаат Шиптaр а ја не треба така да ги викам...
Два посто не ме занимаат тие ствари и не гледам како занимавањето со тие ствари ќе ми помогне да ги решам проблемите кои ги имам со Албанците.
Ја да сум на место на продавачов нема да му дадам храна ако не давам храна бесплатно на никој. Ако имам таков обичај да давам бесплатно храна на просјаци кога вака ќе побараат, би му дал храна и на овој, без разлика што е од Косово.
Автоматски споено мислење:
Мајка ми е Косовка, може би му дал храна на земљачка база.
Причината за тоа билаВо Македонија ќе ставаат директори кои не зборуваат македонски а во Швајцарија ќе ги тераат и во школските дворови да зборуваат германски. Е таму ни на скелиња не ги качуваат без јазик
![]()
New rule in Aargau school requires non-Swiss students speak German on premises
A school in the Swiss canton of Aargau now requires all students to speak German when on school grounds, after many were found to not understand teachers.www.iamexpat.ch
Исто мора да извадат на евровизија и транџендер шиптаp, не знам дали имаат доволна застапеност во таа група, ако нема ќе мора да се најдат претставници.Причината за тоа била
New rule imposed after local child speaks more Albanian than German
Е пошто не им даваат на албански да зборат и да се образуваат нека не се чудат после кога ќе имаат голема стапка на криминал, педомухамедански радикализам, насилство и дивјаштво.
Едно е на пример да учиш физика (или било што друго) на германски, друго е на албански. На албански ако ја учиш стануваш цивилизиран, паметен, стабилен, смирен. Исто и пошто немаат претставници во локална или централна власт. Кога има шиптaр во власта автоматски стануваат писмени, културни, цивилизирани. Во моментот кога ќе го тргнеш од власт одма се враќаат по старо. Така што Швајцарците се криви затоа што не ги ставаат во власт и не им даваат школи на свој јазик.
Znam be za tebe, ama mnogumina tuka ne mislat kako tebe.небитно како личи, си кажа дека е од Косово. а сепак си доби бесплатна храна
како што добива и бесплатно здравство секој Косовар у Илиридава
Може си приметил дека уопште не се занимавам со тривијални работи како изгледот на Албанците, или зашто не јадат свинско Албанците, или жените зашто им се у затвор, или зашто они меѓу себе се викаат Шиптaр а ја не треба така да ги викам...
Два посто не ме занимаат тие ствари и не гледам како занимавањето со тие ствари ќе ми помогне да ги решам проблемите кои ги имам со Албанците.
Ја да сум на место на продавачов нема да му дадам храна ако не давам храна бесплатно на никој. Ако имам таков обичај да давам бесплатно храна на просјаци кога вака ќе побараат, би му дал храна и на овој, без разлика што е од Косово.
Автоматски споено мислење:
Мајка ми е Косовка, може би му дал храна на земљачка база.
можда, ако е од Гњилане и е СрбинкаBtw nie sme si bile bratucedi, samo majka mi e Kosovare![]()
ama go eba, misleshe shpon si po poteklo u fenomenalnata 7 godishna istorija na albansko kosovoможда, ако е од Гњилане и е Србинка
не мислеше тоаama go eba, misleshe shpon si po poteklo u fenomenalnata 7 godishna istorija na albansko kosovo![]()
Tuka ne sme da ebime nekogo, tuku da razmenime mislenja.ama go eba, misleshe shpon si po poteklo u fenomenalnata 7 godishna istorija na albansko kosovo![]()