Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Ако се навратиме пред Калчополи, кој пеше предмет на напади од медиумите? Јувентус. Значи во тоа време на сите вас кои навивате за Интер тоа ви одговараше и задоволно ги триевте рацете и викавте " Еве полека се одмотува клопчето, го фатија Јувентус како мести." E сега кога истото му се случува на Интер тогаш тоа е медиумска хајка против нив и ај ке му се обраќаме на судот за човекови права. Сетете се што се случуваше пред некоја година и какви притисоци трпеа Јувентус од медиумите. Не сте ни први ни последни. има една поговорка која вели: Луѓето се ќе ти простат освен успехот". Ако вие сте убедени дека вашиот успех е без дамка, тогаш што има да демантирате по прес конференции и да ги напаѓате другите тимови дека вршат хајка против Интер.:toe:
ваква параноја немаше , јувентус ги има тутоспорт и ла стампа на своја страна

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Не можам да коментирам за судењето во Италија, јас само кажувам дека не ми се допаѓа стилот на Зозе, некој одма ќе рече дека дека го мразам заради Челзи и времето во поминато во Англија!
Јас го мразам дека стана тренер во моментот кога беше оштетен Манчестер, а после тоа не покажа почит кон Јунајтед, ниту пак призна дека Манчестер испаднаа од Порто со судиска грешка!
Ферги е голем тренер затоа што признава кога некој судија згрешил за или против Јунајтед, за разлика од Зозе и затоа никогаш нема да го достигне САФ!
А си се запрашал дека можеби не ни сака да го достигне Ферги??? Може на Мурињо не му е предизвик да го достигне Фергусон. Според мене човекот може да изгради и подобра кариера од Ферги, да си биде менаџер со сопствен стил, со сопствен начина на стигање до успехот.

Незнам зошто поголемиот дел од фановиве на форумот пробуваат да го споредат Ферги со Жозе. Мене ми изгледа нелогична споредба. Едниот има 5-6 години фудбалска кариера другиот 30 и правите споредба, само незнам на која основа???

Ферги 22 година е предводник на Јунајтед, може Мурињо има други цели во карерата да ги докаже своите квалитети на друг начин. На Челзи му донесе одма титула, дојде во Интер за да освои Лигата на Шампионите не за да освои Серија А, може ќе ја освои оваа година, следната или пак никад. Ако дошол во Интер за да освои ЛШ и успеал во тоа, може ќе побара друг предизвик, со Атлетико М. да освои Шпански шампинат или нешто друго.

Вие ги гледате работите од аспект на тоа кој има повеќе трофеи. Еве ќе ви дадам прост пример, Шумахер има највеќе титула во Ф1 ама никогаш нема да го достигне нивото на кој е величен Сена.

Па на крај краева има и други стратези кој се на ниво на Ферги. Капело е легенда, каде и да оди носи успех. Арсен Венгер е исто така многу добар менаџер, а кога е во прашање оној прав стратег сите можат да му носат вода на Рафа Бенитез.

Bianconero vero кажи ми еден весник што е во чиста сопственост на Морати односно Интер. Не ми кажувај со тоа дека добар пријател на Морати бил одговорен уредник на Кориере дело спорт, или школкси другар му бил главен во Газето.

Тутоспорт и Ла Стампа и Јуве имаат ист сопственик семејството Ањели. Берлускони ја има Медиасет една од најмоќните телевизии во Италија. А ако некој има докази дека Интер мести натпревари, бујрум нека ги достави до судот нека се покрене судска постапка и нека не казнат ако сме правеле дубари.

Јас кажувам дека судиските грешки не добиваат ист третман кога се направени на натпреварите на Интер и оние на Јуве и Милан

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
А си се запрашал дека можеби не ни сака да го достигне Ферги??? Може на Мурињо не му е предизвик да го достигне Фергусон. Според мене човекот може да изгради и подобра кариера од Ферги, да си биде менаџер со сопствен стил, со сопствен начина на стигање до успехот.

Незнам зошто поголемиот дел од фановиве на форумот пробуваат да го споредат Ферги со Жозе. Мене ми изгледа нелогична споредба. Едниот има 5-6 години фудбалска кариера другиот 30 и правите споредба, само незнам на која основа???

Ферги 22 година е предводник на Јунајтед, може Мурињо има други цели во карерата да ги докаже своите квалитети на друг начин. На Челзи му донесе одма титула, дојде во Интер за да освои Лигата на Шампионите не за да освои Серија А, може ќе ја освои оваа година, следната или пак никад. Ако дошол во Интер за да освои ЛШ и успеал во тоа, може ќе побара друг предизвик, со Атлетико М. да освои Шпански шампинат или нешто друго.

Вие ги гледате работите од аспект на тоа кој има повеќе трофеи. Еве ќе ви дадам прост пример, Шумахер има највеќе титула во Ф1 ама никогаш нема да го достигне нивото на кој е величен Сена.

Па на крај краева има и други стратези кој се на ниво на Ферги. Капело е легенда, каде и да оди носи успех. Арсен Венгер е исто така многу добар менаџер, а кога е во прашање оној прав стратег сите можат да му носат вода на Рафа Бенитез.
И мене ми е нелогична но некои фанови на Интер одма се фаќаат на тоа дека за помалку време имал освоено доста титули, на Ферги му требале повеќе години и слично. Тоа е муабетот.
Ме нервира што кога ќе кажам нешто против Зозе, а сите го знаат мојот став кон него, одма скокаат како да им е љубовница!
Еве може не е за споредба ама ќе го земам Роналдо кој е играч на мојот тим. Детето е јако но не го сакаат многу поради неговото однесување. Јас го почитувам Роналдо но јавно кажувам дека не е цвеќе за мирисање, додека вашите фанови тоа не го признаваат освен тебе и некој пообјективен.
Чекич е добар дечко исто, Syn почнав многу да го почитувам, најобјективен е од Интер фан клуб, ама има некој, не се поднесуваат, затоа и јас и сите од Јунајтед фан клуб(има и кај нас за стрелање) така реагираме.

Спортски поздрав!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Bianconero vero кажи ми еден весник што е во чиста сопственост на Морати односно Интер. Не ми кажувај со тоа дека добар пријател на Морати бил одговорен уредник на Кориере дело спорт, или школкси другар му бил главен во Газето.

Тутоспорт и Ла Стампа и Јуве имаат ист сопственик семејството Ањели. Берлускони ја има Медиасет една од најмоќните телевизии во Италија. А ако некој има докази дека Интер мести натпревари, бујрум нека ги достави до судот нека се покрене судска постапка и нека не казнат ако сме правеле дубари.

Јас кажувам дека судиските грешки не добиваат ист третман кога се направени на натпреварите на Интер и оние на Јуве и Милан
Прва работа, ако се чисти Интер во целава ситуација, воопшто не треба да се замараат со тоа што напишале весниците кои се во сопственост на семејството Ањели.
Втора работа, кога беше исфрлен Јуве во втора лига, кој му пресуди? Гидо Роси, кој што е човек на Морати од Телеком Италија. Значи работата испадна кадија те тужи, кадија ти суди. Па никому ништо. Го преживеавме и тоа и се вративме каде што припаѓаме, додека Интер дига толкава прашина заради неколку натписи по весниците. Муабетот ми е дека целата ситуација можела да помине многу поискулирано да не се појавел Мурињо со својата изјава.

G

Gray Foxx

Гостин

Пеер се убаво, али споредбава е WTF!!!
Ти кажуваш најјак тактичар Бенитез-оној кој од кога е дојден во Ливерпул ја забележа ПРВАТА лигашка победа над Ферги сезонава.......

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Пеер се убаво, али споредбава е WTF!!!
Ти кажуваш најјак тактичар Бенитез-оној кој од кога е дојден во Ливерпул ја забележа ПРВАТА лигашка победа над Ферги сезонава.......
И нема освоено титула со Лузерпул сеуште(а нема ни да освои):helou:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Поголема среќа имаше 99, ама ај. Вие не гледате фудбал уствари, вие читате весници само. Јбг.
А тие весниците може да бидат малку и пристрасни и ете ти пронблем со неедуцирани љубители на фудбалот:toe:

Д

Демијан

Гостин
А тие весниците може да бидат малку и пристрасни и ете ти пронблем со неедуцирани љубители на фудбалот:toe:
Хехехе неедуцирани...Факт е дека Манчестер има мн силен тим,може и најсилен во Европа и оваа и минатата година,ама финалето лани не беше среќно за Манчестер?Пеналите се среќа или нешто друго?

За разликите меѓу Бенитез и Фергусон се огромни.Вториов е 20 години менаџер на Манчестер и има огромни успеси.Ама за тактичка поткованост и знаење во поставување и контрола на играта нема никој како што тоа го има Бенитез...

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Хехехе неедуцирани...Факт е дека Манчестер има мн силен тим,може и најсилен во Европа и оваа и минатата година,ама финалето лани не беше среќно за Манчестер?Пеналите се среќа или нешто друго?

За разликите меѓу Бенитез и Фергусон се огромни.Вториов е 20 години менаџер на Манчестер и има огромни успеси.Ама за тактичка поткованост и знаење во поставување и контрола на играта нема никој како што тоа го има Бенитез...
За финалето имам зборувано зборувано и мака ми е да се повторувам.

За тактичарот Бенитез, кој после седум години успеа да го совлада Ферги и тоа по наш авто гол и кикс на целата одбрана, не знам што друго да речам освен дека не го бива.
То цели седум години да не можеш да поставиш игра против Јунајтед е срамота, така да не се срами со вакви коментари:helou:

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156

Далеку отиде муабетов.Само едно ке ти кажам,Бенитез оваа година нема да освои ништо,а Фергусон е во пол-позиција на сите фронтови и тоа само Премиер и ЛШ игра прв состав тоа другото освои све со младинци и пази Ферги незнае да постави играч.хахаха.Немој молимте не ме смеј.
Иначе да не бидам офтопик ке пишам Милан у наредни 3 кола освојува 9 бода главава ја ставам!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom