Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.222
Поени од реакции
6.269
Гадот бемката кажува што требало сега ВМРО да прави и како да владее и да не навлегува во реваншизам, автократски политики, пишти вришти, околу 40та минута...

Абе со ред маме соросоидно ќе ви ебеме, ти ќе кажуваш ВМРО како да владеело

Ако се сеќаваш онаа курвата Тања Милевска која му е внука од сестра беше дописничка во Брисел за А1 постојано работеше против Македонија а таму соработуваше со оној гркот Какимаркакис.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.275

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Што го спречува сеа да напраи со една македонска партија влада ради мнозинство и да покаже малце муда кон учките: нудам 2 небитни министерства, кој му се сака бујрум у влада, ако не, може и без вас?

Не тролам, искрено прашувам.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.222
Поени од реакции
6.269
Sakas da kazis deka SDSM i DIU site ovie godini nemaa parlamentarno mnozinstvo. Toa vi e poentata ?
Сакам да кажам дека Талат Џафери беше избран со помалку од 61 пратеник па со тоа се што е донесено во собрание од тој момент е нелегално.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.433
Што го спречува сеа да напраи со една македонска партија влада ради мнозинство и да покаже малце муда кон учките: нудам 2 небитни министерства, кој му се сака бујрум у влада, ако не, може и без вас?

Не тролам, искрено прашувам.
ништо не го спречува, ќе му се даде што ќе му се даде, сигурно нема да ја водат државата, уствари не битно колку минстерства ќе им дадат, туку како ќе ги работат, одговорно или не, дали ќе се има контрола на нивната работа или ќе биде безаконие како и сега. Мене лично не ми смета било кој да биде на било која позиција, па макар и премиер и претседател, све доколку се гризи и ги брани нашите интереси, а не како Бугар Османи што таму прави преговори позади наш грб.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.792
Поени од реакции
37.792
Pa so koj ke razgovara be bijonsi ?
...многу е важно дигнитет да се има, Таравари со два месеци Министер за здравство му ја кидна со правдање ,,мижи да те бајам" да биде Градоначалник на Гостивар поголем интерес, пари, ненаситен, не заборавам дека купи или поклон доби за мини пари од ДУИ куќа среде најдобра населба во Скопје, хиена е тој, да не го спомнам од поуздани извори од Холандија ќе сме влегле во ЕУ и ОП исчезнал преку ноќ пратеникот алтернатива ли алијанса ли и власта опстана наместо да има предвремени избори камелеон систем, Гаши влезе со СДСМ во власта за 4 директориски места и Министер за здравство Б.Сали за да ја спаси власта инаку ќе имаше предвремени избори човек превртлив, и тогаш Мицко наивен мислел готово падна влада и се испофали пред викенд, за да му дадат шах мат истиве хиени што им се јавува сега, "глуп јебе збуњеног", еден за сите, сите за никаде, тактика треба со вакви хиени, не како Мицко што на ум то на друм!

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.433
Koi se za tebe radikalni
пример Федерализација, или она што Дуи го прктикуваше "ние одговараме само пред Ахмети", или тотално непочитување на систомот и институциите. Има работи преку кој навистина не може да се помине.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.162
Поени од реакции
6.345
Кој ќе ги трпи сдс во опозиција:(

Kajgana Shop

На врв Bottom