Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Липи: Мурињо покажа непочитување кон своите колеги

Селекторот на Италијанската репрезентација, Марчело Липи е незадоволен од начинот на кој Жозе Мурињо се однесува кон своите колеги
Поранешниот тренер на Јувентс, Липи се вклучи во дискусијата по контроверзната прес-конференција на Жозе Мурињо во пресрет на куп дуелот со Сампдорија.
Португалецот беше незадоволен од медиумите од Италија и нивнита натписи по ремието со Рома од 3-3 на кое Балотели изглуми пенал.
Мурињо тогаш постави прашање зошто не се пишува за Милан и Рома, кои се два одлични клуба а сезоната ќе ја завршат без трофеи, нешто што предизвика лавина од изјави.
“Не сакам да му судам на никого но мислам дека сите треба да зборуваат по смирено, особено Мурињо, кој ја надмина границата.” – рече Липи.
“Никој не се сомнева дека тој е интелегентен човек и одличен менаџер но упати офромно непочитување кој своите колеги и другите клубови за време на прес-конференцијата.”
Липи потоа проговори и за Амаури, тема која е многу актуелна особено откако неговата сопруга доби Италијанско државјанство.
Наскоро и напаѓачот на Јуве ќе треба да стане државјанин на Италија со што ќе може да настапува за Аѕурите, но Липи не сека да шпекулира се додека Амаури не ги добие документите.
“Во моментов тој е играч од Бразил, и јас можам да мислам само на оние од Италија.”
“Доколку стане Италијанец, ќе разговарам со него. Немам сомнение дека тој е одличен фудбалер.”
Што се однесува на Мурињо, човекот многу ми смени мислење, а имав огромна почит кон него, ама со своите изјави претера.
Во врска со Амаури, подобро за него би било да игра за Италија од причина што Бразил не практикува игра со таков тип на играч, додека Италија ја има таа игра. Амаури е сличен играч со Тони со тоа што е подобар дриблер. Мислам дека подобро би се снашол во Италијанската репрезентација.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
како не му е срам ?????

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Извинете вака што ви смета толку Мурињо,зошто ви е трн во око на сите од форумов?????Затоа што е најреален од сите,не лета во облаци,ја кажува вистината??А да беше на пример во Јубе,Билан ке го фалевте како е најдобар и што уште не.Не знам што се врите кај човекот толку,само си ја врши работата и најреален е од сите.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
А да беше во Јуве или Милан, вие ке го фалевте? Дајте малце реално да збориме. Цела Италија ја осудува неговата изјава освен навивачите на Интер и сите се идиоти, само тој е паметниот.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Извинете вака што ви смета толку Мурињо,зошто ви е трн во око на сите од форумов?????Затоа што е најреален од сите,не лета во облаци,ја кажува вистината??А да беше на пример во Јубе,Билан ке го фалевте како е најдобар и што уште не.Не знам што се врите кај човекот толку,само си ја врши работата и најреален е од сите.
Од кај толку реален, да не се знаеш ти лично со него:tapp:
Неговата непочит се гледа, премногу е арогантен и немој да го браниш, во моментов го сакате само навивачите на Интер, а кога ќе замине пак ќе плукате по него, зошто како што сега јаде лајна за Челзи, ќе јаде и за вас:toe:

Чекич

Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
А да беше во Јуве или Милан, вие ке го фалевте? Дајте малце реално да збориме. Цела Италија ја осудува неговата изјава освен навивачите на Интер и сите се идиоти, само тој е паметниот.
Од кај толку реален, да не се знаеш ти лично со него:tapp:
Неговата непочит се гледа, премногу е арогантен и немој да го браниш, во моментов го сакате само навивачите на Интер, а кога ќе замине пак ќе плукате по него, зошто како што сега јаде лајна за Челзи, ќе јаде и за вас:toe:
никогаш не сум плукал по него отсекогаш сум почитувал и во челзи и во порто ... и да чест ми што е тренер на интер не памтам кој тренер вака го бранел интер и играчите.... и да кога тренерски медиокритети како раниери и спалети не го почитуваат него зашто он да ги почитува ? и не видов некој да го демантира проба малдини со некој глупи споредби кој само пато 007 би ги направил и апсолутна никаква врска немаа со тоа што го кажа мурињо. на раниери требаше уште летоска да му дојде памет кога изјави дека не мора да победува за да биде сигурен во себе (алал вера за тренер на фросиноне ама не и за тренер на величина ко што е јуве) дека е нула во споредба со мурињо.
и чомбе мур никогаш директно не го нападна челзи тука управата и роман абрамович. затоа и гледам пароли mourinho simply the best.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
никогаш не сум плукал по него отсекогаш сум почитувал и во челзи и во порто ... и да чест ми што е тренер на интер не памтам кој тренер вака го бранел интер и играчите.... и да кога тренерски медиокритети како раниери и спалети не го почитуваат него зашто он да ги почитува ? и не видов некој да го демантира проба малдини со некој глупи споредби кој само пато 007 би ги направил и апсолутна никаква врска немаа со тоа што го кажа мурињо. на раниери требаше уште летоска да му дојде памет кога изјави дека не мора да победува за да биде сигурен во себе (алал вера за тренер на фросиноне ама не и за тренер на величина ко што е јуве) дека е нула во споредба со мурињо.
и чомбе мур никогаш директно не го нападна челзи тука управата и роман абрамович. затоа и гледам пароли mourinho simply the best.
А кој ги нападнал до сега, талибанците?

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Јас никогаш го немам величено Раниери и немам кажано дека е подобар тренер од Мурињо. Муабетот ми е дека Мурињо е невидено арогантен и за кратко време поминато во Италија успеа да си стекне голем број на непријатели. Истиот случај беше и во Англија. Епа сега дали е проблемот во него или во сите други кои мислат поинаку од него?

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Донекаде и мене не ми се допаѓаат некој постапки на Мурињо, можеби претерува во некои работи, и со некои свои постапки.

Но едно е јасно човекот ја кажува само вистината и го кажува тоа директно. Во интервјуто што ја крена на јавност цела фудбалска јавност на Италија е вистината што владее во фудбалот во последните неколку години. Сите тоа добро го знаат ама сите молчат зошто им одговара така. Е сега кога некој реши да проговори и да ги каже реалните работи одеднаш сите се почуствуваа навредени и почнаа да плачат како мали деца. Тоа е дволичност нешто што кај Мурињо го нема.

Следниот дел малце ќе биде надовор од темата, но не толку пошто е поврзано со судиите. Кажав и во еден мој претходен пост, дека грешки на судиите има на секаде ама само кога ќе се случи на натпревар на Интер тоа е местење. Кажав дека Шпанија и Англија се бетер во поглед на судењето од Италија, ама кај нив не се обрнува толку внимание за тоа и не се крева многу галама.

Реал даде гол од еден метар офсајд, јас невидов никој да каже дека судијата му помогна на Реал и уште милион бла бла бла. Севиља постигна два нерегуларни погодока и пак сите си молчат. А во Италија, некој весници како Тутоспорт кој е под капата на Јуве уште држи предавања за тоа како голот на Балотели не требал да биде признаен.

Чекич

Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
А кој ги нападнал до сега, талибанците?
хммммм кој не .... не верувам дека ги пратиш интер ама идентична ситуација ко лани. разликата е што манчини даде оставка а мурињо застана во одбрана на интер ...

кој ги нападнал ... долга е листата (мурињо му дава крст на дете со посебни потреби , следниот ден напади дека го навредил со тоа што му дал пари, балотели нападнат од сите страни по мечот со рома заради пеналот а предметот на вашите еротски фантазии за глумење треба линч да добие , лани интер интер за седум пенали во цела сезона добија етикета местачи а милан во не помина полусезона имаше исто толку од кои добар дел надвор од 16 метри никому ништо ..... битно 2 дена само анализи за местенките на интер и напади врз балотели а дечкото со едвај 18 години нема карактер да го издржи тоа знаат кај да удрат педерите).
дали мурињо требаше поинаку да пристапи не навлегувам ама резултатот се виде со џенова

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Донекаде и мене не ми се допаѓаат некој постапки на Мурињо, можеби претерува во некои работи, и со некои свои постапки.

Но едно е јасно човекот ја кажува само вистината и го кажува тоа директно. Во интервјуто што ја крена на јавност цела фудбалска јавност на Италија е вистината што владее во фудбалот во последните неколку години. Сите тоа добро го знаат ама сите молчат зошто им одговара така. Е сега кога некој реши да проговори и да ги каже реалните работи одеднаш сите се почуствуваа навредени и почнаа да плачат како мали деца. Тоа е дволичност нешто што кај Мурињо го нема.

Следниот дел малце ќе биде надовор од темата, но не толку пошто е поврзано со судиите. Кажав и во еден мој претходен пост, дека грешки на судиите има на секаде ама само кога ќе се случи на натпревар на Интер тоа е местење. Кажав дека Шпанија и Англија се бетер во поглед на судењето од Италија, ама кај нив не се обрнува толку внимание за тоа и не се крева многу галама.

Реал даде гол од еден метар офсајд, јас невидов никој да каже дека судијата му помогна на Реал и уште милион бла бла бла. Севиља постигна два нерегуларни погодока и пак сите си молчат. А во Италија, некој весници како Тутоспорт кој е под капата на Јуве уште држи предавања за тоа како голот на Балотели не требал да биде признаен.
И јас кажував дека со регуларниот гол што му го поништија на Јунајтед на средбата со Порто сидиите го направија Зозе тренер ама сите си молчат:toe:

хммммм кој не .... не верувам дека ги пратиш интер ама идентична ситуација ко лани. разликата е што манчини даде оставка а мурињо застана во одбрана на интер ...

кој ги нападнал ... долга е листата (мурињо му дава крст на дете со посебни потреби , следниот ден напади дека го навредил со тоа што му дал пари, балотели нападнат од сите страни по мечот со рома заради пеналот а предметот на вашите еротски фантазии за глумење треба линч да добие , лани интер интер за седум пенали во цела сезона добија етикета местачи а милан во не помина полусезона имаше исто толку од кои добар дел надвор од 16 метри никому ништо ..... битно 2 дена само анализи за местенките на интер и напади врз балотели а дечкото со едвај 18 години нема карактер да го издржи тоа знаат кај да удрат педерите).
дали мурињо требаше поинаку да пристапи не навлегувам ама резултатот се виде со џенова
Секој тренер на свој начин си го заштитува тимот, но ти да заштитуваш некого а да знаеш дека тој што го заштитуваш е виновен, тоа не можам да го разберам(ова пример го зедов за балотели што одглуми пенал со Рома):toe:

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
И јас кажував дека со регуларниот гол што му го поништија на Јунајтед на средбата со Порто сидиите го направија Зозе тренер ама сите си молчат:toe:
Може го направиле не викам не. Никој неможе да каже како ќе се одвивала кариерата на Мурињо доколку не добиел некој таков поклон.

Мене ми беше друга поентата. Пред некој ден сите обесуваа како судиите во Италија се најлоши, јас само сакав да кажам дека судиите секаде се исто лоши но само во Италија сите медиуми рипаат како луди кога ќе се случи некоја грешка особено на натпревар на кој игра Интер.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Може го направиле не викам не. Никој неможе да каже како ќе се одвивала кариерата на Мурињо доколку не добиел некој таков поклон.

Мене ми беше друга поентата. Пред некој ден сите обесуваа како судиите во Италија се најлоши, јас само сакав да кажам дека судиите секаде се исто лоши но само во Италија сите медиуми рипаат како луди кога ќе се случи некоја грешка особено на натпревар на кој игра Интер.
Не можам да коментирам за судењето во Италија, јас само кажувам дека не ми се допаѓа стилот на Зозе, некој одма ќе рече дека дека го мразам заради Челзи и времето во поминато во Англија!
Јас го мразам дека стана тренер во моментот кога беше оштетен Манчестер, а после тоа не покажа почит кон Јунајтед, ниту пак призна дека Манчестер испаднаа од Порто со судиска грешка!
Ферги е голем тренер затоа што признава кога некој судија згрешил за или против Јунајтед, за разлика од Зозе и затоа никогаш нема да го достигне САФ!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136

Ако се навратиме пред Калчополи, кој беше предмет на напади од медиумите? Јувентус. Значи во тоа време на сите вас кои навивате за Интер тоа ви одговараше и задоволно ги триевте рацете и викавте " Еве полека се одмотува клопчето, го фатија Јувентус како мести." E сега кога истото му се случува на Интер тогаш тоа е медиумска хајка против нив и ај ке му се обраќаме на судот за човекови права. Сетете се што се случуваше пред некоја година и какви притисоци трпеа Јувентус од медиумите. Не сте ни први ни последни. Има една поговорка која вели: Луѓето се ќе ти простат освен успехот". Ако вие сте убедени дека вашиот успех е без дамка, тогаш што има да демантирате по прес конференции и да ги напаѓате другите тимови дека вршат хајка против Интер.:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom