- Член од
- 12 февруари 2014
- Мислења
- 7.892
- Поени од реакции
- 25.212
Какви факти сакаш, потврда од банка?Единствен од вас што збори со факти е Лестер. Другиве сте ми све утопија. Добра приказна но без никакви факти и реалност.
Какви факти сакаш, потврда од банка?Единствен од вас што збори со факти е Лестер. Другиве сте ми све утопија. Добра приказна но без никакви факти и реалност.
Нејќе он никаква потврда, живее во свој бабл, комфорт зона и сака да „соли памет“ по форуми, зарем не видиш дека на секоја тема „мудрува“.Какви факти сакаш, потврда од банка?
Вие се наоѓате овде во бабл некој шизофреничен. Ја само реалноста ви ја давам и ви го рушам ехо коморичето. Не измислувам нешто. Али ако тоа ве прави среќни, океј.Нејќе он никаква потврда, живее во свој бабл, комфорт зона и сака да „соли памет“ по форуми, зарем не видиш дека на секоја тема „мудрува“.
Се директори се на интернет. Колку такви запознав тогаш. Легенди ауслендерски, јаки причи ми кажуваа што правеле таму.Ова е вистина. Делумно крахот во короната го јадевме и ради разните директори на бмв и ауди што ни дојдоа на вонредни гости, откако изедоа клоци од гигантите тамошни, а заштедите јаки им се испоставија доволни за две недели живеачка.
Не бе петардо, доаѓам овде да се опуштам, да се заебавам, да прочитам генијални луѓе за разлика од тебе. Ти труеш во секоја тема со „експертиза“ а немаш две чисти од реален живот пошто живееш во комфорот на своето детско катче. Ни си оформен човек, ни карактер, ни маж. А се смееш на некој што „вртел“ плескавици како да си аристократија во МК.Вие се наоѓате овде во бабл некој шизофреничен. Ја само реалноста ви ја давам и ви го рушам ехо коморичето. Не измислувам нешто. Али ако тоа ве прави среќни, океј.
Иди флипај бургери и не замарај, оток сте.Не бе петардо, доаѓам овде да се опуштам, да се заебавам, да прочитам генијални луѓе за разлика од тебе. Ти труеш во секоја тема со „експертиза“ а немаш две чисти од реален живот пошто живееш во комфорот на своето детско катче. Ни си оформен човек, ни карактер, ни маж. А се смееш на некој што „вртел“ плескавици како да си аристократија во МК.
?Иди флипај бургери и не замарај, оток сте.
Има огромен дел вакви како тебе, нажалост еден дел од македонштината, коркачи, плашливи, без свое јас да земат калкулиран ризик, да се преселат во нова средина, други луѓе, да видат како другиот свет живее, па нема теорија, попрво во подрум ќе живее ама да е дома. А дома секој втор ден се кара и расправа со фамилија и комшии (општо зборувам, не за тебе)Вие се наоѓате овде во бабл некој шизофреничен. Ја само реалноста ви ја давам и ви го рушам ехо коморичето. Не измислувам нешто. Али ако тоа ве прави среќни, океј.
Автоматски споено мислење:
Се директори се на интернет. Колку такви запознав тогаш. Легенди ауслендерски, јаки причи ми кажуваа што правеле таму.
И 100% да се транспарентни, пак не значи дека ти ќе го имаш истото искуство. Работите се менуваат од ден на ден, секој човек различно се снаоѓа, секој индустрија е различна, секој има различни прагови на ризик, не секој е подготвен да вложува ист труд, секој има различни очекувања.Ева јас те убедувам во нешто? Јас само барам транспарентност од вас. Не само јадење гомна.
Пример јас сум таму живам со жена ми имаме примања. А не, супер е бе брат, мораш да пробаш, еднаш се живее. Такви гомнојадачи доста сум се изнаслушал.
ti si izglea od tie pecalbarite so lazhat za svoite primanja uaaaa pravda za sinot majkin Ron! 100ka za kafe i pravda mnogu li eee?Рон е тргнат од темава
Да можам на раад да си лажамti si izglea od tie pecalbarite so lazhat za svoite primanja uaaaa pravda za sinot majkin Ron! 100ka za kafe i pravda mnogu li eee?
Се е релативно. Ако заработуваш подпросечна плата, немаш заштеда, седиш под кирија и немаш опција да купиш имот во убава населба навистина имаш полош стандард од Македонија. Убаво е да се биде надвор и да се вратиш дома за да видиш што е добро и што е лошо. Дека е најлошо кај нас не е, дека е најдобро во странство не е.Факт е дека има секакви приказни, и на поголемиот дел не им е баш сјајно како што кажуваат, ама верувам дека е им е подобро отколку во МК. Познавам многу што отишле, и сепак им е подобро. Оние што отишле како квалификуван кадар работат во сериозни фирми со супер услови и квалитетен живот.
Оние пак, кои отишле како општи работници без струка, се мачеле првите неколку години, но сега имаат попристоен живот. Тие не дека биле инженери во МК па отишле да работат во Мекдоналдс. Туку во МК биле без факултет, до работа на минималец, па затоа и се иселиле.
Јас ако се селам некогаш, тоа би било Австрија или Швајцарија. Се надевам за некоја година ќе биде.