Честити Царе
БЕТИ
- Член од
- 22 февруари 2024
- Мислења
- 885
- Поени од реакции
- 2.846
Потекло да но мора да се признае,народ се како повисоко ниво на однесување и развој . Мора да се зборува вистинатаБугарија не е народ, татари се.
Потекло да но мора да се признае,народ се како повисоко ниво на однесување и развој . Мора да се зборува вистинатаБугарија не е народ, татари се.
Не се на никакво повисоко ниво и развој. Ја знам. Ја сум Бугарин.Потекло да но мора да се признае,народ се како повисоко ниво на однесување и развој . Мора да се зборува вистината
Јас сум Грк. Фанаријота,мило ми е.Не се на никакво повисоко ниво и развој. Ја знам. Ја сум Бугарин.
небитно што си тиЈас сум Грк. Фанаријота,мило ми е.
Добрите бугари ?Војнава 102.3% ја добиваат другите.
Убаво е вака да признаеш кој си и што си. единствена земја на балканот што русите ја изградиле и не ја преебале се татарите.Не се на никакво повисоко ниво и развој. Ја знам. Ја сум Бугарин.
Tие од другиот сојуз каде се Бугарите. Воспоставена традиција е пораз на воен сојуз каде учествува Бугарија.Добрите бугари ?
истото мислење го имам и јас . Додека нема крајно десничарски партии во Македонија ,ќе нема права политика и политичка енергија во Македонија .Да би ова држава била заснована на темелите на национализмот
Јас го имам од мал то мислење зато шо учев со небањати, и од други раси. Не нè сакаа нас, посебно муслиманите кои викаа каур/и (ѓаур - неверник), оттогаш ми се вроди истата омраза за нив шо ја имаат за нас. Само неколку мина бевме македонци кои се држевме заедно, мејџуто имавме почит од другите етноси зато шо не му попуштавме како поголемиот дел кукавици.истото мислење го имам и јас . Додека нема крајно десничарски партии во Македонија ,ќе нема права политика и политичка енергија во Македонија .
Поверојатно сценарио е дека би немале држава сега. Меѓутоа со оглед на тоа каква ни е држава и иднината, можеби и не е така лошо тоа сценарио.Најголемото зло шо ѝ се има случено на оваа држава е комунизмот/социјализмот. Да би ова држава била заснована на темелите на национализмот за време на Втората Светска војна, денеска би била друга приказната. Камо истите ликови од АСНОМ да застанеле од страната на Германците, наместо СССР. Но ете околностите биле такви. Денеска народов не би имал воопшто проблем ако беше всаден национализмот уште тогаш, немаше да се чита денеска по коментари „македонци сме сите“. Не, џутин со македонец не е исто, татар со македонец не е исто, турчин, грк, германец, французин и т.н. Само северџани никогаш не можеле то да го сфатат то, остана „братство и единство“ само во ова социјалистичко создание.
Сè додека не се всади национализмот и не се истреби секоја трага од комуњарата оваа држава никогаш нема да напредува ниту пак че има некоја геополитка.
Би имале држава ако застанеа правите ликој од страната на Германците за самостојна Македонија, истите тие пример од АСНОМ. Во вид не ги земаме ВМРО, историски е докажано дека 90% биле со Бугарите, то не можи да се негира, можеше да се има македонска држава во зацртаните граници од Чуповски само ако не беа тие за заедница со татарите за Втората Светска војна. Најголемите штетници на МК се ВМРО после то комуњарата, УДБА. Многуте партизани кои беа за цела Македонија и беа националисти беа однесени на голи оток и убиени од страна на Тито и останаа само удбашите кои до ден денеска владеат.Поверојатно сценарио е дека би немале држава сега. Меѓутоа со оглед на тоа каква ни е држава и иднината, можеби и не е така лошо тоа сценарио.
Neso si pomesal, Germancite ja izubija vojnata. Logicno ti e da dobies drzavava ako si u gubitnickata strana?Би имале држава ако застанеа правите ликој од страната на Германците за самостојна Македонија, истите тие пример од АСНОМ. Во вид не ги земаме ВМРО, историски е докажано дека 90% биле со Бугарите, то не можи да се негира, можеше да се има македонска држава во зацртаните граници од Чуповски само ако не беа тие за заедница со татарите за Втората Светска војна. Најголемите штетници на МК се ВМРО после то комуњарата, УДБА. Многуте партизани кои беа за цела Македонија и беа националисти беа однесени на голи оток и убиени од страна на Тито и останаа само удбашите кои до ден денеска владеат.
тука да , немаше да добиеме држава со амин на Западот . Но сепак пак е асално прашањето ? Дали на Македонија и фали радикална десна идеологија и национализам ?Neso si pomesal, Germancite ja izubija vojnata. Logicno ti e da dobies drzavava ako si u gubitnickata strana?