Фан Клуб: Шкендија

A

Ali Pasha

Гостин
17 натпревари Вардар не успеал да ја победи Шкендија, од 14.10.2017. Така беше и овој пат заминаа со три гола, и сигурно сега нивните навивачи ќе треба да ја пеат мазо песната:
„Шкендија сака репете, Вардар пак да ни го ебе
Ајде викај посилно, еби не јако Шкендијо“
Еве една слика на натпреварот со еден млад ултрас пред мене :D
viber_image_2024-03-03_18-29-23-283.jpg :D

Член од
23 август 2020
Мислења
263
Поени од реакции
442
Добар натпревар од наша страна, сепак повнимателни во одбрана треба да бидеме ако сакаме титула. Вебстер свер вчера, публиката :ojeaa:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.312
Поени од реакции
8.303
Od nigde nikade na kraj mozi da bidite sampioni oti se trklata skupi I struga za dzabe igraat nekoj ekipi za skupi ko samite ne mozat da si ja zavrsat rabotata a denes srekno vo 90+

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Член од
23 август 2020
Мислења
263
Поени од реакции
442
Konecno I nie da imame malku srekja, ke bide, ke bide...

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.376
Поени од реакции
325
Koi ekipi igrat za Shkupi?
Tikves igra za Skupi,Skupi im go pusti kupot,za vozvrat Skupi gi tepa Skendija i Struga,a im ja pusti na Skupi ( Slucajno dade gol za 2-1 od 30m Tikves,pa morase nabrzina da vrtat Skupi,posebno golot za 3-2 vo 96 bese zanimliv,ekipa koja bi trebalo da cuva rezultat,prima gol od kontra vo posledna minuta)..Od druga strana Gostivar verovatno ke igra za Skendija,ke vidime v sabota so Struga dali ke uspeat da ostanat neporazeni

Член од
8 август 2013
Мислења
1.241
Поени од реакции
1.819
Tikves igra za Skupi,Skupi im go pusti kupot,za vozvrat Skupi gi tepa Skendija i Struga,a im ja pusti na Skupi ( Slucajno dade gol za 2-1 od 30m Tikves,pa morase nabrzina da vrtat Skupi,posebno golot za 3-2 vo 96 bese zanimliv,ekipa koja bi trebalo da cuva rezultat,prima gol od kontra vo posledna minuta)..Od druga strana Gostivar verovatno ke igra za Skendija,ke vidime v sabota so Struga dali ke uspeat da ostanat neporazeni
Izgleda nikoj za nikogo e igra, sekoj samo za sebe igra, osven FFM koja igra za Struga.
Ne znam dali si igral nekogash futbal i shto znaesh da pustish ili namestish utakmica, Da pushteshe Shkupi na kupot ili Tikvesh na prvesntvo toa trebashe da se sluci vo tekot na natprevarot, ne so penali ili pak na 94 minuta, da mu ostavish na srekata. 3 tiot gol na Tikvesh ne e kontra, tuku moment koj mozhe da mu se sluci na sekoja ekipa, a so tvoj pamet, Brazil mu pushteshe na Kroacia vo Svetsko koga na 1-0 vo 119 minuta vo 1/4 finale na svetsko ostanuva so 7 igraci napred, i Kroacija izramni so "kontra".

Sekoja cest za Tikvesh koja shto igra bez kompromis, mu zema bodovi me Shkupi, tepa Shkendija, tepa i Struga. Isto i za Gostivar, Sileks, Brera koi shto nemaat ambicii ama igrat futbal. Zboruvam samo za ova sezona :)

Член од
26 февруари 2011
Мислења
191
Поени од реакции
705
Ајде може држи вода дека меѓусебе размениле бодови во првенство за финале на Куп, ама ова што си го пишал дека Тиквеш, како дел од договорот, за возврат ги тепал Шкендија и Трим Лум е ван секаква логика бе друже. Па зарем Тиквеш е толку моќен за да може да гарантира победа против екипи што се играчки поквалитетни...

Член од
8 август 2013
Мислења
1.241
Поени од реакции
1.819
Ајде може држи вода дека меѓусебе размениле бодови во првенство за финале на Куп, ама ова што си го пишал дека Тиквеш, како дел од договорот, за возврат ги тепал Шкендија и Трим Лум е ван секаква логика бе друже. Па зарем Тиквеш е толку моќен за да може да гарантира победа против екипи што се играчки поквалитетни...
Nema logika Shkupi da reskira finale na Kup, koga znae kakvi utakmici ima napred, i mozhe da ostane bez Evropa. Nema 1% logika vo toa shto pisuva drugarot pogore.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.324
Вистина е, се вртеше овој муабет низ Кавадарци. Купот за првенственава ги договориле наводно и да дадат се од себе против Шкендија и Струга. Е сега ова им беше ризик на Слогашите, ама реално Кавадарци е терен каде што ретко некој победува, па и 2 скинато бодови може да се решавачки на крајот. Слога-Тиквеш во првенството беше апла местенка.
И на други форуми, луѓе што ептен следат фудбал од Кавадарци пишуваа дека ќе игра Тиквеш финале на куп уште кога беше ждребката за четвртфинале.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.288
Поени од реакции
6.998
Вистина е, се вртеше овој муабет низ Кавадарци. Купот за првенственава ги договориле наводно и да дадат се од себе против Шкендија и Струга. Е сега ова им беше ризик на Слогашите, ама реално Кавадарци е терен каде што ретко некој победува, па и 2 скинато бодови може да се решавачки на крајот. Слога-Тиквеш во првенството беше апла местенка.
И на други форуми, луѓе што ептен следат фудбал од Кавадарци пишуваа дека ќе игра Тиквеш финале на куп уште кога беше ждребката за четвртфинале.
Хм, можеби има вистина, мада не ми се верува дека еве и кога се извлече ждрепката за Купот, игравме со Слога на гостински терен и заврши нерешено 0-0, ваљда ако беше штелка порано ќе се договореше...еве вчера гледав на stream Тиквеш - Струга, таа многу повеќе ми изгледаше штелка за Струга да победи отколку Тиквеш, а обратно излезе на крајот. Имам проблеми со youtube, ќе постирам линк подоцна од утакмицата со Струга, ама еве видете кој може да отвори на stream-от на FFM.. 02:08:10 на streamot, или моментот веднаш Тиквеш кога го постигнува голот за 2-2, според семафорот на stream-от e 82:32 минута, ВЕДНАШ Струга трга во напад, излегува играч на Струга 1в1 со голманот и може да шутира КАДЕ САКА на волеј, голманот му ја фаќа и во 94та Тиквеш дава гол за победа. Ако дадеше гол овој од Струга, а не тепаше Тиквеш гарант ќе одеше истиот муабет..

Член од
8 август 2013
Мислења
1.241
Поени од реакции
1.819
Хм, можеби има вистина, мада не ми се верува дека еве и кога се извлече ждрепката за Купот, игравме со Слога на гостински терен и заврши нерешено 0-0, ваљда ако беше штелка порано ќе се договореше...еве вчера гледав на stream Тиквеш - Струга, таа многу повеќе ми изгледаше штелка за Струга да победи отколку Тиквеш, а обратно излезе на крајот. Имам проблеми со youtube, ќе постирам линк подоцна од утакмицата со Струга, ама еве видете кој може да отвори на stream-от на FFM.. 02:08:10 на streamot, или моментот веднаш Тиквеш кога го постигнува голот за 2-2, според семафорот на stream-от e 82:32 минута, ВЕДНАШ Струга трга во напад, излегува играч на Струга 1в1 со голманот и може да шутира КАДЕ САКА на волеј, голманот му ја фаќа и во 94та Тиквеш дава гол за победа. Ако дадеше гол овој од Струга, а не тепаше Тиквеш гарант ќе одеше истиот муабет..
Druzhe 100% u pravo si.

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.376
Поени од реакции
325
Nema logika Shkupi da reskira finale na Kup, koga znae kakvi utakmici ima napred, i mozhe da ostane bez Evropa. Nema 1% logika vo toa shto pisuva drugarot pogore.
Kako sto kaza i Suber pogore ne deka ke tepaat sigurno,ali deka ke dadat se od sebe,sto na kraj ide isto deka Tikves igral za Skupi,kolku i dali uspeal da pomogne( na kraj uspea) e drugo prasanje..Zosto inace Tikves bi igral so prva postava posle plasman vo finale i so Skendija i so Struga,da rizikuva povredi koga prvenstvoto ne im znaci nisto

Член од
8 август 2013
Мислења
1.241
Поени од реакции
1.819
Kako sto kaza i Suber pogore ne deka ke tepaat sigurno,ali deka ke dadat se od sebe,sto na kraj ide isto deka Tikves igral za Skupi,kolku i dali uspeal da pomogne( na kraj uspea) e drugo prasanje..Zosto inace Tikves bi igral so prva postava posle plasman vo finale i so Skendija i so Struga,da rizikuva povredi koga prvenstvoto ne im znaci nisto
so ista postava i so Shkupi igrashe.

Mislish tolku glubavi se ovie od Shkupi, da rizikuvat Evropa sega so dve utakmici so Shkendija ili Struga.. ili da imaa mozhnost za kup titulla so edna utakmica so vtoroligashka ekipa kako Voska.

Poveke od vasmislam deka ni ne gledate futbal. I ja bi go mislel ova, no vo ovoj moment posle ova kollo se paga vo voda bidejki stvarno posle ova kollo se gleda deka ednostavno ekipite ne mu pomagaat, vashata omraza kon Albanskite ekipi ve tera da mislite neshto nelogicno.

Последно уредено:

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.288
Поени од реакции
6.998
so ista postava i so Shkupi igrashe.

Mislish tolku glubavi se ovie od Shkupi, da rizikuvat Evropa sega so dve utakmici so Shkendija ili Struga.. ili da imaa mozhnost za kup titulla so edna utakmica so vtoroligashka ekipa kako Voska.

Poveke od vasmislam deka ni ne gledate futbal. I ja bi go mislel ova, no vo ovoj moment posle ova kollo se paga vo voda bidejki stvarno posle ova kollo se gleda deka ednostavno ekipite ne mu pomagaat, vashata omraza kon Albanskite ekipi ve tera da mislite neshto nelogicno.
Не е до толку омраза кон албански екипи (бар не во случајов :D ) колку што е некоја основна бизнис логика и знаејќи како стојат работите во првенството. Во другата тема за мак фудбал бев убеден дека Шкендија нема да освои титула сезонава, дури и пишав пост, на крај може Слога да останат со ептен куси ракави, знаејќи дека имаа пол позиција за титула + лесна ситуација за Куп, сеа следно коло играат дома со Шкендија, а во последно коло гостуваат со Струга. Шкендија игра со Слога на гостински терен, после со Струга на домашен терен. Ќе биде интересно последниве кола, надополнето со избориве :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom