pak ke prasam kako razlikata vo cena se namaluva toa ne mozam da go uvidam
pred nekoja godina tundra 35k sega 40k
gree amber 40k sega malku se ojacale 50k
mitsu daikin toshiba bile okolu 60-65k sega se 90-100k
i ti mi vikas se stesnuva gapot vo razlika vo cena
ova kako u temana na stanovi skupo bilo 900e m2 u belimbegovi zasto stan u karpos pred 10 godini bil 1500e m2
a toa sto denes toj u karpos go prodavaat 2500+ ne e bitno
razbiram da mi reces kinezive stigaat so cena ako poskapuvaat pobrzo od japancive, ama brate spored odredeni clenovi gree se uredi od druga planeta, ali zatoa spored mkd trgovci japonskive brendovi preku dve galaksii gi transportiraat drugo ne gledam sto im ja diga tolku cenata
Toyotomi UMI ECO UTN/UTG-09AP
TOYOTOMI UTN/UTG-09AP инвертер клима уред со извонредна завршна обработка, со премиум материјали и веке докажаните компресори со ретки метали.
klimatizer.mk
Toyotomi UMI ECO UTN/UTG-12AP
Toyotomi UMI ECO UTN/UTG-12AP klima ured inverter so pomala investicija a golemi ocekuvanja. Dopolnitelna oprema vklucena vo komletot kako vo klima ured so super visoki performansi. -High Density Pre Filter -HEPA 3PLUS (HEPA/Silver Ion/Biology sterilization) -Photocatalytic Golema zasteda na...
klimatizer.mk
https://bitel.mk/product/mitsubishi-msz-muz-dm35va/
Samo nekolku primeri (nabrzina pobarani) deka ne se japoncite site od 60-100.000 den. E sega znaes deka ovoj go pravat Gree, a onoj Midea... ama i stari modeli se slabi bile (a sekoj koj ke pobara na EVent i dr, ke vidi deka "stariot" najslab model na Japan e okolu "najnoviot" od sredna klasa kinez). Tuku, ti barem znaes da pravis dobar search i ne mora da kupuvas vo prodavnicite okolu tebe kade sto se izlozeni se kinezi i po nekoj japanec od najskapite, za onie koi ne gi brojat parite koga kupuvaat