Vsusnost i nikogas ne bile toa bea pratenici od DPMNENema vekje dijasporski pratenici.
Најбитно е Дпмне, Максим, Левица+други македонски освен сдс да имаат 61+ заедноМора СДС под 20 да иде.
Има многу луѓе што гласаа за вмровката а на избори ќе гласаат за левица.Куманово, којзнае каде некаде упм има уште 3 избирачки места што не им се внесени. Без нив ова се резултатите во двојка:
ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 2:
ВМРО - 8 пратеници
ЗНАМ - 3 пратеници
ДУИ - 3 пратеници
СДСМ - 3 пратеници
АА - 2 пратеници
Левица - 1 пратеник
ГРОМ - 0
Следната промена, во зависност од тие гласови кои фалат, е еден пратеник плус за ЗНАМ на сметка на ВМРО. Но малку тешко, зашто 3473 гласа разлика им фалат за тоа да се случи. Значи веројатно ова би бил резултатот во двојка.
Со него, во цела Македонија без дијаспора (не знам дали уште од дијаспората 3 пратеници влегуваат во Собрание? Како беше тоа?) вака би изгледало Собранието:
ВМРО - 51 пратеник
СДСМ - 24 пратеници
ДУИ - 18 пратеници
АА - 13 пратеници
ЗНАМ - 10 пратеници
Левица - 4 пратеници
А каде се рачунаат гласовите од дијаспората ?Nema vekje dijasporski pratenici.
на сметка на понудената партија . Вмро,СДС,Левица итнрачунаат гласовите од дијаспората
Dobar indikator do nekade. Iako mislam deka ZNAM ako dobie 5 pratenici ke im bide uspeh a Levica bi trebalo da blizi nakaj 10. DPMNE okolu 50 +-2 i SDS okolu 25 +-2. Od druga strana so vakvi rezultati sepak DPMNE moze da ostane vo opozicija. Ako ne za drugo treba barem teoretski da bide vo moznost, bez ucka-partija da napravi vlada, znaci DPMNE + Levica so 61+. ZNAM se sarlatani i sekogas ke ima opasnost da pravat koalicija so SDS, od tuka se tie.Куманово, којзнае каде некаде упм има уште 3 избирачки места што не им се внесени. Без нив ова се резултатите во двојка:
ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 2:
ВМРО - 8 пратеници
ЗНАМ - 3 пратеници
ДУИ - 3 пратеници
СДСМ - 3 пратеници
АА - 2 пратеници
Левица - 1 пратеник
ГРОМ - 0
Следната промена, во зависност од тие гласови кои фалат, е еден пратеник плус за ЗНАМ на сметка на ВМРО. Но малку тешко, зашто 3473 гласа разлика им фалат за тоа да се случи. Значи веројатно ова би бил резултатот во двојка.
Со него, во цела Македонија без дијаспора (не знам дали уште од дијаспората 3 пратеници влегуваат во Собрание? Како беше тоа?) вака би изгледало Собранието:
ВМРО - 51 пратеник
СДСМ - 24 пратеници
ДУИ - 18 пратеници
АА - 13 пратеници
ЗНАМ - 10 пратеници
Левица - 4 пратеници
Еве ти доказ дека си Флеш! Фала ти за просветлувањето, ние мислевме гласовите на СДСМ во дијаспора ќе одат во ДУИ!на сметка на понудената партија . Вмро,СДС,Левица итн
Левица НЕМА ШАНСИ да има 10, се на се, околу 4-5...Dobar indikator do nekade. Iako mislam deka ZNAM ako dobie 5 pratenici ke im bide uspeh a Levica bi trebalo da blizi nakaj 10. DPMNE okolu 50 +-2 i SDS okolu 25 +-2. Od druga strana so vakvi rezultati sepak DPMNE moze da ostane vo opozicija. Ako ne za drugo treba da barem teoretski da bide vo moznost, bez ucka-partija da napravi vlada, znaci DPMNE + Levica so 61+. ZNAM se sarlatani i sekogas ke ima opasnost da pravat koalicija so SDS, od tuka se tie.
Cenzus nema da ima za pretsedatel, a za parlamentarnite ne treba cenzus. DPMNE ke si napravi vlada so VLEN bez problem. VLEN ke ja lapnat otvorenata ponuda vcerashna od Micko ko pop sarma. Spikerot na Parlamentot ke bide vo isto veme i pretsedatel, bidejki 720,000 izlezeni e nevozmozna misija taman i Tramp da e kandidat na VMRO. SDSM ke se PASOKizira i za max 2 godini Makso ke ja prevzema celosno levata opcija vo drzavava, ko sto napravi SIRIZA vo Grcija, a DUI ke se raspadne otkako SAD ke gi stavat na crna lista Ahmeti so se cela familija i Grubi. Na VMRO i VLEN im prognoziram 3 mandati so sigurnost. Ova go pishuva nekoj koj koga glasal, sekogash glasal za SDSM, t.e. protiv LjuBcho i pred se protiv najomrazeniot lik za mene vo svetot - Nikola PATOR Gruevski, princ od Sejshelite.И сеа без лошите албанци ќе има ли цензус за втор круг претседник или тешко ?
Ајде математичари, да не биде на крај пирова победава на Вмро...
И за парламентарните важи муабетов, без душманите албанци ќе има ли влада за Вмро или слабо ?
Проблем е со оваа партија што е водена од човек што промени име .Како да очекуваме дека ќе биде "бранител" и ќе прави најавена промена на бугарскиот договор и грчкиот договор ? Поготово, последниот договор со Грција каде што лично Максим се залагаше . Второ има најава за Бугарите во Устав како ветување .Максим
Ke vidime.Левица НЕМА ШАНСИ да има 10, се на се, околу 4-5...
Вчера на прес од никаде имаше знаме од Нато како учк, тоа остава сомнеж дека може да коалицира и со сдс на крај но сепак се надевам дека не е политички самоубиецПроблем е со оваа партија што е водена од човек што промени име .Како да очекуваме дека ќе биде "бранител" и ќе прави најавена промена на бугарскиот договор и грчкиот договор ? Поготово, последниот договор со Грција каде што лично Максим се залагаше . Второ има најава за Бугарите во Устав како ветување .
смири се малку . Може ? Го толкував дека мисли на промените од 2013 .Прашува во која изборна единица, оооо тиии!