A1 Xplore ти е исто IPTV како MagentaTV само што не знам дали уредот воопшто е Android TV зошто нема опција Play store.Очигледно има различни мислења за магентава па не е лошо тие што мигрирале од макств на магентатв да споделат искуства било позитивни или негативни, предности и мани. За луѓе како мене да знаат на што се бидејќи никогаш не сум користел иптв, сум бил на кабловска па на двб-т од а1 и планирам после нова година да се префрлам на магента (да, огромен е скокот од а1 до телеком).
Јас имам сеуште MaxTV и можам да кажам барем од тоа што гледам видеа на Јутјуб променава во Magenta TV со Android им голем скок во дизајн и во опции што ги нуди. Има потенцијал за развој, верувам дека во иднина ќе направат update со повеќе функции, опции и уште поубав дизајн на менито.
Откако имам телевизор со Android TV се чувствувам препородено, сум имал можност да го испробам и самсунговиот Tizen но во дизајн и некој функции Android TV па и сега поновата верзија со име Google TV e стварно предобра.
Последно уредено: