Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.089
Поени од реакции
45.973
Па брат форумов е од 2005 а тие направија достоинствен тим во 2006 година.Па остајте ги луѓето малце и они да се радуваат пошто порано немале за што да слават и да се радуваат.Нека е остај ги малце..Знаеш што праи дете од село на Шар Планина коа ќе дојде у ГТЦ и коа ќе ги види скалите што сами се движат?
Знаеш што прави разгалено детенце од Скопје, кое не може без мамичка и татичко, на пасиштата од Шар Планина ? . . . . . Смрди, и сеуште смрди.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.850
Поени од реакции
50.238
Дај бре аман што рекол Берлускони, што сакате да каже, “ќе го бркаме уживајте“. Ваков или таков мора да ја заврши сезоната он и тоа е тоа, ако му се даде до знаење дека ке си оди од кај знаеш каков крај ке и даде на истата. Таков муабет влијае на играта и на клубот во целина. Што се деси лани кога Манчини даде оставка или го избација не знам тачно....зашто не си отиде...дека му беше сигурна позицијата и догодина??

Кој да земе ајде кажете...сите слободни тренери моментално не се ни пола од Анчелоти и тоа е тоа(Рајкард Бастен Донадони Манчини)
Сите јаки тренер се зафатени и крај. Што треба да го избацат сеа и да го водам тимот ја ли куроФ :)

пс. од кога стана темава “Шо му фали на Милан’’

Иначе јас за сезонава кажав и порано дека
Не можеш ти еден тим скроз да извадиш од игра без предтходно да најдеш соодветни замени на клучни позиции што се костур и основа.
Тоа се процеси што траат и си бараат жртва. Во секоја прилика сум посигурен кога ќе ги видам Амброзини Гатузо и Неста место Фламини Сендерос или Антонини. Они ќе превземат кога ќе бидат спремни сега уште не се за тоа.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.089
Поени од реакции
45.973
Друже да се разбереме,јас не ти даваам екстремни примери,како твоите.Секогаш работите ги сваќаш поинаку.Зборам за Агер за кој сериозно се збори и за Клиши бидејќи имаше некоја шпекулација.
Е сега,збориме за Милан јасно е тоа.Свесен си и ти самиот каква моќ има,имал и ке има Милан.Оваа година што е пропадната е пропадната.А ти што сакаш да кажеш дека сега Берлускони треба да му рече на Анчелоти,освој го скудетото?Готово е тоа,помина и самиот берлускони е свесен дека нема можеби конкурентен тим за титулата поготово кога се знае дека клучните играчи се повредени во поголемиот дел од сезоната!Значи,без засилувања како што треба и плус главните играчи да се повредени долго време,скоро цела сезона неможе тимот да има успех.Замисли го твојот Интер без Ибра,Адри,Камбиајасо и некој од главните стопери на Интер!Како мислиш би се понашале?
Ах кој ти бил проблемот тебе, он со таа изјава кажува дека овој тренер и наредната сезона ке остане тука, што значи Берлускони е задоволен од сезона во која неговиот тим не осовојува никаква титула, а се пласирал во ЛШ . . . . мене ова не ми личи на Милан, ова е муабет за тим како Фиорентина, или Лацио . Нека молчи мудро, и на крај од сезона адиос, заслужено .

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
8.810
:pos: :pos: :pos: Ее ти си исклучиво интересно дете. Што ли му требаше на Грујо проектот ,,компјутер за секое дете''.

Па јас фино си пишав, зошто не се јави некој навивач на Фиорентина, туку оној каде мувата му е на капата. Пред три години јас свршувам и сеуште свршувам на Скарлет Јохансон...
па на мене ми се обраќаш како може да се јави навивач на фиорентина?

браво бе скарлет јохансон добар избор јас помислив дека свршуваш на јувентус

она првото што си го напишал не го коментирам незнам што ти фората а и ти незнаеш: "компјутер за секое дете" , сакаш да кажеш дека имаш интернет-кафе ама не знаеш како да се пофалиш:pos2::pos2::pos2:

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
ти што правеше кога вие неможевте до титула до пред три години???

Сигурно не истото што ти правиш во моментов...

Да се тешам : УФФФФ....КАКО НЕ СМЕ ПАК ВТОРА ЛИГА , БАРЕМ ТАМУ СМЕ ПРВИ!!!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
8.810
Сигурно не истото што ти правиш во моментов...

Да се тешам : УФФФФ....КАКО НЕ СМЕ ПАК ВТОРА ЛИГА , БАРЕМ ТАМУ СМЕ ПРВИ!!!
хахахахаха ме заклопи секоја чест:pos2:

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Ах кој ти бил проблемот тебе, он со таа изјава кажува дека овој тренер и наредната сезона ке остане тука, што значи Берлускони е задоволен од сезона во која неговиот тим не осовојува никаква титула, а се пласирал во ЛШ . . . . мене ова не ми личи на Милан, ова е муабет за тим како Фиорентина, или Лацио . Нека молчи мудро, и на крај од сезона адиос, заслужено .
Добро бе друже како да ти кажам дека Берлускони е задоволен од Анчелоти.Јасно е на сите дека Анчелоти кога имаше посолиден тим и кога сите играчи му беа на располагање човекот освои се што беше у можност да се освои.Плус друга работа е тоа што Берлускони сака да команда со тимот,Анчелоти е пиунче и нема да го смени уште многу години.Невиден тандем се заедно,едниот не дава многу пари а овој другиот го вади максимумот со тоа што му е на располагање.

А

Адриано

Гостин
интер се уиграваа 20 години:pos2:
Друже за едниот нема шанси а веруј здрав Бориело е многу понапред од Тони.Дечкото има такво тело што можат сите напаѓачи да му подзавидат.Градба невидена,баш му прилега на него зборот робусен напаѓач.Значи ако се опорави за следната сезона и биде фит,ке немаме проблеми во нападот.А како што се збори за одбраната дека ке го купеле Агер и можеби Клиши,плус кога ке се додаде Тиаго Силва ке бидат страшни.Затоа сватете дека можеби Берлускони ја коцка сезонава само ради тоа да види до каде може со овој тим.
Плус неколку сумљиви одлуки за перење пари како што се Рони и Бекам.До душа овој вториов направи многу појше од маркетинг!
еве ја разликата во дискусија!споредете ја сами.
да се вратам на разговорот.
агер-англиско(ливерпул),Клиши-Англиско(арсенал) и двајцата се одлични играчи ама за разлико од англија во италија се игра машки фудбал.се виде по картоните вечерва и по колапсот на балотели.
кога би барал играчи анчелоти(подобро некој друг) најпрвен треба да го разгледа италијанското првенство.
Мексес од рома има 27 години а е ѕвер на одбранбената позиција,незнам зошто милан не го привлече кај нив.Интер направи одличен чекор со Киву и не погреши.
втората работа е младинската екипа која нуди многу можности.
кај милан гледам дека не постои некој млад играч прозведен од школата освен Дармиан кој се наоѓа на листата на тимот а искрено незнам колку добива шанса.пак ке споредам со интер каде мурињо ги форсира балотели и сантон а во нив доби маестрални играчи.
многу работи се должат на тренерот а мора да се признае дека анчелоти не е истиот тој Анчелоти што го однесе милан до трите финалиња во ЛШ.
за напаѓач сметам дека Бориело е добар ама после повредава како ке се снајде ке видиме(недај боже како рекоба).
средниот ред исто така старее,Пирло и Сидорф веќе ги завлекуваат годините,ако анчелоти не одлучи дека треба нешто да смени тогаш навистина милан ке го снајде и поголема беља.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
па на мене ми се обраќаш како може да се јави навивач на фиорентина?

браво бе скарлет јохансон добар избор јас помислив дека свршуваш на јувентус

она првото што си го напишал не го коментирам незнам што ти фората а и ти незнаеш: "компјутер за секое дете" , сакаш да кажеш дека имаш интернет-кафе ама не знаеш како да се пофалиш:pos2::pos2::pos2:
:pos: :pos: :pos: Добар заклучок еј ме скина од смеење, стварно имаш талент.

Инаку ако ти е тешко да заклучиш, еве вака: во мојот прв пост го цитирав Фантом, значи тебе не ти се обратив. А веднаш потоа ти се јави и ме цитираше мене, употреби го мозокот малку.

Инаку што го споменуваш Јувентус, дан си педер? Јас само на женски свршувам.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
8.810
:pos: :pos: :pos: Добар заклучок еј ме скина од смеење, стварно имаш талент.

Инаку ако ти е тешко да заклучиш, еве вака: во мојот прв пост го цитирав Фантом, значи тебе не ти се обратив. А веднаш потоа ти се јави и ме цитираше мене, употреби го мозокот малку.

Инаку што го споменуваш Јувентус, дан си педер? Јас само на женски свршувам.
:pos2::pos2::pos2::pos2:

јувентус ?????????:pos2::pos2::pos2: хахахахаахахахаха

значи ако го спомнам јувентус сум педер???:pos2::pos2::pos2:
е човек не може да ти се изнасмее

или сакаше да кажеш нешто друго а незнаеше како, или од далеку се браниш:pos2::pos2: бидејќи цело време ми потенцираш дека на женски свршуваш а јас ти зборам за фудбал

ако си поголем од мене, тоа е жално но ако си помал ќе те сватам

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
еве ја разликата во дискусија!споредете ја сами.
да се вратам на разговорот.
агер-англиско(ливерпул),Клиши-Англиско(арсенал) и двајцата се одлични играчи ама за разлико од англија во италија се игра машки фудбал.се виде по картоните вечерва и по колапсот на балотели.
кога би барал играчи анчелоти(подобро некој друг) најпрвен треба да го разгледа италијанското првенство.
Мексес од рома има 27 години а е ѕвер на одбранбената позиција,незнам зошто милан не го привлече кај нив.Интер направи одличен чекор со Киву и не погреши.
втората работа е младинската екипа која нуди многу можности.
кај милан гледам дека не постои некој млад играч прозведен од школата освен Дармиан кој се наоѓа на листата на тимот а искрено незнам колку добива шанса.пак ке споредам со интер каде мурињо ги форсира балотели и сантон а во нив доби маестрални играчи.
многу работи се должат на тренерот а мора да се признае дека анчелоти не е истиот тој Анчелоти што го однесе милан до трите финалиња во ЛШ.
за напаѓач сметам дека Бориело е добар ама после повредава како ке се снајде ке видиме(недај боже како рекоба).
средниот ред исто така старее,Пирло и Сидорф веќе ги завлекуваат годините,ако анчелоти не одлучи дека треба нешто да смени тогаш навистина милан ке го снајде и поголема беља.
А од кај знаеш дека нема да ги купат двајцата?Мислам и Мексес и Агер:)Никогаш ништо не се знае.
За Сидорф и за Пирло ке ти кажам нешто.Сидорф да точно е му помина времето треба да се мења.Можеби Гуркуф нели:)
А за Пирло друже цело време го тупите дека поминало неговото време,па ти имаш приметено дека Пирло и Гатузо одат заедно.Ајде види кој ја има добиено средината на Милан кога овие двајца играчи играле заедно.Се надополнуваат едноставно,едниот има премногу техника а борбеност 0,другиот техника 0 борбеност 100 посто:)
Итаљанска репрезентација пати од истото.Го нема Џенаро,истото и во Милан се случува.
Едит:Пупоне или како и да се чита тоа негово име,дали приметува дека никој не го чита и сите го шибат од сите страни?Вакви луѓе се феномени!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ај нема да те цитирам Пупоне, поради фактот дека се заигра со смајлињата па ми бодат очи.
Што да правам кога не можеш да сватиш некои работи, кога не можеш - не можеш јебига. Паметта не е прелазна, ако ја немаш нема никогаш да ја имаш. Ај сега чил аут, не ми се прават безвезни муабети со тебе.

А

Адриано

Гостин
А од кај знаеш дека нема да ги купат двајцата?Мислам и Мексес и Агер:)Никогаш ништо не се знае.
За Сидорф и за Пирло ке ти кажам нешто.Сидорф да точно е му помина времето треба да се мења.Можеби Гуркуф нели:)
А за Пирло друже цело време го тупите дека поминало неговото време,па ти имаш приметено дека Пирло и Гатузо одат заедно.Ајде види кој ја има добиено средината на Милан кога овие двајца играчи играле заедно.Се надополнуваат едноставно,едниот има премногу техника а борбеност 0,другиот техника 0 борбеност 100 посто:)
Итаљанска репрезентација пати од истото.Го нема Џенаро,истото и во Милан се случува.
Едит:Пупоне или како и да се чита тоа негово име,дали приметува дека никој не го чита и сите го шибат од сите страни?Вакви луѓе се феномени!
околу трансферите ние сме тука да се палиме на лажни изјави од гоал.ком јас за агуеро ти за некој друг по желба.конечниот збор го имаат интер и милан.
да гатузо и пирло се надополнуваат исто како сколс со гигс,но сепак иднината се спрема уште сега а не во моментот кога наеднаш ке ги снема и двајцата од теренот.
манчестер ги најде нани и андерсон како замена и секој ден ги гледаме како се повеќе и повеќе стануваат незаменливи во тимот.

Д

Демијан

Гостин
Знаеш што прави разгалено детенце од Скопје, кое не може без мамичка и татичко, на пасиштата од Шар Планина ? . . . . . Смрди, и сеуште смрди.
Да да ама се иакапа и гледам ќе го ставеле директор на ГТЦ...

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Почнавте да млатите пак празна слама. Следниот оф топик или вртење во круг ќе резултира со бан од тема, прво нешто шо ќе го побарам од администрација со утринското кафе. Дискутирајте на ниво бе луѓе, остајте ГТЦ, Шар Планина и сл. Не бришам ништо, видете погоре како НЕ треба да се однесувате. Ајде, со ум, ојдоф да спијам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom