Задграничен Округ
Комита
- Член од
- 22 февруари 2009
- Мислења
- 1.065
- Поени од реакции
- 2.975
Во бројка можно е да бидете повеќе, не викам не. Докажано е многу пати дека "чекате дерби за да пуштите глас, НЕ постоите за пелистер, постоите за НАС".Tvrdam i stojam na to koga sakate i kaj sakate na neutralen teren vo navivanje i brojka ve dobivame sekogas, ti tuka sega mozis da filozofiras kolku sakas ama samite fakti go potvrdvat to. I da zaborajv, nikogas kaj nas nema da naprajte gostovanje, nie kako so prajme kaj vas, ete cist primer ovaa godina ne dojdovme vo jane radi zabranata, salata ni 80% polna, isto taka i kaj vas vo kop pola del pod ogradata prazen, za razlika lani ko vi dojdovme bese poln. Pisav i pak ke napisam mozi i 20 da sme na tribina ama vredime kolku 100 komiti. Pozdrav uba vecer
Во навивање ако сељачките скандирања од 90-тите, навивање исклучиво против нас,а не за вашиот клуб и 1963-та може да се кажат дека се навивање, тогаш да и тука ви признавам.
Е сега останува кореографија, пароли, изглед на трибина, ограда, тука не верувам дека може да ни парирате ни во наредните 100 години. Фактите се тие. Кај вас не можеме да направиме гостување како вашето бидејќи не давате карти (немате капацитет), збориме за ракомет. За фудбал постави некој погоре слика од последното наше гостување, таа бројка ја немате ни приближно достигната на ниту еден натпревар, или ако сакаш уште потрагично да е, ако ја собереш бројката од цела сезона ќе наполни еден коп колку ние, евентуално два нека бидат.
Еве чист пример и од мене. 20 години немавте титула освоено, незнам колку години не сте учествувале во ЛШ, ќе го кревавте паркетО пак, ана ниту една утакмица не го исполнивте копот колку со Вардар. И немојте со тие муабети, ехф, правила, не смее на скали и слично, бидејќи можам да ти извадам слики (и од Кале и од Борис Трајковски и од Јане) каде што игла немало каде да се фрли, нит скали се гледале нит ништо. Ако сакаш со твои бројки, копот на толку очекуваната ЛШ кај вас беше 80% исполнет( при крајот и помалку) а кога гостуваме ние е 180%.
А со ова последново стварно ме насмеа. Како се пресметува вредноста ме интересира. И нели беше бе на еден Комита тројца кодоши? Од каде сега ова?Сега по ново значи на еден Комита пет чкембари?
Не ми одговори со слика од денешното издание, бидејќи вие сте ракометна навивачка група, приритет 1 ракомет, 2 фудбал, 3 кошарка. Од фудбалот имаше, а од ракометот не гледам, за кошарка да не прашувам ич. За разлика од нас каде што фудбалот е на прво место, а на ракомет навиваме само на битни натпревари( доколку не се поклопува со фудбал). Милион пати е кажано ова, еве уште еднаш во случај на некој уште да не му е јасно. Пријатна вечер и на тебе.
П.С На тој над тебе не му одговарам затоа што нивото на дискусија му е на прилично ниско ниво, а таму не планирам да се симнам.